Момчета (и момичета), днес официално беше открита предсезонната подготовка за новия сезон. Нико Ковач беше официално представен като треньор на Байерн, редом до него беше представен и Серж Гнабри. Предоставям на вашето внимание какво казаха Ковач и малко Салихамиджич. Извинявам се за евентуални правописни грешки, но наистина ми е трудно да чета всичко за проверка :tooth:
Ковач за новото предизвикателство: "Щастлив съм, че имам възможността да се върна тук, че Байерн ми гласува доверие. Предимство е, че познавам клуба като играч. Зная как "диша" този отбор."
Ковач за отбора: "Байерн има много силен състав. Искам да запазя всички играчи. Нямам какво да кажа относно трансферните слухове. Вече се обадих на Левандовски, нямам търпение да работя с него."
Ковач за очакванията: "Знам какво се изисква от мен в Мюнхен - не само от клуба, но и от феновете. Знам какво се очаква, но не бих искал да нарочвам определени титли като цел през сезона. Знаем, че трябва да работим много добре, да се подобрим като отбор по всички направления. Имаме страхотни играчи. Първо трябва да опозная всички, с отбора, новите играчи, младите играчи, младежките формации. В началото няма да имаме всички футболисти и много млади играчи ще се включат в тренировките. Сега е времето да работим над физическото състояние и тактиката, може би ще помислим за още една система. Чака ни много работа и ще използваме времето умно."
Ковач за личната му история и стил като треньор: "Много се изписа за мен. Едва ли ще кажа нещо ново. Израстнах в работнически квартал на Берлин. Израстнах с много различни хора, от различни нации. Талант може да има всеки, но човек трябва да работи усърдно над този талант. Старая се да съм модел за подражание и очаквам другите да правят същото."
Ковач за отпадането на Германия от Световното първенство: "Разбира се не е приятно Германия отпадне в групите. От друга страна обаче като треньор на Байерн е вярно, че съм щастлив тези играчи ще се включат в тренировките по-рано. Играчите, които вече отпаднаха ще се включат към заниманията на 25-ти юли. Реших да им дам малко по-дълга почивка, заради тежкия сезон и нелеките мачове в груповата фаза на Световното първенство. Те няма да пътуват с нас за турнето в САЩ, а ще тренират в Мюнхен, за да са готови за втория етап от подготовката."
Ковач за Йоахим Льов: "Не зная какво ще реши Йоахим Льов. Подкрепям го, защото знам какво значи да си национален селекционер, знам какво значи да не успееш да постигнеш желаните резултати. Понякога критиката се изсипва върху един човек - не мисля, че това е редно. Считам, че всички са част от успехите, както всички са част от неуспехите. Вярвам, че той е правилният човек, който да поднови отбора на Германия, да извади точните изводи."
Ковач за психическото състояние на отпадналите германци: "Според мен на играчите няма да им е особено трудно да се отърсят. Ако се върнат като Световни шампиони, тогава би било по-трудно. Всеки играч иска да забрави разочарованието и да постигне повече, да се върне на победния път. Убеден съм, че на първия ден ще покажат старание, страст, амбиция и пределна мотивация."
Ковач за Жером Боатенг: "Във Франкфурт имах един Боатенг, се сега имам втори в Мюнхен. И двамата са страхотни хора и футболисти. Бях много щастлив да имам Кевин-Принс във Франкфурт и сега съм също толкова щастлив да имам Жером в Байерн."
Ковач за Ренато: "Той е млад играч, младите играчи минават по различен път и нерядко имат труден първи допир до нова страна. Ще се опитам да му помогна да се впише тук и да се чувства като удома си - тогава ще му е много по-лесно да разкрие потенциала си. Той разполага със страхотни качества, това е вън от съмнение. Затова и беше привлечен в Байерн. Гледам с надежда да работя с него, той разполага с умения, които рядко се срещат по терените в Бундеслигата. Убеден съм, че ако и той е също толкова мотивиран да работи от първата минута, може и ще се представя така, както Байерн очаква от него, а и както той самият очаква от себе си."
Ковач за Левандовски: "Говорих с Румениге, Салихамиджич и Хьонес и ние продължаваме да твърдим, че Роберт Левандовски ще играе в Байерн пред новия сезон. Казах му това, пожелах му късмет на Световното с Полша. Казах му какво мисля за него и за важната роля, която играе за този отбор."
Ковач за треньорския му екип: "Петер Херман ще продължи да бъде помощник-треньор. Той ще се присъедини към нас на 1-ви септември. Ще попитате защо след 2 месеца - поради лични причини."
Ковач за Робери: "Те са световна класа футболисти, неведнъж са демонстрирали страхотните си качества. Те са големи личности - много различни един от друг, емоционални, но и изключителни професионалисти. Чувам, че понякога се хвърлят прекалено здраво от огромна амбиция. Те са икони на този отбор, който се обогатява от присъствието им по всички линии."
Салихамиджич за евентуален трансфер на Тиаго, Видал, Марсиал: "Трансферният прозорец е отворен до 31-ви август. Мястото на подобни дискусии е зад закрити врати вътре в клуба. Бъдете спокойни - вие винаги сте първите, които научават от нас, когато се случи нещо."
Салихамиджич за новия треньор: "Играхме заедно дълго време. Предимство е, че се познаваме отдавна, често обменяхме мнения. От тогава станахме приятели, не сме спирали да поддържаме връзка. Също и с брат му Роберт."
Стигнах до 30-тата минута (от 36, но нямам силички :wacko: ), с малки съкращения. Можете да гледате прес-конференцията (с английски симултантен превод в ефир - започва след 1-ва минута) на официалния анго-езичен сайт тук:
https://fcbayern.com...7/kovac-im-back
https://fcbayern.com/binaries/content/gallery/fc-bayern/homepage/saison-18-19/trainer/kovac-n/vorstellung-allianz-arena/kovac_05_don_180702.jpg
Мнението беше редактирано от moonweaver: 03 July 2018 - 01:12