Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер

Преглед на мнениеDatty, на 01 June 2018 - 11:49, каза:

Вие тия селекции ги правите все едно е фифата(защото дори на мениджъра няма да стане) - Мбапе, Азар, Де Бройне, Икарди? Защо не Меси?

А не мисля, че е правилно, въпреки слабите му мачове с Реал и държанието му после, да се обезценява какво е постигнал в Байерн. Ако си мислете, че ей така Вагнер ще го замести и ще вкарва по 40 гола на сезон, жестоко се лъжете. Много са малко играчите като Левандовски. ;)

Сандро Вагнер може и да не успее да отбележи 40 гола ... а може да отбележи и 50 . Зависи колко игрово време ще получава . По официална статистика от изиграни официални мачове за Байерн :
Вагнер - 775 изиграни минути , 9 гола , 2 асистенции . Бележи средно по един гол на 86,11 минути . Или по гол и асистенция на всеки 77,45 минути.
Левандовски - 16017 минути за Байерн , 151 гола , 35 асистенции . Гол на всеки 106 минути . Гол или асистенция на всеки 86 минути .
Гомез - 11270 минути , 113 гола , 26 асистенции . Гол на 99,74 минути . Гол или асистенция на всеки 81 минути .
Манджукич - 6171 мунути , 48 гола , 14 асистенции . Гол на всеки 128, 5 минути . Гол или асистенция на 99,5 минути .
Писаро при втория му престой ( трети избор за нападател ) - 1741 минути , 16 гола , 11 асистенции . Гол на 109 минути . Гол или асистенция на всеки 64,5 минути .
Както виждаш , само Манджукич отстъпва на поляка ко КПД .
Колкото до селекцията изброил съм имената на играчи които евентуално да се използват за бартер . За мен най-добрия вариант с оглед подмладяването на отбора е - Левандовски в Челси срещу Мората и пари . В момента цената на Мората не е висока , така че доплащането няма да е малко . А парите от този и другите изходящи трансфери , да се инвестират в Тимо Вернер .
0

Потребителят е неактивен   the Amazing Ralph 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 03-November 12

Преглед на мнениеDatty, на 01 June 2018 - 11:49, каза:

Вие тия селекции ги правите все едно е фифата(защото дори на мениджъра няма да стане) - Мбапе, Азар, Де Бройне, Икарди? Защо не Меси?

А не мисля, че е правилно, въпреки слабите му мачове с Реал и държанието му после, да се обезценява какво е постигнал в Байерн. Ако си мислете, че ей така Вагнер ще го замести и ще вкарва по 40 гола на сезон, жестоко се лъжете. Много са малко играчите като Левандовски. ;)

Не ни трябва нападател с 40 гола...и 30 ще стигнат - дали ще вземем Бундеслигата с 20 или 10 точки преднина, голяма разлика. Искам нападател, който да се раздаде наистина в решаващите мачове. Не искам да подценявам приноса на Левандовски, но можеше да даде много повече срещу балерините. Ако мисли да продължава да играе с подобно отношение в най-важните ни мачове и едновременно с това да мрънка за трансфер, по-добре наистина да го продадем май. Проблемът тук е как ще му намерим приличен заместник. Наистина не става като на ФИФА-та :laughing:
1

Потребителят е неактивен   mmmnee 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 17-October 10
  • живущ вСтара Загора
  • любим играч:Ribery,Quaresma,Bastian S,J.Boateng,Musiala
Хамес искал обатно в Мадрид пишат медиите,това ако е вярно и го изтървем ще е голяма загуба много голяма.
0

Потребителят е неактивен   mika_fan 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 02-November 10
  • живущ вПловдив (Труд)
  • любим играч:Кан,Ефенберг,Рибери
Само за Хамес ще ме е яд ако напусне,за Левандовски съм с две ръце да напуска.Ковач ще има трудната задача да подмлади отбора ида намери подходящи заместници на напускащите
1

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Боатенг, Алаба, Бернат, Тиаго, Видал, Хамес, Левандовски... Не си спомням някога да е имало толкова слухове за напускащи футболисти..

Иначе смятам, че ни трябват играчи с класа, самочувствие и опит, които да могат да поведат отбора в решаващите мачове. Меси и Роналдо нямат конкуренция в това отношение през последните 10 години, но на пазара има и други имена, които биха могли да правят разликата. Особено, ако имаме силен колектив. Обективно погледнато Левандовски разполага с всичко необходимо, за да бъде този лидер на терена, но по една или друга причина не го показа в мачовете срещу Реал. Рибери и Робен също можеха, и го правеха преди години, но вече възрастта им е в повече. Те могат да бъдат лидерите в съблекалнята. Но на терена имаме нужда от нещо повече. Хамес може да дирижира халфовата линия, но не е реализатор. А ние имаме нужда, както от някой, който създава положения в нападения(евентуално Хамес, Горецка и крилата), така и някой, който да може да ги реализира. И не срещу Фрайбург, Хановер и т.н., а точно срещу Реал на полуфинали в ШЛ.

Смятам, че на всяка цена трябва да задържим Боатенг, Алаба, Хамес и един измежду Видал и Тиаго. Задължително имаме нужда от ново крило. Бейл би бил много добър вариант, но неговият минус е, че е често в лазарета, а ние се нагледахме на подобни контузии. И ако Левандовски в крайна сметка напусне, да вземем някой друг на негово място. Нямам нищо против и Вернер. Той е най-добрият германски нападател в момента. Ще е добре да изчакаме и световното, защото там ще има много имена, които ще впечатлят, и такива, които ще разочароват. Не се изнае от коя дупка ще изскочи заека. Но ако има добро време да изсипем над 100млн. за трансфери, това е точно тази година. Даже смятам, че закъсняваме с две години.

Ако минем с трима в защита, и Кимих заиграе като халф-бек, смятам, че можем да минем и без ново крило. Въпреки, че би било рисковано, ако схемата на Ковач не проработи. Но ако Кимих заиграе в атака, където бих искал да го виждам, смятам, че е напълно реалистично бъдещият отбор на Байерн да се изгради около него. Има много рядък усет към атаката.

Пак казвам - не завиждам на Ковач. От една страна трябва да се справи с една разединена и взривоопасна съблекалня, пълна с недоволни играчи, а от друга с едно ръководство, което изостава с 15 години от реалностите във футбола, и което не желае да харчи пари за класни играчи. От трета страна са и феновете, за които успехите в Германия се обезцениха с оглед липсата на конкуренция, и които се интересуват от мачовете в Европа. Имайки предвид и опитът, с който разполага Нико, шансовете да се справи изглеждат минимални. Като играч никога не е блестял с нещо кой знае какво, а като треньор има успехи единствено с Айнтрахт, където никой не очакваше нищо от него. В Байерн ще се очаква всичко и всяка стъпка накриво ще се съди сурово, а при евентуален негов неуспех има голяма вероятност да погребе треньорската си кариера. Погледнете имената, които са ни водили от 1983 година насам. Ковач е най-недоказаното и неизвестно такова. Наистина, шансовете да се справи в Байерн клонят към 0.

Според мен, Ковач е най-големият риск, който Байерн поема откакто съм фен на отбора. В подобна тежка ситуация да назначиш треньор без никакъв опит... Анчелоти не се справи, Хайнкес успя едва-едва... Само Ули и Кале са способни на подобно нещо. :)

Мнението беше редактирано от Лозанов: 01 June 2018 - 21:14

1

Потребителят е неактивен   the Amazing Ralph 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 03-November 12

Преглед на мнениеmmmnee, на 01 June 2018 - 20:20, каза:

Хамес искал обатно в Мадрид пишат медиите,това ако е вярно и го изтървем ще е голяма загуба много голяма.

Е сега вече всеки иска в Мадрид. С 30 души ли ще играят? Дано за него да не е вярно.
0

Потребителят е неактивен   TakingLives 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
  • живущ вСофия/Пазарджик
  • любим играч:Томас Мюлер
Чак не ми се вярва, че се връзвате на всяка глупост в гол.бг.... Кога напусна Зидан, кога Хамес взе да реве на ръководството да го пуска обратно в Реал!? Сигурен съм, че е бегом е напуснал лагера на Колумбия когато е научил за оставката на французина и е хванал първия самолет за Мюнхен! Стига ве хора!! Последната смислена информация по въпроса е:

"Чувствам се много добре в Мюнхен. И се надявам, че ще остана тук. Наистина се чувствам много, много добре", коментира колумбиецът, който е сред най-добрите играчи на отбора от началото на пролетния дял на кампанията, постигайки осем гола и 14 асистенции в 37 мача.
"Смятам, че сезонът ми е добър. Исках да се представя добре и считам, че успях. Бундеслигата е добър шампионат, а стадионите са пълни. Нямах същото мнение за Бундеслигата, преди да дойда в Байерн"

Цитата е от гола, но абсолютно същото интервю гледах и в клубния канал в youtube

Колкото до Лева, Муун ви направи много добър паралел с Рибери. Има ли недоволни, че задържахме Франк 2009та, когато Реал искаха да счупят трансферния рекорд с него? Хайде, вдигнете ръце - някой?? Доволен или не, Робърт е преди всичко професионалист и ще приеме решението на клуба. *А ако ние не намерим адекватен заместник, не мисля че ще го пуснем.
Все пак кои са евентуалните дестинации за поляка?
1. Челси. Тия няма да играят в ШЛ догодина бе, вие нормални ли сте?
2. Ман Ю. Ако от малък Лева си мечтае да завърши 3ти в Англия може и да отиде в Юнайтед.
3. Мадрид, не мисля. Флорентино не иска да си разваля отношенията с Байерн. Единствения шанс е, ако се разберат за бартер с Бейл. Асенсио няма да го пуснат, а другите им пациенти не ни трябват.
Лично аз смятам, че следващия сезон ще е много тежък за Реал. Зизу не можеше да се откаже в по-подходящ момент от този. Настоящият отбор на балета е изчерпан и до толкова изстискан, че отдавна е надхвърлил възможностите си. Моята връзка - https://www.webcafe....prodalji_v_Real
4. ПСЖ... Моооже би! Освен за пари, не виждам друга основателна причина. На този етап обаче имам по-високо мнение за Роберт.

*Ако все пак намерим друг нападател, който да отговаря на целите и претенциите на Байерн, нака да подадем Левандовски. Некакси не го виждам тоя др. нападател обаче.

Мнението беше редактирано от TakingLives: 02 June 2018 - 13:24

1

Потребителят е неактивен   TOKATA 

• Черна нинджа
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 09-July 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Нойер, Мюлер

Преглед на мнениеTakingLives, на 02 June 2018 - 13:19, каза:

4. ПСЖ... Моооже би! Освен за пари, не виждам друга основателна причина. На този етап обаче имам по-високо мнение за Роберт.

Тук според мен няма шанс. ПеСеЖе-то имат да плащат над 100 милиона за Мбапе тази година... :to_become_senile:
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Знам, че разочарованието е голямо у всички фенове на Байерн и Германия. Но може би наистина очакванията ни се вдигнаха неизмеримо много след требъла и световната титла. Реално погледнато отборът ни няма играчи от индивидуалната класа на тези, които играят в Барса и Реал през последните години. Най-вече Меси и Роналдо, но не са само те. Нямаме и рамото, което те получават в Европа по една или друга причина. Да, нямахме и късмет, но не може все с късмет да се оправдаваме. Просто сме по-слаби. Нямаме и финансите им. Ако наистина имахме пари, както се тръби, най-скъпият ни трансфер нямаше да е 42 млн. Другото са оправдания. Нито фенска маса имаме толкова, нито сме толкова комерсиален отбор. Онзи требъл беше нещо велико и най-вероятно няма да се повтори в идващите десетилетия. Максимумът ни наистина е полуфинал и то при удачен жребии. Същото е и със световната титла. Титла, която бе спечелена с мускули, воля и дисциплина, а не с някакъв треньорски или индивидуален гении. Имайки предвид тенденцията, следващата титла ще е след около 20 години, живи и здрави.

Радвам се, че имах възможността да видя как моите отбори печелят най-големите награди във футбола, и то в ерата на Меси и Роналдо, в ерата на Испания. Защото мнозина други отбори и това не можаха да дадат на своите фенове.

Много негативни емоции се изляха през последната една година. Емоции,предизвикани от огромни очаквания. Може би е време да признаем, че сме далеч от най-добрите. Ако искаме повече, трябва да работим повече. С искане и претенции не става.

За първи път от много години нямам никакви очаквания към предстоящия сезон. Една дежурна Бундеслига, предполагам, и загуба от първия по-сериозен отбор в ШЛ. Но оставам зад отбора. Живи и здрави, след 10-15 години пак да вземем нещо голямо. :)
-3

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
Аз пък нямам търпение да дойде понеделник, когато официално представят Ковач и започва предсезонната подготовка (за играчите, които не са на световно, разбира се). Мисля, че нещото от което Байерн (а и Германия) се нуждае е ново начало. И имам усещането, че Ковач (и отборът!) ще ни изненада приятно. Най-късно догодина със сигурност ще се разделим с хора като Боатенг, Видал, Рафиня, Бернат, Рибери, Робен - наред с хората, които вече не са в отбора за последните 2-3 години, Байерн е пред едно наистина ново начало и на мен ми се ще да видя колко надъхано ще излязат хора като Кимих, Зюле, Толисо, Коман, Гнабри, Горецка, Ренато ако остане, само и само да докажат, че именно те имат място сред титулярите на този нов Байерн. Треньорът ще иска да докаже, че има място на пейката на "Алианц Арена". Напоследък се говори само и единствено за играчи, които се открояват над останалите. Много малко се говори за ОТБОРИТЕ, които са на терена - за химията помежду им, за тактическите им познания и умения, за движението като един, за начините по които се защитават, нападат, пресират. Германия отпадна защото нямаше отбор - за разлика от Мексико и Южна Корея. От понеделник Байерн отгръща нова страница и аз лично намирам голяма радост от това да наблюдавам как се развива този отбор с всичките му индивидуалности и нюанси пред очите ми. И затова нямам търпение да започват тренировките, камо ли за официалните мачове.:rolleyes:
3

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
И аз мисля, че имаме нужда от нещо ново. От промяна, така да се каже. Затова и не очаквам нищо значимо от идващия сезон. Защото тези промени обикновено стават бавно и отнемат години. Особено в Байерн, където чувството за традиция е много силно. Но ще наблюдавам с интерес какво ще се случи.
1

Потребителят е неактивен   TakingLives 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
  • живущ вСофия/Пазарджик
Това че настоящите отбори на Германия и Байерн нямат индивидуална класа, е едно от най-нелепите неща, които съм чел напоследък...
3

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Аз лично не я виждам. За Германия такава класа показват Кимих и Зюле, донякъде и Ройс. За Байерн мога да отлича единствено Кимих, Зюле, Хамес и Рибери в момента. Нойер е една константа, контузен или не. Другото не е нищо особено. Но това не е толкова от значение, защото силата ни винаги е била в отборната игра и това е нещото, което ни куца най-много в момента.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 29 June 2018 - 14:20

0

Потребителят е неактивен   MihailT 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 30-April 14
Човек вижда това, което иска да види. Да се каже за най-добрият вратар в света как бил една константа без значение контузен или не, ми се струва сериозно подценяване. Има отбори, които само могат да си мечтаят да имат техничари като Тиаго или бойци като Видал, но на нас не са ни достатъчни. Ок, Левандовски не е в най-добрата си форма в момента, но да се каже как и той не бил класа - не ми се вижда трезва оценка на нещата. Кой тогава е? Бензема, който за сефте вкара тая година в ШЛ от последната високосна година насам ли? Или Суарез, когото феновете на Барселона искат да бъде разкаран на всяка цена? Коман къде е? Btw, Рибери колкото е класа, толкова е и извън форма и в момента само ще пречи ако продължи с претенциите си за постоянно игрово време. И нещо друго, свързано с мнението как сме били много далеч от най-добрите - колко точно далеч сме? Защото трикратният носител на ШЛ в общо 4 мача го газим при 11 на 11 и само късметът и съдиите им спасяват задниците. Т.е. ако сме нямали класа в тия мачове (защото последните 2 сезона отборът е до голяма степен един и същ), то тогава извънредна отборна игра ли сме имали, или какво? Струва ми се, че пишеш мненията си под особеното влияние на емоциите породени след конкретен единичен резултат, а резултатно-ориентираното мислене не винаги води до правилни заключения, като в дългосрочен план може дори да е катастрофално за даден бизнес.
3

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Именно, че гледам обективно на нещата без прекомерни пристрастия, и се оказвам прав в много от случаите.

1. Оказах се прав за Анчелоти, че няма да направи нищо в Байерн още, когато го обявиха за нов треньор.

2. Още през пролетта на 2017 казах, че трябва да бъде уволнен, заради което отнесох много хейт.

3. От близо две години насам твърдя, че Мюлер е титуляр, заради името, а не заради качествата си. Също много минуси отнесох. :D

4. От много време насам твърдя, че германския футбол дръпна сериозно назад в последните 4-5 години. Тази година и това се доказа.

5. Казах, че Хайнкес ще вдигне отбора, но няма да спечелим нищо, защото нямаме нужната класа. И това познах.

Ето още нещо - Левандовски е егоист и играе за себе си и за статистиката. Затова вкарва една камара голове срещу слаби отбори в Бундеслигата. В големите мачове е кръгла нула.

Коман няма нито добър пас, нито центриране, нито завършващ удар. Има вродени скорост и техника. Ако поработи повече, може да стане класен играч. Това важи и за Гнабри.

Тиаго е посредствен и се крие в големите мачове. Далеч от нивото на Модрич, Хамес, Иско, Иниеста и т.н. Има лузърски манталитет.

Видал е класа, определено. Но последните два сезона го удари през просото. Никаква дисциплина. Прави впечатление единствено с нелепите си изказвания. А е на години вече.

А Нойер си е Нойер. Така и не разбрах целия хейт по него. Затова, че единствен имаше топки да тръгне напред срещу Корея при резултат 0-1? За мен Нойер беше един от най-стабилните за Германия на това световно. А в Байерн друг качествен вратар нямаме.

Както и да е, всеки има право на мнение. Просто ми е странно как толкова често се оказвам прав и как всяко мое мнение се посреща на нож. Явно обективното мислене не е приятно никому и се счита за форма на краен песимизъм.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 29 June 2018 - 15:45

0

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема