Байерн България: Ръководство на Байерн Мюнхен - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (81 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Ръководство на Байерн Мюнхен

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Много ми беше смешен Брацо с тази малка бяла ризка, дето му опъваше копчетата срещу Дортмунд :rolleyes:

Шегата настрана, заедно с Брацо изживях някои от най-тъжните и най-радостните си мигове като фен на Байерн. Малко хора знаят, че Брацо държи клубния рекорд за най-много изиграни мачове в Бундеслигата от чужденец: 234 (Брацо записа и 88 мача в клубните турнири).

Когато обявиха Саньол писах, че много ми харесва, че Байерн откровено се насочва към подобряване на работата с младите и привлича хора с много добри наблюдения над млади играчи (Саньол във Франция, Брацо в Италия). Наред с това те бяха част и от едни от най-великите успехи и падения на Байерн и със сигурност никой не може да ги нарече просто наемници. Съжалявам, че не се разбраха с Лам - може би е поискал прекалено много прекалено рано, но от изказванията на Кале и Ули става ясно, че Брацо ще има почти неограничен достъп до всичко, случващо се в клуба. А и Кале каза, че от Брацо зависи дали ще стигне до Борда на директорите, което е разбираем механизъм за човек без опит като спортен директор (което важи и за Лам, колкото и голям да е Капитанът).

Една от многото причини като дете да стана фен на Байерн беше, че те имаха много умна трансферна политика и бяха черния звяр на най-комерсиалния отбор тогава. От тогава изминаха близо 3 десетилетия и този клуб стигна най-големите на деня пред очите ми. Заставам плътно зад визията на Ули и Кале. Ако има отбор, който може да се мери с най-големите с разумна трансферна политика и огромен акцент на създаването на футболисти от световна класа, то това е Байерн. Времето ще покаже дали това е правилно, но аз съм фен на този отбор до гроб и бих предпочел клубът да има собствена идентичност (каквато много от "големите на деня" загубиха или никога не са имали), отколкото Байерн да се подведе по безумието, което тресе футболния (и не само) свят напоследък...
2

Потребителят е неактивен   Konrad 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 04-November 10
  • любим играч:Един бе той-Кайзер Франц
Лично аз съм много доволен от назначението на Салихамиджич на поста!Естествено е,че той си е наш човек,който и като играч ,а вярвам и като спортен директор ще даде всичко от себе си за Байерн,а според мен такива хора ни трябват и на терена ,а и извън него!
1

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн
Нека, нека се назначават легенди на клуба и хора, които сме сигурни, че носят Байерн в сърцето си, на различни позиции в клуба, за да трупат опит и някой ден някои от тях да наследят Ули и Кале (щото трябва да се мисли и за това). Има едно нещо, което искам повече от ШЛ, и то е да се продължава традицията в управата на клуба да са хора, които са дали голяма част от живота си за Байерн, а не някакви милиардерчета и важни клечки, които не знаеш какво им се върти в главата.
2

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • живущ вСофия
Относно напускането на Решке - не зная какви са им били отношенията, но Решке каза, че е имал много добри и открити връзки с Кале и Ули, но е искал да поеме предизвикателството да съживи Щутгарт. От друга страна, ако погледнем трансферите, в които Решке имаше решаваща роля, ще видим горе-долу следното:

1) Абсолютен успех с Кимих - един от най-добрите трансфери на Байерн за последните 10 години. Йозуа беше привлечен от Лайпцих от втора дивизия и още в първия си сезон изигра не малко мачове при Пеп и стигна до националния отбор (несменяем титуляр в мачовете, в които е играл титуляр). Льов даже му даде лентата на Купата на Конфедерациите, взе я и в някои от контролите на Байерн, което ясно показва, че и Льов, и Анчелоти му гласуват голямо доверие. Убеден съм, че това момче ще стане много голям играч.

2) Перспективни футболисти като Коман, Ренато, Зюле и Руди - макар на португалеца цената да беше доста висока, аз продължавам да смятам, че има много хляб в това момче и че именно той ще замени Видал, когато времето на чилиецът изтече при нас. Коман също смятам, че ще се наложи, но като че ли Анчелоти още му търси точната позиция. Зюле мисля, че ще бъде доста сериозна конкуренция за Боатенг и Мартинес, а и за Хумелс, който прави поне по една разконцентрирана намеса на мач в последните няколко срещи.

3) Добър трансфер на Дъглас Коста, но след първата половин година, той като че ли загуби мотивация ли, разгадаха му спринтовете ли, но с оглед показаното в следващите години, аз лично не съжалявам, че се махна. Определено смятам, че е по-добре да се пробва с Хамес, отколкото да се мъчим с Коста.

4) Неуспешни трансфери с Бенатия (когото и контузиите спряха много, но и когато играеше, не беше на висота),

5) Пълни провали със Сердар Тасчъ и Синан Курт (за когото треньорът му в Херта Пал Дардай каза наскоро, че "сега се старае, но защо всеки път трябва да му повтарям едно и също" и че "трябва да си размърда задника").

Като цяло смятам, че работата му в Байерн е далеч повече добра, отколкото лоша, но не е безупречна. И наред с това фактът, че става спортен директор в Щутгарт ме кара да си задам въпроса защо Байерн не са му предложили той да поеме поста в Мюнхен още когато Замер обяви оттеглянето си? Още повече, още тогава върху неговите (на Решке) рамене падна част от разпределението на властта, в отсъствието на Замер. Може би Ули и Кале не са били толкова доволни от работата му или са искали Байерн да се движи в друга посока. Или пък самият той да е предпочитал да бъде във фокуса на обективите в отбор с далеч по-скромни възможности, но и амбиции, а от там и напрежение. При всички случаи според мен не беше случайно това, което каза Кале при представянето на Брацо (че има страхотна изградена мрежа в Италия и ще бъде последната инстанция за наблюдаваните трансферни цели и подписването/преподписването на всякакви договори) и фактът, че също нещо, но за Франция беше казано за Саньол - според мен догодина ни чака много интересно трансферно лято, което ще определи облика на Байерн за пост-Робери ерата.
0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Салихамиджич е удобен вариант за Хьонес и Румениге . Дали е правилния човек , ще разберем . Реално преди него предложение са получили само Лам и Еберл . Въпреки слуховете за кой ли не ...
Решке - може би е смятал , че той е човека който е трябвало да заеме поста . Все пак интерес към него имаше още от началото на годината , а още в края на юни ( ако не греша ) обяви че обмисля предложения от други отбори . Но напусна след като Байерн назначи Брацо.
Единственото което се сещам , като разминаване е факта - Решке беше взет по изричното настояване на Замер и двамата бяха против продажбата на Кроос .
0

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • живущ вСофия
Е, Кроос беше продаден преди 3 години - все си мисля, че ако това беше проблема, нямаше да стои толкова време. ;)

Иначе няма лошо Решке да е в Щутгарт - струва ми се, че би била добра дестинация за обиграване на нашите таланти, които не са достатъчно добри за първия отбор, но са прекалено добри за регионалната (дай боже Трета скоро!) дивизия. А пък Щутгарт ще имат шанс да се възродят - Решке 100% ще дава шанс на някои от талантите от тяхната школа и едва ли ще допусна изпадане във Втора лига (което и предопредели съдбата на собствени таланти като Вернер и доста други).
0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Не казваам че Кроос е причината , а че е единственото разминаване между Замер и ръководството , което излезе в публичното пространство . Самия Решке дойде около месец преди продажбата на Кроос , така че не това е причината . Едно е сигурно - тук няма конспирация . Когато освободиха Нерлингер , Ули в прав текст каза че имат разминавания . Просто човека иска ново предизвикателство на нов пост .
0

• Легенда
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн

Преглед на мнениеmoonweaver, на 06 August 2017 - 19:29, каза:

...

На Тасчъ трансфера не може да се нарече провал, защото то е нямало и очаквания към него. Знаеш защо беше взет и знаеш за колко време. Това, че после и той се контузи, си е малшанс и няма как да се каже, че Решке е сгрешил заради това.
1

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20638386_1814085645548812_8634745232417423917_n.jpg?oh=94a457b3dd9994834d8eb2dacaf35ac7&oe=5A37A9D1

:thumbsup:
1

Потребителят е неактивен   Super_Super_Bayern 

• ПРОСТ СЪМ КАТО ГЪДУЛКА
  • Пип
  • Регистриран: 16-April 15
  • любим играч:Гнабри,Бастиан, Ариен и Йозуа :)
Пак ще има рев и вой до небесата от страна на жълто-черните колеги и шефа им Вацке...Той пък тъкмо се беше поуспокоил :thumbsup:
3

• Легенда

Преглед на мнениеmoonweaver, на 13 July 2017 - 00:48, каза:

Какво е вашето виждане за правилото "50+1"?
Румениге:
"Аз лично съм за запазването му. Ако днес погледнете германския футбол, ще видите блестящи гарнитури на Националния отбор на Германия, както и в клубния футбол, постигнати благодарение на правилото "50+1".

Странна работа. Доскоро уж беше за запазването му, а днес чета, че бил за махането му...
0

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • живущ вСофия

Цитат

Румениге за 50+1: "Моето лично мнение е, че всеки клуб трябва сам да реши дали да отвори вратата за чуждестранни капитали. Правилото 50+1 за нас е лукс и въпросът е колко време можем да издържим така. Бундеслигата е последното от петте големи първенства, което все още се радва на този лукс. Бундеслигата е надпревара, която се гледа не само на национално, но и на международно равнище. Не виждам риск, но и не отхвърлям възможността да се наложи да направим промени, с оглед глобалната конкурентоспособност."

Румениге за финансовия феърплей: "Трябва да се направят промени. Трябва да седнем с нашите европейски колеги и да помислим как да адаптираме нещата. Знаехме още в началото, че тази финансова рамка ще бъде меч, но не съвсем остър. Нужна е повече рационалност и контрол. Александър Чеферин има ясни идеи и действа последователно в УЕФА. Вярвам, че ще доведе нещата до край. Време е да обсъдим въпроса и с господата и дамите в Брюксел. Виждам само 2 отбора, които могат да правят такива трансфери".

Много се радвам, че от заявленията на Румениге и Хьонес ясно се вижда, че дори и правилото да падне, Байерн няма да престане да следва това кредо. Трудно ми е да преценя за Бундеслигата - според мен отбори като Дортмунд не биха се поддали също, но в Бундеслигата вече имаме Хофенхайм и Лайпцих, който не съществуваха преди 10 години, така че може и да е за добро. Според мен въпросът е какви "нови собственици" се допускат.
1

Потребителят е неактивен   Super_Super_Bayern 

• ПРОСТ СЪМ КАТО ГЪДУЛКА
  • Пип
  • Регистриран: 16-April 15
  • любим играч:Гнабри,Бастиан, Ариен и Йозуа :)
За мен фирмените отбори като Ред Бул са приемливи. Против имам арабските милиардери и руските/американските евреи. И Флорентино Перез най-вече
1

Потребителят е неактивен   niki87 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-October 10
Tвърдо съм За премахване на правилото 50+1 и съм твърдо За въвеждане на правило 6+5 в европейски мащаб.
0

• Легенда

Преглед на мнениеmoonweaver, на 08 September 2017 - 10:25, каза:

Много се радвам, че от заявленията на Румениге и Хьонес ясно се вижда, че дори и правилото да падне, Байерн няма да престане да следва това кредо.

Абе, ако и за следването на кредото си мени така бързо мнението, както и за правилото 50+1...
0

Споделете тази тема чрез:

• (81 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема