Пътят на „Байерн“ до титла номер 26

MIA SAN CHAMPIONS!

Bundesliga Trophy

Байерн Мюнхен затвърди ролята си на хегемон в немския футбол със спечелването на рекордна 26-а шампионска титла.

Днес футболистите изпратиха подобаващо треньора си Пеп Гуардиола като спечелиха за четвърти пореден път Бундеслигата (три под негово ръководство). Отборът на Байерн успя да победи без проблеми гостите от Хановер 96 с 3:1. Робърт Левандовски успя да подобри рекорда за най-много попадения отбелязани от чужденец в лигата – 30! Два гола добави и Марио Гьотце, които запазиха доброто настроение за бирения душ след мача (бел.р. бирата е безалкохолна).

Beer shower 2016

Ето и някои ключови моменти, които донесоха множество рекорди на баварците в първенството на Германия тази година:

1. „Байерн“ започна с гръм и трясък

Голмайстори: 1:0 Бенатия (27′), Левандовски (53′), Мюлер (69′), Мюлер (73′), Коста (87′)

1. Bayern Hamburger

Разгромът на баварците с 5:0 над Хамбургер в първия кръг на първенството беше заявка за предстоящата кампания. Отборът на Пеп Гуардиола разби противника, а Меди Бенатия отбеляза първото попадение за сезона. Томас Мюлер добави два гола, а Робърт Левандовски и Дъглас Коста се разписаха по веднъж.

2. Шоуто на Левандовски

Голмайстори: Левандовски (51′), Левандовски (52′), Левандовски (55′), Левандовски (57′), Левандовски (60′)

2. Bayern Wolfsburg

Датата е 22 септември. Тя ще остане дълго време в книгите с рекорди. Робърт Левандовски влезе като смяна на полувремето срещу Волфсбург и успя да вкара 5 гола в рамките на 9 минути, като по този начин подобри четири рекорда в Бундеслигата – най-много попадения вкарани от резерва, най-бързи хеттрик, четири и пет гола. Нападателят и треньорът му не можежха да повярват какво се случи.

3. Унищожението на Борусия Дортмунд

Голмайстори: Мюлер (26′), Мюлер (35′), Левандовски (46′), Левандовски (58′), Гьотце (66′)
3. Bayern Dortmund

Малко хора можеха да предположат какво ще се случи в домакинството на Байерн срещу Борусия Дортмунд на 4 октомври. Баварците повториха упражнението от мача с Волфсбург и отново стигнаха до убедителна победа с 5:1. Мюлер за пореден път отбеляза 2 гола, заедно с Левандовски. Марио Гьотце изигра много силен мач като се отчете с последното попадение, с което Байерн показаха кой е шефът в Бундеслигата.

4. Завръщането на Робен и № 1000

Голмайстори: Робен (35′), Видал (40′), Левандовски (62′), Мюлер (77′)

4. Bayern Cologne

Само две седмици по-късно, контузените звезди на отбора започнаха да се завръщат един по един. Ариен Робен излезе отново на терена след два месеца отсъствие. Той успя да вдъхнови Байерн за тяхната победа номер 1000 в историята на Бундеслигата – първият отбор, който постига това. Жертвата този път беше Кьолн, които загубиха с 0:4.

5. Айнтрахт“ спря устрема на „Байерн“

5. Eintracht Bayern

Опитът на баварците да изравнят рекорда за поредни победи от началото на сезона в историята на футбола беше спрян от Айнтрахт Франкфурт след нулево равенство. Отборът на Пеп Гуардиола беше на път да изравни постижението на Тотнъм от сезон 1960/1961. Въпреки това те поставиха нов рекорд в Бундеслигата, след като успяха да спечелят първите десет срещи от сезона.

6. Първата загуба

Голмайстори: Рибери (81′)

6. Gladbach Bayern

Имаше реална възможност Байерн да станат първия отбор, който печели Бундеслигата без нито една загуба, но това беше прекратено на 5 декември. За първи път от 99 мача насам, Гуардиола не направи нито една промяна в стартовия си състав. Въпреки това, Байерн загуби с 1:3 от Борусия Мьонхенгладбах на Борусия Парк.

7. „Майнц“ завърза борбата за титлата

Голмайстори: Робен (64′)

7. Bayern Mainz

Единственият друг отбор, който успя да победи Байерн е Майнц 05, които спечелиха гостуването си на Алианц Арена с 2:1 на 2 март. Отборът на Мартин Шмит губиха в резултата след попадения на Ариен Робен, но рискованата им тактика се оказа успешна. Джон Кордоба отбеляза късен гол, който увеличи напрежението пред голямото дерби с Борусия Дортмунд.

8. „Байерн“ запази спокойствие

8. Dortmund Bayern

Отборът от Мюнхен постигна някои разгромни победи, но без съмнение най-важният резултат за сезона беше нулевото равенство, което постигнаха при гостуването си на Борусия Дортмунд. Претендетът за титлата се нуждаеше от задължителна победа, но след страхотно изигран тактичести мач от момчетата на Гуардиола преднината на върха остана пет точки.

9. „Баварците“ пропиляха първия мач пойнт

Голмайстори: Мюлер (6′)

9. Bayern Gladbach

Андре Хан развали празненствата в 32-рия кръг, след като изравни и попречи на Байерн да спечели титлата. Томас Мюлер откри резултата едва в шестата минута, но баварците успокоиха темпото с мисъл за предстоящия полуфинален двубой с Атлетико Мадрид. Борусия Мьонхенгладбах е единственият отбор, който не загуби от Байерн този сезон в Бундеслигата.

10. Гейм, сет и мач

Голмайстори: Левандовски (15′), Левандовски (32′)

10. Ingolstadt Bayern

Четири титли поред. Това е постижение, с което никой друг немски отбор не може да се похвали. Решаващият мач не беше нищо особено, но Байерн успя да победи Инголщат с 2:1. Това е 26-тия случай, в който Байерн Мюнхен е най-добрият отбор в страната.

Пред отборът на Байерн остава едно последно изпитание през този сезон – финалът за купата на Германия. Баварците ще се изправят срещу втория най-добър отбор в страната, Борусия Дортмунд, на 21 май от 21:00 ч. на Олимпиащадион в Берлин.

Comments

comments