Проблеми за „Атлетико” преди мача с „Байерн”

Годин под въпрос за мача с Байерн

Водещият централен защитник на Атлетико Мадрид Диего Годин може да пропусне първата полуфинална среща от Шампионската лига срещу отбора на Байерн Мюнхен. Още в началото на мача от 34-ия кръг на испанското първенство с Атлетик Билбао (1:0), бранителят бе сменен поради контузия. По-късно бе констатирана травма на бедрото и Годин може да не се възстанови за първия полуфинален мач с баварците, който ще се проведе на 27 април на стадион „Висенте Калдерон“. Мадридчани са на второ място в Ла Лига с еднакъв брой точки с Барселона, но с по-лоша голова разлика.

Женският отбор на Байерн с място в Шампионската Лига

С 4 оставащи мача в Бундеслигата, женският отбор на Байерн Мюнхен си осигури място в следващия сезон на женската Шампионска лига. Това стана факт след като отборът на Франкфурт загуби мача си с Фрайбург и няма как да стигнат футболистките на Томас Вьорле, които със сигурност ще завършат сред първите 2 отбора в Бундеслигата.

Боатенг и Робен тренират за завръщане

Ярко слънце, температури около 20 градуса и почивен ден: страхотни новини за футболистите на баварците. Но за Ариен Робен и Жером Боатенг, които все още се възстановяват от контузии, денят не беше свободен. Контузените играчи се появиха на „Зебенер Щрасе“ и проведоха леки тренировки. В петък отборът ще отпътува за Берлин, където ще изиграе мача от 31-вия кръг на Бундеслигата срещу Херта Берлин.

Херта променя състава за Байерн

Ден след отпадането си от Купата на Германия срещу Борусия Дортмунд, треньорът на Херта Пал Дардай обяви, че ще направи поне 3 промени за предстоящия мач с Байерн. „Ще използваме свежи футболисти и ще направим някои промени“ – обясни унгарецът. Валентин Щокер, Петер Пекарик и Толга Чигерчи ще бъдат титуляри. Вратарят Руне Ярщайн и централният защитник Джон Антъни Брукс не взеха участие в тренировката в четвъртък и са под въпрос за мача с баварците. „Ще направим всичко, за да вземем поне точна“ – заяви Дардай.

 

Източник: fcbayern.de

Comments

comments