Смотаняците от "Шпортбилд" пак използваха един от най-гнусните журналистически трикове като пуснаха в нета едни цитати от Лева как се чувствал недооценен, искал да напуска, клубът не го бил защитил... Само за да пуснат след ден -- само и единствено в печатното издание!!! -- следния цитат от --същото!-- интервю с Лева, който тотално обръща смисъла на това, което ни представи кликбейт-онлайн статията ппреди това...
"Проведох много добър разговор с Нико Ковач. Той разбра как се чувствам. Той ми разказа как иска да играем. Това ми допадна и заради това реших да остана. В този ден мирогледът ми се промени. Осъзнавам, че съм правил грешки, но и аз съм човек. Осъзнах колко важен съм за Байерн и че няма да ме пуснат. Това показва нивото на стабилност на клуба. В този момент осъзнах, че искам да дам всичко от себе си отново за този клуб. Никога не бих стачкувам, никога не бих тръгнал срещу клуба. Вече не губя време в мисли за други първенства. Гледам с очакване към бъдещето в клуба и в Мюнхен. Сърцето ми отново бие само за Байерн."
Този цитат е монументален според мен - наистина го поздравявам Лева (не само за рождения ден, но и) заради това, че беше мъж да каже тези неща. Прави му чест и мисля, че наистина се наблюдава нещо различно в играта и нагласта му (дори и малко повече сдържаност и уважение при празнуването на вкараните голове - миналия сезон на няколко пъти ме дразнеше с преиграването и прекаления фокус върху него самия).
В този ред на мисли, трите основни фактора, които по неговите думи са наклонили везните на Лева да си промени решението и сам да пожелае да остане са: 1) категоричния и нееднократно заявяван отказ от страна на Ули и Кале да продадат Лева ("Да се обзаложим, че Левандовски ще играе в Байерн догодина?"; 2) Публичната похвала от страна на Салихамиджич (който го определи за най-добрата деветка в света); 3) Ключовия разговор с Ковач. Комбинацията от тези 3 неща явно е обърнала възприятието на Лева (смея да твърдя) в наша полза и се надявам да върне всеотдайната му игра на върха на атаката ни с малко повече мисъл за отбора, а не само за "Емил"....
Признанието му, че е правил грешки, заявената обновена страст да носи екипа на Байерн са най-доброто, на което можем да се надяваме според мен. Изобщо, изненадващо може би, но много точни намеси на Салихамиджич и Ковач в една чувствителна (явно за Лева тема), която все пак постигна максималното, а именно да успее да убеди Лева, че е в негов интерес да остане в Байерн и да погледне критично към някои аспекти от играта си, които при успешно третиране могат да го направят още по-добър... Добре започва сезона, чакам с нетърпение откриването утре. :thumbsup:
ПП: Пак само в печатното издание беше и коментарът му, относно удължения договор с Пини Захави, на което Лева каза, че агентът се грижи за много други неща. Адски изнервящо е, че трябва да се четат 2352395 различни източника, за да можеш да сглобиш цялото интервю, защото всеки има по някакви частички, публикуват се в продължение на ДНИ и все някои има по едно-две изречения повече, пълен абсурд са тия "медии"... :wall:
Мнението беше редактирано от moonweaver: 23 August 2018 - 01:34