Седем битки, които ще решат реванша

Крайният победител в сблъсъка между Байерн и Юве ще бъде определен най-вече от тактическите решения на треньорите Пеп Гуардиола и Масимилиано Алегри.  Как точно ще се случат нещата на терена обаче зависи от седем индивидуални сблъсъка, всеки от които може да наклони везните в едната или другата посока.

Тиаго срещу Сами Кедира

С двата си гола срещу Вердер през уикенда Тиаго направи перфектна генерална репетиция за мача с Ювентус. В реванша той трябва да затвърди показаната добра форма в сблъсък със световния шампион с Германия Сами Кедира, който преживя ужасна вечер в първия мач в Торино и бе сред най-критикуваните играч на италианския шампион.

Йошуа Кимих срещу Марио Манджукич

Въпреки двете си грешки Кимих доказа в първия мач, че може да се справи с опазването на един опитен нападател като Манджукич. Не му позволи да спечели нито едно единоборство, бе солиден в борбите за висока топка. В реванша обаче трябва да внимава да не допусне нови фатални гафове. Хърватинът все още е под въпрос за мача на „Алианц Арена“, но е с групата в Мюнхен.

Мехди Бенатиа срещу Алваро Мората

Мората е резерва този сезон заради убийствената форма на Пабло Дибала, който се разписа в първия мач след грандиозна асистенция на Марио Манджукич. Сега обаче Дибала го няма и на негово място ще действа Алваро Мората, когото баварците вероятно ще се опитат да неутрализират чрез Бенатиа. Испанецът показа миналия сезон, че може да е много опасен в решаващи мачове.

Ариен Робен срещу Патрис Евра

В Торино холандецът направи безупречен мач. Той впечатли със скоростта си и заплахата към вратата на Юве, а върхът в представянето му бе голът. Евра, който бе срещу него и тогава, бе силно затруднен и ще трябва доста да подобри представянето си в гостуването. Участието на Робен обаче е под въпрос и ако той пропусне мача, Евра ще си има работа с Кингсли Коман, Франк Рибери или Марио Гьотце.

Филип Лам срещу Пол Погба

В Торино талантът на Юве показа, че има лидерски качества и може да дирижира полузащитата. Погба непрекъснато ще създава опасности и в Мюнхен и Лам ще трябва да впрегне целия си опит и класа, за да го неутрализира отново.

Томас Мюлер срещу Андреа Бардзали

Срещу Вердер Мюлер осново демонстрира идеалната си форма. Той вкара много важен гол в Торино и очакванията към него са да се разпише и на „Алианц Арена“, с което да прати отбора си на четвъртфинал. Задачата на Бардзали ще бъде да не допусне това да се случи.

Роберт Левандовски срещу Леонардо Бонучи

Въпреки че не вкара гол в първия мач, нападателят на Байерн се представи много силно. В Бундеслигата той отново се разписа и доказа, че е от нападателите, способни да вкарват по едно или повече попадения във всеки мач. Полякът ще бъде пазен от Бонучи – опитен защитник, способен да изтормози всеки голмайстор, който прави страхотен сезон.

Източник: 90min.com

Comments

comments