Гьотце с похвала, Рюдигер с тежка контузия

Първият ден от тренировъчния лагер на Бундестима в Евиан не приключи особено добре за националите. Антонио Рюдигер, един от централните защитници в селекцията на Йоаким Льов получи тежка контузия. Играчът на Рома скъса коленни връзки и със сигурност ще пропусне предстоящото Европейско първенство. На негово място Льов повика защитникът на Байер Леверкузен – Джонатан Тах. „Умишлено направих тази промяна“ – заяви треньорът на Маншафта.

Кимих с настинка

Жером Боатенг отново тренира наравно с другите, след като се подготвяше на по-облекчен режим заради болки в гърба. „Беше предпазна мярка“ – коментира селекционерът. „Жером имаше болки в областта на гърба след контролата с Унгария. Сега всичко е наред“. Йосуа Кимих пропусна подготовката в сряда, поради настинка. „Уместно беше той да получи почивка.“ – отбеляза Льов..

Прогрес за Хумелс

Защитникът на Байерн Мюнхен Матс Хумелс прогресира. Новото попълнение на баварците проведе първата си тренировка с топка в сряда. „Това е положително развитие“ – заяви треньорът на Германия. 56-годишният наставник иска да вдигне нивото на подготовка на Хумелс с всеки изминал ден. Защитникът със сигурност ще пропусне първият мач на Маншафта, който ще е в неделя срещу Украйна. Срещата започва в 22:00 часа българско време.

Похвала за Гьотце

Йоаким Льов също похвали Марио Гьотце. „Впечатлен съм от Марио!“ – заяви той, след доброто му представяне в контролите срещу Словакия (1:3) и Унгария (2:0). „Той игра много добре и в двата мача, движението му по терена бе страхотно. Марио има страхотната способност да се измъква от противниците си, когато е притиснат от тях. В много добра форма е и е напълно готов за Европейското.“

Comments

comments