Рибери и Коман пред Коща и Гьотце в битката за основния състав

Не е тайна, че Байерн не се представи по най-добрия начин през първото полувреме срещу Шалке (3:0).  На особени критики бе подложено нападението на тима, дори съотборниците не спестиха забележки към офанзивните играчи на баварците. „През първото полувреме ни беше трудно. Липсваше ни ритъм и смяна на темпото“, каза вратарят Мануел Нойер. „На всеки е ясно, че не играхме добре преди почивката“, добави капитанът Филип Лаам. През първите 45 минути иначе толкова опасната офанзива на Байерн изглеждаше безобидна, безидейна и уморена.

Треньорът Пеп Гуардиола бе дал почивка на някои основни играчи като Тиаго и Томас Мюлер, а на други не дал шанс да се докажат преди най-важните седмици от сезона. Ариен Робен продължава да е контузен, което остави четирима играчи да се борят за две места  – освен традиционните крила Франк Рибери, Кингсли Коман и Дъглас Коста се търсят варианти и за интеграцията на Марио Гьотце. Кой къде е в борбата за титулярните места?

Марио Гьотце

Веднага след мача с Шалке, Гьотце заговори за Вердер. „Няма значение, че са назад в класирането, това е полуфинал“, каза той. За Гуардиола това е „финал преди финала“ и мач за „всичко или нищо“. Което означава, че Гьотце вероятно отново ще бъде резерва. Срещу Шалке 23-годишният немски национал отново не се възползва от шанса си, играта минаваше покрай него, въпреки че пробяга най-много километри от всички (11,92 км). Само 2 пъти обаче се опита да застраши вратата – твърде малко, за да измести някоя от другите звезди от основния състав.

Дъглас Коща

След впечатляващото му представяне през първата част на сезона колегите му футболисти в Бундеслигата го избраха за играч номер 1 през есента. Оттогава обаче е един от играчите, които най-много ядосват Гуардиола. Срещу Шалке треньорът често се хващаше за главата, гледайки как Коща губи топката. Цифрите също показват, че 25-годишният Дъглас не е във форма – през есента имаше пряк принос за 19 гола, а след зимната пауза само за 5 (1 попадение и 4 асистенции). Ако Робен не беше контузен, Коща щеше да е резерва.

Кингсли Коман

Младият французин също диша във врата на Коща . През второто полувреме срещу Шалке Коман бе един от най-добрите на терена. Начинът, по който надбяхваше съперниците си предизвикваше вълнение по трибуните. Гуардиола обаче критикува играта му през първата част. „Надявам се това да е било урок за него“, каза испанецът. Той често използва Кингсли като резерва, но заради лошата форма на Коща не е изключено да бъде титуляр срещу Вердер.

Франк Рибери

На Рибери му бяха дадени 68 минути срещу Шалке – знак, че е несменяем титуляр, асистира и за гола на Видал. Беше почти отписан заради дългото си отсъствие заради контузия, но доказа, че опитът му на високо ниво все още играе важна роля. По-постоянен е от Коща и Коман, има по-добър тайминг. Заедно с Мюлер е бетониран в състава в момента. Със сигурност ще го видим срещу Вердер.

Източник: “Абендцайтунг Мюнхен”

Comments

comments