Байерн отново се прицелва към победите

Без победа в последните си два двубоя, Байерн Мюнхен се стреми да се завърне към победите когато посрещне Вердер Бремен на Алианц Арена в събота вечер.

Отборът на Пеп Гуардиола допусна първата си загуба като домакин във всички турнири, след като претърпя поражение от Майнц 05 в 24-тия кръг, преди да завърши наравно в супердербито на германския футбол срещу отбора на Борусия (Дортмунд). Въпреки двата мача без победа, баварският гранд остава страховит съперник, особено след като се вземе под внимание супер формата на атомното дуо Мюлер-Левандовски.

Вердер обаче също не може да се оплаче от липса на добри нападатели – легендата на Байерн Мюнхен и отбора от Бремен Клаудио Писаро. Ветеранът отбеляза 4 гола в последните си два мача, включително и хеттрик срещу Байер Леверкузен като гост. С тези свои попадения, перуанецът помогна на зелено-белите да се изкачат до 13-тото място и временно да се отдалечат от зоната на изпадащите. Писаро, който е чужденецът, отбелязал най-много голове в историята на Бундеслигата се разписа на 3 пъти срещу Байер Леверкузен в победата с 4:1 и също така вкара красиво попадение в победата със същия резултат срещу отбора на Хановер. Попадение, което се оказа негово номер 100 в елита на германския футбол с отбора на Вердер.

Още едно попадение преди края на сезона ще изравни перуанския стрелец на върха на голмайсторите в отбора на Бременските музиканти с техния реализатор номер едно – Марко Боде. Какво по-подходящо място от Алианц Арена ?

Любопитни факти за 25-тия кръг в Бундеслигата:

  • За първи път през сезона Байерн не записват победа в два поредни мача.
  • Футболистите на Гуардиола вече са изпуснали 7 точки в пролетния полусезон. За сравнение, целия есенен полусезон са изпуснали само 6.
  • Преди почти 6 месеца бе последният път, когато Вердер Бремен записаха два поредни успеха. А последният път, когато отборът от Бремен беше на 13-то място беше преди 18 кръга.
  • Това ще бъде мач номер 100 между двата отбора.
  • Никой отбор от Бундеслигата не е постигал толкова победи над Байерн, колкото Вердер – 26. Въпреки това, баварците са спечелили последните 10 мача между двата отбора..
  • Със своите 18 гола зелено-белите са отбелязали най-много голове пред пролетния полусезон досега. За сравнение, през есенния дял от шампионата са отбелязали 17 попадения.
  • Левандовски (8 гола) и Писаро (9 гола) са топ реализаторите на пролетния полусезон досега в Бундеслигата.
  • Вердер е единственият отбор, който не е допускал гол от Робърт Левандовски или Пиер-Емерик Обамеянг.

Източник: bundesliga.com

Comments

comments