„Байерн“ стресна футболния свят с трансферната си мощ

Отборът на Байерн Мюнхен си спретна малко парти на стадиона на Инголщат в събота, след като спечелиха първенството на Германия и се премениха в тениски с надпис „4EVER“.

Това беше намек за факта, че баварците успяха да спечелят Бундеслигата за четвърти пореден път и отправиха своята заявка, че ще са крале на държавното първенство в близкото бъдеще.

Един поглед в съблекалнята потвърждава факта, че Байерн ще продължат страхотната си форма. Томас Мюлер, Мануел Нойер, Жером Боатенг, Дейвид Алаба и Хави Мартинез прподължиха договорите си през този сезон, като така отборът ги обвърза до 2021 г. Договорите на Дъглас Коста и Йошуа Кимих са до 2020 г., Робърт Левандовски, въпреки пречките за подписването на нов контракт, все още има поне два сезона с отбора, заедно с редица други звезди.

Вместо да се примирят, че разполагат с най-добрия състав, който немския футбол някога е виждал, Байерн разшириха границите, след като шокираха света с двойния трансфер, на който могат да завиждат ръководителите на всички европейски суперклубове.

Три дни след като станаха шампиони, баварците обявиха сделките за капитана на Борусия Дортмунд, Матс Хумелс, и най-голямата млада сензация в световния футбол днес – Ренато Санчес.

Втория би струвал на Байерн 80 милиона евро, при положение, че бъдат изпълнени всички клаузи в договора. Това ще изравни рекорда за цена на трансфер на играч под 21 години. Неговият договор е знак за топ отборите на Европа, че Байерн може да си позволи всеки млад талант, независимо от цената.

Манчестър Юнайтед трябва да се чувстват най-зле, след като излезе информация, че са били много близо до трансфер на португалския национал. Обаче, Байерн изиграха ситуацията много умно, след като следяха таланта през целия сезон. Срещата им с него в четвъртфиналите на Шампионска Лига със сигурност е подпомогнала сделката.

Байерн следи Ренато Санчес отдавна“, обяви Карл-Хайнц Румениге. „Радваме се, че успяхме да подпишем с него въпреки голямата конкуренция. Ренато е динамичен, добър в единоборствата и техничен полузащитник, който ще добави още мощ в отбора ни“.

Байерн притежават изключителен отбор и под ръководството на Карло Анчелоти ще имат по-добър баланс в защитата и халфовата линия, отколкото при Пеп Гуардиола. Хумелс ще дойде да заздрави проблемната защита на баварците. Санчес ще трябва да се бори с Артуро Видал и Тиаго в средата на терена. Той е играч подобен на чилиеца, който винаги се опитва да играе в атака и може да даде допълнителна стабилност при играта в центъра на терена.

Едно е да се види таланта в даден играч – много отбори го правят; съвсем друго е да се отправи достатъчно примамлива оферта за топ играчите, която да ги накара да се присъединят към отбора ти. Байерн, за разлика от много техни европейски опоненти, притежават това качество в изобилие. Много малко играчи, независимо от етапа на кариерата им, биха отказали трансфер в шампиона на Германия. В случая на Санчес те взеха бъдеща звезда, а в този на Хумелс – настояща.

“Доволни сме, че Матс Хумелс избра Байерн„, каза Румениге. „Матс е един от най-добрите централни защитници в света. С него ще покачим още класата на отбора“.

Световният шампион има две титли в Бундеслигата и играчи като него не са налични за трансфер много често. Той израстна много в Дортмунд и идва с намерението да печели титли, особено Шампионска Лига.

С тези два трансфера, Байерн заяви намерението си. Някои клубове биха се наслаждавали дълго на спечелената титла, но Байерн просто я поставя в купчината от купи и продължава с пълни сили към следващата си цел.

Независимо дали с утвърдени национали като Хумелс и Левандовски или с таланки като Санчес и Коман, звездите на настоящето и бъдещето се събират на Алианц Арена.

Човекът, който идва на власт в отбора знае как да се справи с големите играчи по-добре от може би всеки друг треньор. Анчелоти вече има своята начертана цел – да дойде на Алианц Арена и да помогне на отбора в ожесточената битка за Шампионска Лига.

Сега, тази мечта става все по-достижима за Байерн, след трансферите, които отбора осигури на Карло, още преди да е стъпил в Бавария.

Източник: goal.com

Comments

comments