Няма лошо да се привличат нови играчи, но работата по крилата съвсем не изглежда добре:
- Робен и Рибери би трябвало да напуснат в края на сезона;
- Коман има талант, но е вечно контузен и не мисля, че ще успее да оправдае големите очаквания към него
- Гнабри има нелош удар, но е супер тромав за крило, и като цяло никога не съм го смятал за нещо кой знае какво
- Алфонсо Дейвис е още хлапе и не може да се очаква да бъде ключов играч за Байерн поне в следващите 4-5 години, ако изобщо успее да се нагоди към футбола в Европа;
Иначе в атаката:
- Левандовски си остава топ класа и дано тази година избухне в големите мачове;
- Сандро Вагнер сигурно и той ще напусне след края на сезона;
- Мюлер в настоящата му форма го виждам като твърда резерва, а и не смятам, че пак ще заиграе като едно време;
Защитата:
- Зюле е най-стабилният ни играч в дефанзивен план към момента
- Алаба по левия бек е твърда опция
- Кимих е стабилен и във всеки мач се стреми да прави разликата, я с подаване, я с отиграване, я с нещо друго;
- Нойер е в трагична форма, което е разбираемо, но предполага допускането на много голове през сезона
- Хумелс, подобно на Хави, започна да допуска малоумни грешки прекалено често напоследък и не е много надежден
- Боатенг е мега изчерпан и най-вероятно ще напусне лятото
- Рафиня също се очертава напускащ
Ако трябва да коментираме средната линия:
- Толисо направи силен първи сезон и се надявам след контузията да стане основен играч в халфовата линия;
- Хамес е класа и се надявам да го откупим от Реал Мадрид за постоянно
- В доста мачове Горецка загатна, че има нещо интересно в него, но си мисля, че е още рано да му се дават генерални оценки;
- Не крия, че не съм фен на Тиаго Алкантара, но с оглед продажбата на Видал, е нужно присъствието на един по-опитен играч в центъра на терена;
- Хави Мартинес изигра най-силните си години, според мен, и смятам, че в момента той е едно от слабите звена в отбора, прекалено много грешки прави;
- Ренато Санчес е голям талант, но има психологическа, езикова или не знам каква още бариера, и с нищо не доказва, че заслужава да бъде титуляр в Байерн, не виждам голямо бъдеще за него при нас;
- евентуалния трансфер на Аарън Рамзи е оправдан от гледна точка на честите контузии в тима и статута му на свободен агент, но да се мисли за някакво сериозно присъствие от негова страна в Байерн ми се струва пресилено;
Не виждам особено голямо разбирателство между халфовете и защитниците. Нойер не вдъхва същата сигурност на хората пред себе си, както едно време, защото самият той изглежда разколебан във всяка по-напечена ситуация. В атака се разчита единствено на Левандовски и Рибери да измислят нещо. Има някакво напрежение в съблекалнята. Ковач е пичага, но не знае как вдъхне авторитет на играчите. На Салихамиджич му се отдава работата по клубната организация, но в съблекалнята влиянието му не изглежда никакво. Хьонес и Румениге допълнително напрягат нещата с тези скандали около тях...
Липсват характери като Юп, Пеп и Замер. Липсва лидер като Лам. Липсва ясна и конкретна ръководна политика от Ули Хьонес. Такива са нещата при нас в момента и това не е хейт, а самата истина. :(