„Байерн“ и „Айнтрахт“ излизат с контрастиращи цели в събота

Изходът от съботния сблъсък между лидерите от Байерн и борещия се за оцеляване отбор на Айнтрахт Франкфурт може да бъде съдбоносен в двата края на класирането.

Баварците“ измъкнаха трудна победа срещу Кьолн в 27. кръг, за да задържат петте си точки аванс на върха. До този момент Байерн има 12 победи от 13 мача у дома този сезон и са твърдо решени да увеличат победите на път за четвърта поредна титла.

В същото време, Айнтрахт не може да си позволи да изпусне повече точки в борбата за оставане в елита. Новият им треньор и бивш играч на Байерн – Нико Ковач, постигна първата си победа с отбора в предишния кръг срещу Хановер 96. Този мач остави Айнтрахт на прилично разстояние от останалите отбори, които се борят за оцеляване.

Първият двубой между двата отобра завърши 0:0. Това беше първият мач през настоящия сезон, в който Байерн не взе трите точки.

История на мачовете

Bayern Eintracht History

28. кръг – статистика

  • Байерн нямат допуснат гол срещу Айнтрахт в последните седем мача. Нито един отбор в историята на Бундеслигата няма осем поредни мача без допуснат гол срещу един и същ опонент
  • Робърт Левандовски е първият чужденец, който вкарва 25 гола за Байерн в Бундеслигата в рамките на един сезон
  • Отборът на Гуардиола има спечелени 52 от възможни 54 точки срещу отбори намираще се между 8 и 18 позиция. Това се равнява на 17 победи и равенството срещу Айнтрахт в 11. кръг
  • Треньор Ковач и асистентът му, който е и негов брат – Робърт, са бивши играчи на Байерн
  • Айнтрахт е най-зле представящият се отбор като гост през този сезон. Те имат 2 победи, 3 равенства и 8 загуби
  • Последният случай, в който Айнтрахт взима точки от Байерн и в двата мача е през сезон 1995/1996
  • Вратарят на Байерн – Мануел Нойер има 149 сухи мрежи в 310 мача в Бундеслигата

Преди Байерн МюнхенАйнтрахт Франкфурт

Източник: bundesliga.de

Comments

comments