Байерн с участие в престижен турнир през лятото

След успешното турне в САЩ през 2014-та година, отборът на Байерн Мюнхен обяви, че ще вземе участие в „Лятното турне на Ауди 2016“, участвайки в Международната купа на шампионите (МКШ). Турнир, който ще се проведе от 25-ти юли до 4-ти август, за да се подготвят водещите европейски отбори за предстоящия сезон. Това ще бъде първото участие на баварците в този турнир, в който те ще изиграят три важни мача с големи отбори от Стария континент.

Първият мач ще се проведе на 27-ми юли на стадион „Солджър Фийлд“ в Чикаго срещу отбора на Милан. Във втория мач Байерн ще се изправи срещу Интер на стадиона, който се използва от един от финалистите в тазгодишното издание на „Супербоул“ – Каролина Пантърс в Шарлът,  щата Северна Каролина. Кулминацията на турнето е може би най-големият мач в Европа. В него, баварският гранд ще срещне познат съперник – Реал Мадрид. Мач, който очаквано ще се проведе на стадион „Мет Лайф“ в Ню Йорк.

Директорът на Байерн, Карл-Хайнц Румениге очаква с особен интерес събирането с феновете на отбора в Щатите. „Откакто отворихме офиса си в Ню Йорк, разбрахме колко е голям интересът към футбола в Америка и колко бързо се разраства спортът тук. Затова съм много развълнуван да се върнем с отбора през юли.“ Един от шефовете на международния отдел на Байерн Мюнхен Йорг Вакер добави: „Америка е важен пазар за нашата международна стратегия. Летният турнир на Ауди се превърна във важна подготовка за предстоящия сезон и спомага за допълнително глобално разширяване на марката на отбора“.

Байерн Мюнхен привлече сериозно внимание през 2014-та година, когато направи първия си тур в Щатите и отвори свой офис там. През последните две години, клубът отбеляза значителен прогрес към целта на разширяването на бранда и достъпа му до американския пазар. Някои от по-важните постижения включват: създаването на най-голяма мрежа от фенклубове на европейски отбор – 92; партньорства с цел достигането спорта до по-младите фенове чрез организацията „Global Premier Soccer“ (GPS), един от най-големите клубове за младежи в Америка; партнорства с „Univision“, „Yahoo“, „MSN“ и goal.com; партньорство с престижния университет „Колумбия“ в Ню Йорк, както и създаването на сайт, предазначен специално за Съединените щати и профили в „Twitter“ и „Facebook“.

Международната купа на шампионите (МКШ)

МКШ е престижен международен предсезонен турнир, който се проведе за пръв път през 2013-та година в САЩ. Оттогава в него са вземали участие 20 елитни отбора от цяла Европа и Америка, простирайки се на повече от 30 градове, разположени на 4 континента. Мачът между отборите на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид счупи всякакви рекорди по брой на посещения на футболен мач в САЩ. Той бе посетен от 109,318 фена в Детройт, щата Мичиган.

През 2015-та година, МКШ се разшири глобално, когато по едно и също време се проведоха 3 турнира, носещи това име – в Щатите, Австралия и Китай. Тазгодишното издание ще включва най-силните отбори досега, с участието на 10 футболни гиганта от целия свят, които ще се състезават в първенството, превърнало се в глобално за едва 4 години.

 

Източник: fcbayern.de

Comments

comments