El Magnífico, на 14 July 2015 - 12:24, каза:
Евала за мнението!
Паметта е късо нещо наистина - онзи ден Швайнщайгер клечеше с лице към Нойер при дузпата на домашния финал срещу Челси; Кроос отказа да бие дузпа... вчера двамата вдигнаха требъл... днес и двамата вече не са част от Байерн.
Не разбирам и коментарите относно това, че избра Юнайтед - с тях имахме титанични сблъсъци, една огромна футболна трагедия, но човек трябва да гледа напред и Швайни си заслужи уважението ми и нямаше да го съдя където и да беше отишъл. Както ние се облажихме покрай Лева, за когото беше публична тайна, че е фен на Байерн, така Юнайтед се облажиха с Швайни. Животът продължава.
Но е нормално хората да помнят само хубавите неща, и също е нормално да реагират повече емоционално, защото Бастиан е символ на този отбор. Аз също смятам, че не е коректно да го определяме като символЪТ на Байерн, защото това е проява на неуважение към Лам и Мюлер. Но в крайна сметка всичко е въпрос на лично решение - Лам преподписа и заяви, че ще се пенсионира в Байерн; Швайни предпочете ново предизвикателство. Байерн ще го има и след Швайни, и след Лам, и след Мюлер. Аз лично съм заинтригуван кой от настоящите футболисти ще се нагърби със задачата да поеме отговорностите на Швайни. Логичен избор ми се струва Мюлер, но си мисля, че ключовата фигура в този Байерн ще бъде Алаба. Миналосезонната схема 3-4-3 с ключ "Алаба" беше феноменална поне според мен, но контузията а австриеца (гарнирана с останалите) срина всичко. Който каквото ще да си говори, аз вярвам в този отбор и ще го подкрепям изцяло докрай, включително треньорът, Румениге, Замер и всеки, който е част от този клуб.
Мнението беше редактирано от moonweaver: 14 July 2015 - 13:15