Флик имаше големи амбиции. Спомням си, че още в началото влезе с рогата напред и публично разкритикува трансферната политика на клуба. Ръководството не му обърна внимание. Предполагаше се, че той е там за малко, докато се намери подходящ човек. Но Флик спечели требъл и доказа, че много добре знае какво върши. Нашите не го уважиха, не зачетоха желанията му през лятото, и явно той тогава е взел своето решение. Ако изобщо не е имал намерение да се задържа за повече време при нас, нямаше логика да подписва договор за три години. И друго - от януари се заговори за евентуалното му напускане, а Льов чак през март обяви, че се оттегля от националния. Което значи, че намеренията на Ханзи не са били в зависимост от ГФС.
Биографията му показва, че той е твърдоглав. Когато нещо не му изнася, става и си тръгва без обяснение. Ако трябва да му търсим конкретен минус, ето го. Не се разбира с "началниците", което го прави неудобен за последните. Не спазва установената йерархия. Въпреки това, той създаде хармония в съблекалнята и направи така, че Байерн да заиграе смъртоносен футбол, подобрявайки много рекорди. Можеше ли да направим изключение за него и да му дадем повече власт? Абсолютно! Щом е искал Вернер и Хаверц, значи е имал нещо предвид. Оставяме настрана темата дали щяха да са успешни или не. Факт е, че си ги заслужи. Оправданията на вече доказания лъжец Хайнер, че не можем да похарчим такава сума, не отговарят на истината, защото ние това лято ще платим дори повече.
За мен е вън от съмнение, че зад всичко стои Ули Хьонес. Докато траеше драмата с Флик, той подклаждаше напрежението с коментари за Боатенг и Нойер. Ето, "Скай спорт" го цитират от днес: "Нагелсман е много добър избор." Доволен е. Флик индиректно го потвърждава - днес благодари на Хайнер, Салихамиджич и Румениге. Но пропусна Хьонес, който в ролята си на все още действащ президент и най-силен човек участва в назначаването му. Колкото и велик да е Ули, няма да как да одобря подмолната му игра.
Моите уважения към Румениге, който се застъпи и се бори за Ханзи. Но мнозинството от членовете на борда подкрепиха Салихамиджич. Логично е, Хьонес все още е най-влиятелния човек в клуба. 50-годишно присъствие няма как да избледнее за година-две. Наскоро тук пуснах едно изказване на Брацо от миналата година: "Ули винаги е прав." Той също е част от борда. Та изобщо не се чудя защо получава такава подкрепа. Явно не само в България е актуална песента на Хазарта "Имам човек".
Като говорим за имане на човеци. Барселона си имаха Гуардиола, Реал си имат Зидан, ние трябваше да си имаме Флик. Ей това ме е яд. Тая ера, за която говорят Кимих и останалите. Все ни бяга. Защото и сега, както и през 2013, имаме уникални играчи. А с подобна смяна на успешните ни треньори не знам какво печелим.
Разбира се, всичко това е лично мнение.
Мнението беше редактирано от Lozanov: 28 April 2021 - 00:13