Кои юноши на „Байерн“ заслужават място в първия състав?

В отбора на Байерн Мюнхен през сезон 2015/2016 се отличиха двама млади и перспективни играчи – Йошуа Кимих и Кингсли Коман. Те опровергаха тотално очакванията като се превърнаха в редовни представители на първия състав на немските гиганти, въпреки силната конкуренция в отбора.

През следващия сезон, баварците също ще имат на разположение страхотен състав. Това е напълно очаквано за отбор от техния калибър. Въпреки това в един клуб винаги има място за обещаващии таланти, и точно поради тази причина Байерн похарчи 35 млн. евро за 18-годишния Ренато Санчес от Бенфика.

Въпреки, че ситуацията в отбора става все по конкурентна, успехът на Кимих и Коман дава надежда за юношите, които напират от младежките отбори на шампиона на Германия.

Кристиан Фрухтъл

Кристиан Фухтъл навърши 16 години едва през януари, но това не му попречи да получи повиквателна от Пеп Гуардиола за тренировъчния лагер в Катар. Младокът впечатлява в отбора под 17 години и това му даде този шанс.

Въпреки крехката си възраст той вече е висок 190 см, според Transfermarkt, което му позволява да изглежда по-респектиращо на вратата. Въпросът е дали той ще има шанс да играе. Байерн вече притежават Свен Улрайх като потенциален заместник на Мануел Нойер, но изглежда, че нито един от останалите резервни вратари имат какво повече да покажат.

Фрухтъл има цяла кариера пред него и за това новият треньор – Карло Анчелоти, може да му даде шанс за изява през следващия сезон. След като Джанлуиджи Донарума успя да пробие в първия отбор на Милан на 16 години, може би и Фрухтъл може да запише няколко мача за Байерн.

Фабиан Бенко

Фабиан Бенко беше повикан за първи път в мъжкия отбор на Байерн по време на тренировъчния лагер миналото лято, малко след като отпразнува 17-тия си рожден ден. Той успя да впечатли Пеп Гуардиола по време на приятелския мач с Интер. През септември, той бе възнаграден с професионален договор.

Бенко играе като ляво крило. Той е типичен флангови футболист и притежава страхотно центриране. Но освен това е добър с топка в крака и има силен удар за играч на неговата възраст.

В момента конкуренцията по фланговете на Байерн е огромна и няма да му е лесно. Но ако продължи да играе както до сега може и да има шанс за първия състав през 2016 – 2017 г.

Никлас Дорш

Никлас Дорш е може би най-големият талант на Байерн над 18 г. Централен полузащитник със страхотна техника и подавания, чийто стил е свързван с тези на Тони Кроос и Бастиан Швайнщайгер.

Баварците проявяват страхотна вяра към Дорш, който получи професионален договор през септември. Той бе поканен да тренира с първия състав по време на зимната подготоврка в Катар, като дори влезе в игра по време на приятелския мач с Карлсруе.

Младокът се представи добре в срещата. Дори Жером Боатенг го похвали пред Bild и заяви, че той е бил най-агресивният играч на терена.

Дорш се възстанови от сериозна контузия в глезена през изминалата есен и освен това пропусна значителна част от пролетния полусезон след нова операция. Но ако върне формата си има голяма възможност да получи нова повиквателна за първия отбор на Байерн.

Източник: bleacherreport.com

Comments

comments