Петте най-добри баварци през март

Март 2016 г. предложи целия спектър от емоции на феновете на Байерн, като в крайна сметка излизайки от трудна ситуация тимът остава в добра позиция за требъл. Баварците загубиха от Майнц, но не позволиха на Дортмунд да намали преднината си на 2 точки с храбро извоювано равенство на „Сигнал Идуна Парк“, а по-късно се върнаха след 2 гола дефицит в ревашна срещу Ювентус в ШЛ, за да победят 4:2 след продължения. Сайтът bleacherreport.com направи класация на петте най-добре представили се играчи на Байерн през март във всички турнири.

5. Тиаго Алкантара

Тиаго Алкантара определено не бе играчът, на когото Байерн разчиташе най-много през март, но ако приносът му се съотнесе към броя минути на терена, той ще се окаже най-ефективният. 24-годишният испанец бе превъзходен срещу Вердер, вкарвайки два гола. 4 дни по-късно той бе пуснат като смяна в мача с Ювентус и почти веднага след влизането си вкара попадението, което донесе преднината на Байерн. Приносът на Тиаго през март можеда се окаже решаващ за сезона и той определено заслужава да играе повече.

4. Роберт Левандовски

Левандовски продължи головата си серия и през март. Вкара на Вердер, а срещу Кьолн отбеляза победното попадение в мач, в който играта на тима не блестеше. Най-важното, Левандовски се разписа във вратата на Юве, с което сложи началото на обрата. Баварците изглеждаха обезверени преди това, но с това попадение си върнаха самочувствието. Това бе ключов момент за полския национал и за клуба като цяло.

3. Томас Мюлер

Както винаги, Томас Мюлер бе един от най-важните играчи на Байерн през март. Приносът му не бе голям в мачовете с Майнц и Дортмунд, което може би обяснява и защо те не бяха спечелени. Но в срещите, в които беше във форма, той направи разликата. Вкара два на Вердер, но най-силен бе 4 дни по-късно срещу Ювентус. Мюлер вкара изравнителния гол, който доведе до продължения, в които той подаде за попадението на Тиаго. Изглежда, когато Мюлер играе добре, Байерн играе добре.

2. Артуро Видал

Видал бе разочарование в голяма част от сезона, но през март показа значително подобрение на формата си. Записа асистенция в загубата срещу Майнц, но истинският му принос дойде в големите мачове.Той изигра два от най-силните мачове срещу Дортмунд и срещу бившия си тим Ювентус. Енергията, борбеността и умението да печели топката, които характеризират играта му, се завърнаха с пълна сила през март за щастие на Байерн. Без подобрението в играта на Видал, сега баварците можеха да имат само 2 точки преднина в Бундеслигата и да са аут от ШЛ.

1. Кингсли Коман

19-годишният Коман е най-младият в състава на Байерн, но и най-добрият през месец март. Той показа изключителен успех напоследък и напълно заслужено е на върха. Ако Тиаго се представи добре срещу Вердер, Коман бе още по-добър – направи 3 асистенции и беше избран за играч на мача. Подобно на Тиаго, и той влезе резерва срещу Ювентус и се разписа в продължението. Макар и толкова млад, Коман се превръща в незаменима част от състава на Байерн.

Източник: bleacherreport.com

Comments

comments