„Байерн“ с пети пореден полуфинал в Шампионска Лига

Отборът на Байерн Мюнхен се класира за пети пореден път на полуфиналите в Шампионска Лига след равенство (2:2) като гост на Бенфика и с 3:2 общ резултат.

Роберт Левандовски бе оставен на резервната скамейка при гостуването на Бенфика. На негово място Пеп Гуардиола пусна в игра Томас Мюлер, зад когото оперираха Франк Рибери, Дъглас Коща и Тиаго. В отбрана Хави Мартинес си партнираше с младия Йошуа Кимих, който е несменяем титуляр през последните месеци.

Бенфика откри резултата още при първата си сериозна атака. Елизеу центрира към границата на малкия пеналт, където Нойер се размина с топката и Хименес я засече с глава. През следващите минути баварците бяха объркани и Хименес имаше шанс да удвои резултата, но Нойер успя да спаси удара му.

В 38-та минута обаче, след страхотна атака, Лаам центрира опасно отдясно, вратарят Мораеш изби топката, но тя попадна в краката на Артуро Видал, който, без да се бави, прати топката във вратата за изравнителния гол.

Второто полувреме започна ударно за гостите от Мюнхен, които поведоха в резултата още в 52-та минута. Томас Мюлер за пореден път се оказа на точното място в точния момент. Шаби Алонсо центрира от корнер, Хави Мартинез свали топката в краката на Мюлер, който на празна врата нямаше как да пропусне. Осем минути по-късно Дъглас Коща нанесе страхотен удар, но топката срещна лявата странична греда на вратата на Бенфика. В 77-та минута Талиска изравни резултата след неспасяем удар от пряк свободен удар. В 85-та минута Талиска отново беше на сантиметри от гол след пореден опасен пряк свободен удар.

Жребият за полуфиналите и финала ще се тегли на 15 април 2016 г. в Нион.

Възможните съперници в полуфиналната фаза:

  • Реал Мадрид (който отстрани Волфсбург с общ резултат 3:2)
  • Манчестър Сити (3:2 ПСЖ)
  • Атлетико Мадрид ( 3:2 Барселона)

Ch. League_BEN_FCB_2_2

Comments

comments