Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   Nacho 

• Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 23-February 11
А добър футболист ли е Робен (например)?
Това, което БЕЗПРИСТРАСТНИТЕ не можете да разберете е, че категории като добър и лош, респективно най-добър и най-лош (понеже се захващаме за точната дума) в ерата на социалните мрежи са много разтегливи (и донякъде безсмислени) понятия. За Челси, Реал и техните привърженици Робен е безразличен футболист. За нас той е фундаментален - от онзи гол на Олд Трафорд (най-добрият), през пропуснатата дузпа на финала на Арената (най-лошият) до победния гол следващата година във финала срещу Дортмунд (най-добрият). И прави ли го по-добър футболист фактът, че ще получи признание за това от Челси или от Реал?
След като Пеп е най-добрият треньор, не мога да разбера защо той трябва да получи нашето одобрение, за да е такъв?! Да, по негово време Байерн имаше реален шанс да постигне нещо, което не беше правил от 70-те години и не успя да го направи - какво сме виновни, че тогава треньор беше Гуардиола, а не Анчелоти. Това са фактите! Или някой ще ги отрече? За сравнение, към настоящия момент Байерн вече няма потенциал за това и не се знае дали скоро ще има подобна възможност.
Относно Анчелоти - да, той също се провали, само че с 3-години по-стар отбор, в сравнение с този на Гуардиола и при малко по-различни цели.
1

Потребителят е неактивен   ars_moriendi 

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-October 10
Начо, какво означава безразличен футболист? А, искаш да кажеш, че на феновете на Челси и Реал ги боли оная работа за Робен! Факт, но е факт, че Ариен е световна класа футболист! Същото е и с Рибери. Да, на теб може да ти харесва Пешо, на мен Гошо, но истината е някъде там и колкото и да е разтеглива като понятие, не е чак толкова, за да кажеш на един от най-титулуваните в занаята некадърник или случайник. Случайник веднъж, два пъти, ама в трети клуб вече си стават много случайности.
Същото се отнася и за Анчелоти - голям тренъор, но не се справи в текущият момент с ресурса, с който разполагаше. Той не се справи, а Гуардиола се справи, но не достатъчно добре! Но не може да кажем, че щом Анчелоти е уволнен от Байерн, то е некадърник. Защото Карло беше уволнен и от Реал, и от ПСЖ, и от Челси! Гуардиола в Байерн получи предложение за нов договор! Нека аз да съм идиот или пеполизач, или какъвто прецените, но нещо много ставаме идиотите с Ули, Румениге и т.н.
Като включим Сър-а, Берлускони, ръководството на Сити, Морати, Абрамович, Флорентино и т.н. с всичките им там съветници, ебаси масовият идиотизъм управлява световния футбол!
Зеро...., какъв силов футбол, за последно Германия игра силово през 2002-ра, хората видяха, че не става, реорганизираха всичко и вече 16 години Германия синоним на нападателен и техничен футбол!
5

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер

Преглед на мнениеars_moriendi, на 13 March 2018 - 18:32, каза:

Зеро...., какъв силов футбол, за последно Германия игра силово през 2002-ра, хората видяха, че не става, реорганизираха всичко и вече 16 години Германия синоним на нападателен и техничен футбол!

Пак не уцелих плюса, моля за извинение... :mellow:

Иначе тъкмо това щях да напиша - проблемът е, че футболът се развива и нещо, което е работело преди, вече може и да не работи. Вие представяте ли си какво би могло да се случи на един отбор на Байерн, в който (в момента, срещу сегашните атакуващи футболисти) да играят играчи с (безспорните, но различни) качества като Йеремис, Линке, Отъл? Дори ключови за времето си футболисти като Балак биха имали проблеми (Льов неслучайно не го взе за световното след тежката контузия - според мен защото си даваше сметка, че бъдещето на Маншафта и световния футбол вече имат друга философия, която изисква други изпълнители със съвсем други качества).

Байерн беше затънал в посредственост до идването на Ван Гаал, който постави началото на революцията в игрово отношение, продължена от Хайнкес, Гуардиола, не толкова Анчелоти, сега пак Юп... утре? Много хора изтъкват като огромен плюс, че бивши играчи определят настоящето и бъдещето на отбора, а след това наричат същите със по други определения, когато нещата не вървят...

И аз поне не мога да приема удоволствието, радостта и оценката да се свеждат единствено и само от резултатите (победи, титли) - за мен удоволствието е да гледам мъжкия вариант на "Дързост и красота", в който един отбор се развива пред очите ми, легенди се раждат и си отиват, на тяхно място идват други, върхови постижения и падения. Ако резултатите са на първо място и са най-важни, а добрата (интересна, красива, офанзивна...) игра е само пожелателна, най-добре да следя само резултата и да гледам само "хубавите" победи на запис и да не си губя времето... Или по-добре да сменя спорта с друг...
0

Потребителят е неактивен   Goshenko 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 13-October 10
  • живущ вСофия
  • любим играч:ОТБОРЪТ!!!
От дискусията се убеждавам за сетен път, че един човек ако не е донякъде философ, няма какда бъде фен на Байерн...животът на баварските фенове никак не е лесен, впрочем. През колко неща трябваше да мине всеки един от нас, независимо от поколението, към което принадлежи? Не искам да влизам в полемика и още по-малко в квалификации за Гуардиола, защото някои хора ще се засегнат, а кой по-добре от мен знае колко е ужасно през 1-2 поста да ти изливат помия срещу любимия треньор, както беше през периода 2011-13? Всички знаем кое ни боли най-много. Фактът, че след требъла 2013 Байерн не успя да създаде своя ера, в която отбори като Реал и Барса да бъдат поддържащи конкуренти. Напротив - ние бяхме поддържащ отбор в ерата на Реал и Барса, въпреки че по мнението на всички немски специалисти най-силният отбор на Байерн в историята му беше именно този от периода на Хайнкес и требъла. Съвсем естествено е негативите по този повод да бъдат насочени към Гуардиола, който не можа да материализира с още 1-2 купи на Европа огромния потенциал, с който разполгаше в клуба! Факт е, че останахме в подножието, което само по себе си не е малко, но по никакъв начин не можем да говорим за ера на Байерн, каквато е имало през 70-те години. И със сигурност това не се дължи само на късмет.
Един треньор може да е голям, но да не постигне успехи в определен отбор. За съжаление, беше писано нито един чужденец треньор да не постигне голям успех с Байерн, за това е и разбираемо, че ръководството в момента иска германец. Факт е, че и Гаал, и Гуардиола, и Анчелоти са големи треньори, но нито един не успя докрай при нас - задоволиха се само с частични успехи. Но тук е задължително уточнението, че Карло получи само 13-14 месеца време в отбора и оценката за него не може да бъде особено пълна.
Намирам за некоректно едно сравнение - отпадането на 1/2 финалите при Пеп с отпадането на 1/4 финал с Карло - ами общото и в 4-те случая е, че ни биха испански отбори, а това в коя фаза на елиминациите сме ги срещнали е въпрос само на жребий.
0

Потребителят е неактивен   Боби 

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 22-November 10
  • живущ вПловдив
  • любим играч:Кингсли Коман
Хора,вие четете ли преди да постнете?
Гуардиола не успял,видиш ли,да достигне успехите на Байерн от 70-те?!?!?!?
Аз шок,не разбира http://bayern-bulgaria.net/forum//public/style_emoticons/default/laughing.gif
И насреща - Анчелоти имал с 3 години по-стар отбор.Ами Дон Юп сега има още по -стар.Що не се излага като жабаря?

Не ме разбирайте погрешно,умирах всеки загубен полуфинал.Но тук дори ЛВГ го изкарахме вече по-успешен от каталунеца.Несериозно е.
1

Потребителят е неактивен   djsmiley 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 13-October 10
  • любим играч:Oliver Kahn, Franck Ribery
Истината е, че когато взехме требъл през 2013г бяхме на върха на света и в играчите ни имаше още много хляб. Очаквано беше да вземем още една ушата, както го направиха Реал М. Отбори като Атлетико и Юве играха по два финала. Всички очакваха това от нас. Очакваха Гуардиола да го направи (когато имаш най-добрия отбор), че той е човека. Споровете покрай него ще продължат още доста години. Просто феновете ги боли за пропуснатия шанс...
1

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • живущ вПловдив
Оууууу.
Още нещо мазно по темата.

Цитат

Дългогодишният доктор на Байерн (Мюнхен) Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт разкритикува остро бившия наставник на тима Джосеп Гуардиола в автобиографията си.

Както е известно, през 2015 г. лекарят напусна баварския клуб след 38-годишна служба заради силни противоречия с Пеп, който го обвиняваше за многобройните контузии в отбора по това време. Впоследствие 75-годишният доктор се завърна на работа в Байерн през миналия ноември под ръководството на Юп Хайнкес.

Ето какво пише Мюлер-Волфарт за каталунския специалист:

При Пеп Гуардиола климатът в Байерн се промени и стана ясно, че той не вярва на мен и екипа ми. Той въобще не се интересуваше от медицинските въпроси, но междувременно изискваше от нас да правим чудеса. Гуардиола често беше описван от медиите като иновативен, ако не и революционен треньор, но в Байерн той върна времето далеч назад.

Помня, че в един сезон при Юп Хайнкес имахме само три мускулни травми в тима. Това е много малък брой, имайки предвид изискванията към играчите. В официалните статистики на УЕФА Байерн винаги е бил сред клубовете с най-малко контузии.

След това дойде Гуардиола и още в първия му сезон имахме много, много повече мускулни травми в сравнение с успешния сезон 2012/13. А той си мислеше, че разбира много по-добре нещата: 5-минутна загрявка набързо, това трябваше да е достатъчно. Но това не можеше да е на добро. На Световното клубно първенство в Мароко всеки внимаващ фен трябва да е забелязал, че играчите ни не бяха в добра физическа форма.

https://www.sportal.bg/uploads/tinymce/mullwol.jpg

Просто не можех да се съглася с Гуардиола заради начина, по който мисля и работя. Дори докладите ми относно контузените играчи не го интересуваха. Винаги когато исках да говоря с него, той се отдръпваше и си заминаваше.

Мисля, че той е човек с ниско самочувствие, който прави всичко възможно да подведе другите. Следователно, той живее в непрестанен страх не толкова от загуби, колкото от липса на власт и авторитет.

Става горещо http://bayern-bulgaria.net/forum//public/style_emoticons/default/tooth.gif
1

Потребителят е неактивен   katzi 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Член на фенклуба
  • Регистриран: 12-October 10
  • живущ вЛондон
  • любим играч:FC BAYERN Muenchen
Аз незнам дали Пеп е най-Добрия
Не ме и интересува,след като пое страхотния и с традиции тим на МанСити
Но Мюлер-Волфарт е СВЕТИЛО в неговата работа!!Негови пациенти са били невероятни спортисти от Юсейн Болт през Херман Майер и Дерек Роуз например...
Предполагам,че Доктора ги разбира нещата
Пеп настоя за изкуствена настилка на Базите-Получи я!
Пеп каза,че не му трябва КДБройне..по тва време Алофс/спортен директор на Волфсбург навремето/ потвърди че нещата са решени
Пеп каза,че не му трябва Габриел Жезус/Предложен му е бил договор,наблюдаван е със месеци от наши скаути,играе с Адидас Готова сделка/
Пеп каза,че не му трябва Лерой Сане...
Хайде сега познайте къде са тия ...
За тия изцепки меко казано го мразя!!!
Искам Сити между другото-Ще ги сцепим,като за последно с ЮП и РОбери
1

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • живущ вПловдив
Това,чисто и просто не е вярно.
Къци,Де Бройне и Сане,Гуардиола ги искаше ,но Сити плати пари,които Байерн не искаше да плати.

Мнението беше редактирано от Боби: 14 March 2018 - 08:43

2

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
Къци от 7 реда е написал 5 с неверни неща. Факт е, че Гуардиола не беше допуснат или не успя, или пък и двете, но така и не стана част от ДНК-то на Байерн, което няма абсолютно нищо общо с тренъорските му умения. Но ще продължа в стил Къци - Гуардиола искаше Неймар, докараха му Гъотце. Гъотце видяхме, че няма характер да играе в голям отбор. Гуардиола искаше Кроос да остане на всяка цена, ръководството реши, че му е скъпо и Кроос отиде в Реал! Гуардиола искаше Иниго Мартинес или Лапорт, доведоха му Бенатия. Гуардиола никога не е искал Видал, защото Артуро няма характеристиките за налаганият от Пеп стил, а е искал халф, подобен на Кроос, но пак никой не го е чул.
Доверието в случая е двупосочен процес и както споменава Гуардиола в книгата си - на мен ми се плаща да върша определена работа. Странно е, че те ме потърсиха, назначиха, а после не искаха да ме слушат. Това е един от най-големите минуси в Байерн - клубът се управлява от бивши футболисти, които винаги са се и винаги ще се бъркат в спортно-техническо отношение. Не случайно Лам не желае да работи в Байерн, а Замер се отказа!
Всяко нещо си има две страни, така е трябвало да стане. А Мюлер-Волфарт може да е страшен капацитет, ама всички знаем, че е работил дистанционно в Байерн и помня, че Рибери го батисаха и не се знаеше изобщо какво му е. Рибери го контузи Дългас Коща и нямаше нищо общо с мускулна травма. Там Волфарт се издъни. Сега кой лекува Нойер? Това е въпрос... Там нещата също не са наред!
1

Потребителят е неактивен   katzi 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Член на фенклуба
  • Регистриран: 12-October 10
  • живущ вЛондон
  • любим играч:FC BAYERN Muenchen
Аз тия неща не си ги измислям,пичове!
Изобщо не съм и подозирал преди сума време що е то Габриел Жезус или Хесус или се тая и ТНТ..за да запомня тва име.. Просто съм го чел ИЗ немски сайтове и вестници.Всеки може да провери ако иска и му се занимава..Същото се отнася за Сане,както и за КДБ ..Относно Пеп -като за умрелите,демек нищо от мен!
Живели,момчета и успех довечера с чалмите
0

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
Къци, да видим.......Пеп идва в Байерн, иска Неймар, ръководството му отказва с мотива, че имат горчив опит с приличането на млади бразилци в Германия, защото трудно се адаптират към живота и културата, като дават пример с Брено! И му докарват Марио Гъотце! И сега излиза (защото не го бях чел досега), че са му предложили да вземе Жезуш! Ще перефразирам - хей, Байерн, дайте да купим Неймар. Не, Пеп, ние не взимаме бразилци, защото не са дисциплинирани и трудно свикват с климата тук, но вместо Неймар, ще ти вземем Жезуш? Не, в никакъв случай!
За Де Бройне е световно известен факт, че Байерн твърдяха, че вълците не искат да го продадат на директен конкурент, а вълците твърдяха, че Байерн не иска да плати сумата. Както и да е, КЗМЮ!
4

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
Прочетох, че ако Тухел е новият ни треньор, Хумелс щял да си тръгне заради него
0

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
Има нещо около Тухел, което ние - хората извън кухнята на отбора незнаем. Всички от големите имена в Байерн, говоря за футболисти пише, че са били против неговото идване, така че явно за това няма да дойде, а не че Арсенал му е приоритет и т.н..
0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Тухел не е лош треньор, но си мисля, че неговият проблем е в намирането на общ език с останалите. Тоест куца му комуникацията, а оттам е много трудно да наложи какъвто и да е авторитет, в която и да е съблекалня. Тоест Тухел е в известна степен по-голям темерут, отколкото трябва да бъде един треньор. :D
0

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема