Изтощеният Байерн постигна минимална победа срещу Кьолн

Робърт Левандовски подобри поредния рекорд. Полякът стана най-резултатният чужденец в рамките на един сезон в Бундеслигата, след като отбеляза победния гол в днешната среща с Кьолн на РайнЕнерги Щадион.

Байерн изигра мача на много ниско темпо след изтощителната битка с Ювентус в сряда. Въпреки това само 10 минути след първия съдийски сигнал Левандовски изненада вратаря на „козлите“ Тимо Хорн, като отбеляза своя 25-ти гол в лигата, който беше достатъчен, за да подобри рекорда поставен от Лука Тони за най-резултатен чужденец за един сезон в първенството за „червените“.

Малко след началото на второто полувреме, Кьолн тества рефлексите на Мануел Нойер, но ударрът на Марсел Ризе не затрудни вратаря. С течение на срещата домакините получиха няколко шанса, като най-добрия от тях беше изпуснат от Антони Модест, чийто удар беше блокиран от Дейвид Алаба. Левандовски и Коман пропуснаха няколко положения, преди Нойер да спаси трите точки за отбора си след като парира удар на Леонардо Битенкурт в последната секунда.

Играч на мача

Стархотната кампания продължава за Робърт Левандовски, който вече има 116 гола в 188 мача откакто е в Бундеслигата. Полякът успя да се разпише още при първия си шанс пред вратата на Кьолн. С този гол той се откъсна на три от Обамеянг в голмайсторската класация за сезон 2015/2016.

Статистика

  • Левандовски стана първият чужденец, който вкарва 25 гола за един сезон в Бундеслигата. Той задмина предишното си постижение от 24 гола през сезон 2012/2013
  • Полякът откри резултата за шести път през сезона. Той е начело и в тази класация.
  • Байерн се класира за участие в Шампионска лига и през следващия сезон
  • Франк Рибери изигра своя мач номер 200 в Бундеслигата

Bundesliga_KOE_FCB_0_1

Comments

comments