Жером Боатенг може да започне леки тренировки до 1-2 седмици

Изминаха малко повече от пет седмици откакто Жером Боатенг напусна мача с Хамбургер, след като получи контузия в адукторите, която го извади от строя до април. Скорошни медицински изследвания показват, че Боатенг се движи в правилна посока за завръщането си, според Sport Bild. Боатенг може да започне да тича до 1-2 седмици.

Боатенг вече се завърна на Забернер Щрасе и работи по рехабилитацията си, като един от най-добрите защитиници в света вече тренира на велоергометър в базата на отбора.

Откакто Жером отпадна от състава, Байерн загубиха Холгер Бадщубер и Хави Мартинез поради контузии. Клубът реши да привлече Сердар Тасчъ под наем, след като Меди Бенатия също не беше на разположения, но той далеч не впечатли в дебюта си за отбора.

Напоследък, Пеп Гуардиола предпочита да играе в центъра на защитата с Йосуа Кимих и Дейвид Алаба, като по този начин дава повече време на Меди Бенатиа да се възстанови преди да го пусне в игра. Може би, мароканският защитник, ще започне като титуляр срещу Майнц в сряда.

Ако всичко се движи по план с Боатенг, той може да е готов навреме за евентуален четвъртфинал в Шампионска лига през април, в случай, че баварците успеят да отстранят Ювентус на 16 март.

Източник: bavarianfootballworks.com

Comments

comments