Хумелс разкри защо е отказал на Манчестър Юнайтед

Защитникът на Байерн Мюнхен – Матс Хумелс, заяви, че е отказал офертата на Манчестър Юнайтед, понеже не отборът не може да му предложи участие в Шампионска Лига.

Хумелс ще се присъедини към Байерн след края на ЕВРО 2016 – отборът, в който започна кариерата си, преди да бъде продаден на Борусия Дортмунд.

Въпреки, че е загатвал за трансфер в чужбина през годините, той реши да остане в Германия като подписа пет годиншен договор с отбора от Алианц Арена, който заплати за него 37 млн. евро през май.

Запитан от Suddeutsche Zeitung, Хумелс призна, че е обмислял трансфер в Англия, но не е получил задоволителна оферта.

„В края на краищата, Англия, Испания и Германия са първенствата, в които бих играл“, заяви Хумелс. „Но, на този етап нямаше английски отбор, който да предложи цялостен пакет“.

„Цялостен пакет означава – отбор, който ме привлича и е на световно ниво. Отобр, за който винаги съм искал да играя, и разбира се такъв, който участва в Шампионска Лига през следващия сезон. Главно поради последната причина един от тях отпадна от списъка и може да си представите кой отбор е това„.

Въпреки, че немският национал не заяви директно името на Юнайтед, той не се намеси когато интервюиращия предположи, че Червените Дяволи са искали подписа му.

Хумелс сподели, че не е получавал оферта и от Арсенал.

„Няма да претендирам, че Арсенал са ме искали“, заяви той. „Не е имало такава оферта. Същото важи и за Испания – винаги е имало контакт, но не и конкретна оферта. Точно поради тази причина реших да продължа кариерата си в Германия“.

В отбраната на Байерн, Хумелс ще се събере със съотборниците си от националния отбор – Мануел Нойер и Жером Боатенг. Защитникът призна, че възможността да тренира и играе с тях всеки ден е била в основата на това той да се премести на Алианц Арена.

„Мога да заявя, че тази дефанзивна постройка с Жером и Мануел изигра важна роля. Нека го кажем така – това беше един от няколко фактора, които взех под внимание преди трансфера“, завърши Хумелс.

Източник: espnfc..com

Comments

comments