Майнц сложи край на победната серия на Байерн на Алианц Арена

Байерн навлиза в потенциалния решаващ мач за титлата в събота срещу Борусия Дортмунд със само 5 точки преднина след шокираща загуба от Майнц 05 на Алианц Арена.

Пълният до краен предел стадион стана свидетел на неистовите опити на Байерн да открие резултата, но това сториха гостите с гол на Жайро Самперио в 26-та минута. Ариен Робен отбеляза заслужен изравнителен гол след около час игра, преди колумбийският нападател Джон Кордоба да донесе невероятната победа за гостите.

Втората загуба за сезона означава, че червените остават начело в класирането с 62 точки от 24 мача и само на пет от втория – отбора на Борусия Дортмунд.

Франк и Меди титуляри

Треньорът на баварците направи пет промени в сравнения с последния мач на отбора срещу Волфсбург. Меди Бенатиа и Франк Рибери започнаха в стартовия състав, като това беше първият мач като титуляр за французина за повече от година.

Тиаго, Рафиня и Артуро Видал също бяха избрани за двубоя, докато Филип Лам, Шаби Алонсо, Томас Мюлер, Йосуа Кимих и Дъглас Коста бяха оставени да почиват. Марио Гьотце отнова беше на резервната скамейка.

Жайро шокира червените

След като реферът Саша Стегеман даде началото на мача в студената баварска столица, Байерн не губеше време в опитите си да наложат своята доминация и беше много близо до гола в първите 20 минути. Само невероятният рефлекс на вратаря Кариус попречиха на Артуро Видал и Хуан Бернат да дадат преднина на баварците.

Въпреки, че бе принуден да се защитават в началото на мача, отборът на Майнц първи стигна до попадение след едва втория си удар към вратата. Джулио Донати проби отдясно и намери по перфектен начин Жайро Сампиеро, който засече топката във вратата от няколко метра.

FCB_MAI_03_2

Ариен отбеляза, но Майнц печели в края

Гуардиола реагира на резултата и направи две бързи смени – Мюлер влезе на мястото на Коман, а Тиаго беше сменен от Коста. Малко след това Видал и Левандовски бяха близо до изравняване, но настъпателните им опити не доведоха до резултат.

Това се промени след 64 минути игра, когато Видал намери по страхотен начин Робен и холандецът с прецизен удар от 20-тина метра преодоля Кариус и изравни резултата. Домакините увеличиха натиска си, но нито Робен, нито Левандовски успяха да отправят точни удари, след като защитниците на Майнц се хвърляха пред всеки опит на Байерн да стреля към вратата.

Баварците правеха неспирни атаки към противниковата врата в последните минути на мача, но драмата беше пълна. Брозински и Баумгартлинген пробиха отдясно и последния намери влезлия като смяна Кордоба, който без проблем преодоля Мануел Нойер и донесе болезнената загуба за Байерн.

Статистика

  • Голът на Кордоба е първи, който вкарва резервен футболист влязъл срещу Байерн
  • Всички шест попадения на Жайро са в гостувания
  • Всички четири гола на Робен са на Алианц Арена
  • Байерн са получили пет гола като домакини, като три от тях падат в 26-та минута
  • Стартовите 11 на Байерн се състояха от 10 легионера, от 8 националности
  • Рибери започна за първи път като титуляр от 27 февруари 2015 г., срещу Кьолн

Bundesliga_FCB_M05_1_2

Източник: fcbayern.de / bundesliga.com

Comments

comments