Байерн България: (27.) Давид Алаба - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

(27.) Давид Алаба

Потребителят е неактивен   zerohour 

• Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 19-August 16
Попринцип този отговор на Хайнер и многозначен. Аз специално го разбирам, че последната оферта е направена преди много време и той говори конкретно за нея,а не че като цало е отправена сумарно една оферта. Говори се, че от май-юни са почнали преговори. Смятам, че е направена последна оферта септември месец и е даден срок до края на октомври, което според мен е предостатъчен срок за мислене по предложението и аз смятам, че именно това означават думите "fairly long time ago". В край на сметка както винаги става нещта се изясняват в последствие.
3

Потребителят е неактивен   MihailT 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 30-April 14
Само че твоят цитат леко се различава от това тук. Затова и казах, че е изказване извадено от контекст. А е силно вероятно нито един от двата цитата да не е на 100% верен при положение, че е превод от немски. При положение, че този панаир се проточи с месеци, май е по-логично да става въпрос за няколко оферти? И в случая Хайнер да говори за последната от тях. Междуметия, добавени изрази за времеви периоди и т.н. са доста ключови относно смисъла на казаното.

Както поставяш ръководството под прожекторите да оборва Алаба, по същият аршин можем да кажем "що пък Алаба не излезе и не каже какво точно иска и какво точно са му предложили от ръководството?". Тогава със сигурност може да си изпише вежди и да докаже веднъж завинаги как е в ролята на жертва?

Спекулите, че Дейвис щял да бъде резерва на Ернандес ако е във форма оставям някъде при теориите как при Левандовски следва неминуем срив. А ако се погледне лазарета в последните месеци, разбира се, че всеки може да си отговори защо гледахме интерпретациите на Давид като ЦЗ. И понеже спомена нещо в началото за Нойер - в най-важните мачове от сезона за ШЛ с ПСЖ, за суперкупата на Европа и за суперкупата на Германия, баш Нойер ни спасяваше на няколко пъти. Не Алаба. Кой заслужава да е в топ 3 по заплащане би трябвало да е очевидно.

И понеже повече не ми се спори с теб - имаш си твърдо изградена позиция и няма нищо на света, което да те накара да я загърбиш - само ще отбележа, че следя сборно три форума на Байерн, два от тях са интернационални. След последните новини, не видях един друг човек из трите форума да настоява за ултиматуми, извиване на ръце, или дори да поставя за секунда под съмнение важността на клуба над Алаба. Затова и отбелязах колко лош тайминг си избра Давид да тропа с крак и да се опъва в настоящата ситуация по цял свят. Дори не отбелязваме факта, че от 3 месеца насам е трагедия и има гарантиран поне по един сериозен гаф на мач.
4

Потребителят е неактивен   the Amazing Ralph 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 03-November 12
Дори и да е ултиматум, от Байерн така са решили, както Алаба е решил да не приема подобна оферта. Може и една оферта да е, ама са преговаряли за нея с месеци - т.е. не е като да са казали още отначало - толкова ще ти дадем и точка.

Няма смисъл да се сравнява Алаба с най-добрия нападател и с най-добрия вратар в света - двамата имат много по-голяма тежест в едни преговори. Играчи като Левандовски заради това, че нападателите взимат по принцип повече пари (не е справедливо, но е така във всеки спорт с голове), а Нойер е на много по-ключова позиция от бека. За мен ушатата от тази година я дължим точно на него.

Труднозаменим е Алаба и затова е имало такива преговори, но няма да се усети чак толкова силно загубата, колкото на други футболисти. Дано накрая да стане ясно кой какво е давал и какво е искал, че да можем поне да сравним с други защитници точно колко са били справеливи сумите. Баща му може да говори каквото си поиска, но е никой, така че най-добре да си мълчи. Честно казано, и в други отбори, които харесвам, разни бащи са се обаждали така, та ми е писнало от роднински глупости. Като е толкова отворен, да покаже офертата, другото е ала-бала от някакъв анонимник за мен поне.

П.П. Не бях обновил страницата и сега гледам, че МихаилТ е написал доста от нещата, които и аз исках да кажа.

Мнението беше редактирано от the Amazing Ralph: 03 November 2020 - 01:47

4

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн
Според мен в тая ситуация няма как да се каже със сигурност кой е по-прав, щото е видно, че и двете страни се опъват като магарета на мост.
Основният проблем за мен обаче е, че явно нашето ръководство не харесва Захави и затова преговорите с него никога не протичат леко. В случая с Левандовски нашите решиха да му дадат парите въпреки Захави, защото знаят, че към този момент е незаменим за нас + други фактори като неговото постоянство и резистентността му към контузии.

Сигурен съм, че на ръководството не му е все тая за Алаба. Просто не сме клуб, който има такова отношение към играчите си, особено дали толкова много за отбора, а напротив - винаги сме гледали по всякакъв начин да задържим основните лица.

Мисля си, че Алаба в момента е като в небрано лозе. Според мен той не е искал да напуска Байерн и най-вероятно все още не иска, а просто е наел Захави, щото оня му е промил мозъка с някви надути числа, които му е обещал, че ще му осигури. После обаче дойде ситуацията с короната, което направи претенциите съвсем нереалистични.
Идеята на Алаба за мен е била да наеме агента си, за да му осигури една тлъста заплата в последния му дългосрочен договор и да си цъка спокойно за 5 години напред, но нещата не се получиха така бързо и кротко, както си ги е представял.

Мисълта ми е, че в момента виждам ситуацията по следния начин - ръководството и Захави си се дърлят, докато Давид стои объркан отстрани и се чуди как се стигна дотук.
7

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Нищо ново под слънцето ... Преди години Хьонес се изцепи , че Мино Райола е един от хората които убиват футбола . Съответно Байерн си остана само с интереса към Верати и де Лихт . Малко вероятно е Хааланд да заиграе при нас по същата причина .
После дойде конфликта с Фолкер Щрут , когото от ръководството обвиниха за несъстоялия се трансфер на Ройс . После Щрут стана хиена , защото успя да извоюва на Гьотце най-високата заплата в клуба . И стигаме до Кроос , който в крайна сметка се оказа потърпевш от личната неприязън между Щрут и Румениге . Изстина интерса който имахме по някое време към Никлас Щарк . Между другото скоро двамата пак ще преговарят за новия договор на Зюле . Упамекано също е играч на Щрут .
Хьонес уволни бащата на Хумелс , когато Матс преподписа с Дортмуд , вместо да премине в Байерн със свободен трансфер .
Фьорстерс също беше обвинен че дава грешни съвети на Вернер , когато той преподписа с Лайпциг .
Мисълта ми е , че когато си на подобна позиция , трябва да си премерен и в действията си и в изказванията си . Защото иначе вредиш на клуба .
Другото нещо е , че когато си поставил едни правила и държиш на тях , не можеш да си позволиш изключения . Било то и за Левандовски . Защото създаваш лош прецедент . Или си гъвкав в преговорите с всички играчи , или правилата важат за всички . Клуба клекна пред Захави при преговорите за новия договор на Левандовски и прие всички изисквания на агента . От това се възползва Нойер и клуба пак беше в позиция партер . Сега показват мускули на Захави , но потърпевш е Алаба . Само че това вече не е принципна позиция , а реваншизъм . Нито пък твърдата позиция спрямо един от тарторите в клуба , ще спре другите играчи да се опитват да договарят максимално добри условия по договорите си с цената на всичко . Просто защото номера вече е минал няколко пъти .
Иначе аз продължавам да вярвам , че Алаба иска да остане в Байерн . И си мисля , че ако той разкара Захави , ще получи по-добри условия от предложените до момента . Естествено , ако Байерн има желание да го задържи .
0

Потребителят е неактивен   TOKATA 

• Черна нинджа
  • Регистриран: 09-July 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Нойер, Мюлер
Всичко тези приказки не са релевантни в момента на пандемия, десетки мачове без публика, липсата на туристи във фен-шоповете. Загубите са прекалено високи и никой няма да получи преложения близки до Лева и Нойер. Дори в момента и те двамата да бяха пред подписване, много се съмнявам да получат същите условия като сегашните им.

Вижте какво се случва в Барселона, най-високи заплати в света и са близо до 1 млр. дългове. Изключително жалко е един шеф да не си пресмята разходите правилно, и да се налага да те моли да си намалиш заплатата, независимо от обстоятелствата. Това Байерн няма как да си го позволи.
2

• Напреднал
  • ПипПипПип
Ако не се лъжа , заплатите в Байерн са редуцирани с 20% . Във феншоповете може да се пазарува и онлайн . А от всички топ клубове , Байерн най-малко разчита на продажбата на билети . И ако за Байерн са проблем едни 2-3 млн. евро годишно , значи имаме генерален проблем с финансите , съответно с хората които отговарят за тях .
0

Потребителят е неактивен   Боби 

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 22-November 10
  • живущ вПловдив
  • любим играч:Кингсли Коман
2-3 милиона са си един домакински мач, не че нещо...
0

Потребителят е неактивен   Nacho 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 23-February 11
Conan, Байерн по принцип е клуб, известен с непрофесионалния си и некадърен финансов мениджмънт. Добре, че сме ние във форума, за да им управляваме паричните потоци.

Сега сериозно... Продажбите на билети съвсем не са малко перо от годишните приходи на клуба и са си значима част от стойността на компанията, поне според Forbes. Дори една проста (подчертавам проста) бакалска сметка показава, че при 150 евро средна цена на билет и 70 000 места по трибуните, от билети от домакински мач на Байерн се формират над 10 милиона евро приходи. Да, има и разходи. Но сега, когато се играе без публика, се генерират постоянни разходи по организирането на срещите, а приходи от "match day" (почти) няма.

Но не това е най-важното. По-важно е, че в момент на криза и тотална липса на информация, няма кой далновиден финансов мениджър да инвестира пари, които не е ясно дали и кога ще му се възвърнат. Ами ако пак спрат футбола за няколко месеца?! В тази ситуация няма прав - Алаба е прав да иска каквото си иска, клубът има право да не се съгласи с неговото искане. Точка. Но вече всички разбраха, че тук не става въпрос за пари, Алаба просто не иска да играе в Байерн. Не бих се учудил и ако вече се е договорил предварително с друг отбор.

Мнението беше редактирано от Nacho: 03 November 2020 - 23:07

0

• Потребител
  • ПипПип
Едно е да си пазаруваш онлайн, друго е да отидат на стадиона 70 000, от които всеки я си вземе нещо за пиене, за ядене, да се купят артикулите от място. Няма никаква база за сравнение. Незнам Conan откъде ги измисли тия 2-3 млн. Загуби за година, но това е смехотворно. Почти всички грандове с голяма фенска маса заявиха, че ще са с около 100млн.загуба годишно при затворени стадиони. 100 млн. Годишно е огромна дупка, направо яма в бюджета. Поради тази причина всички започнаха да се задъхват. Ние няма да направим изключение, но при нас правилната финансова политика последните 20 години ще ни позволи да намалим щетите до минимум и смятам, че накрая ние ще сме големите печеливши. Даже вече се вижда, че сме с поне една стъпка напред във взимането на решения в тази доста трудна и непредвидима ситуация. Кусури все ще има, грешки все ще има, важното е крайния резултат да е положителен.
5

Потребителят е неактивен   TOKATA 

• Черна нинджа
  • Регистриран: 09-July 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Нойер, Мюлер

Преглед на мнениеzerohour, на 03 November 2020 - 22:34, каза:

Едно е да си пазаруваш онлайн, друго е да отидат на стадиона 70 000, от които всеки я си вземе нещо за пиене, за ядене, да се купят артикулите от място. Няма никаква база за сравнение. Незнам Conan откъде ги измисли тия 2-3 млн. Загуби за година, но това е смехотворно. Почти всички грандове с голяма фенска маса заявиха, че ще са с около 100млн.загуба годишно при затворени стадиони. 100 млн. Годишно е огромна дупка, направо яма в бюджета. Поради тази причина всички започнаха да се задъхват. Ние няма да направим изключение, но при нас правилната финансова политика последните 20 години ще ни позволи да намалим щетите до минимум и смятам, че накрая ние ще сме големите печеливши. Даже вече се вижда, че сме с поне една стъпка напред във взимането на решения в тази доста трудна и непредвидима ситуация. Кусури все ще има, грешки все ще има, важното е крайния резултат да е положителен.

Точно, аз като съм бил на АА, освен 70-100 евро за билет, изяждам и изпивам поне още 30-40 евра. А там се лее мноого бира и се ядат много вурстове...Като свърши мачът нямаш шанс да влезеш във феншопа. Като сметнем 20-30 такива домакинства на сезон и сами можем да си направим сметката. Чак 100 млн може и да не е, но и 60-70 млн., не са малко!

Конан вика, че и онлайн може да се пазарува. Но, пипнеш ли друго е. Дори и да не ми се купува нещо, няма път, в който да не съм оставил поне 50 евра. На няколко пъти и по 200-300. А Мюнхен не е като да не е туристически град, феншоповете почти винаги са пълни.
0

Потребителят е неактивен   MihailT 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 30-April 14

Най-вероятно Conan имаше предвид що ръководството просто не метне едни 3 милки отгоре в посока Алаба както средностатистическият българин решава дали да не изшляпа още една сливовица за 3лв в кръчмата. Aко не друго, поне драма и панаир създаде ситуацията с Алаба, за да има страсти сред феновете, че с тия празни стадиони мачовете понякога мязат на тренировъчни срещи.
0

• Напреднал
  • ПипПипПип

Преглед на мнениеNacho, на 03 November 2020 - 22:22, каза:

Conan, Байерн по принцип е клуб, известен с непрофесионалния си и некадърен финансов мениджмънт. Добре, че сме ние във форума, за да им управляваме паричните потоци.

Сега сериозно... Продажбите на билети съвсем не са малко перо от годишните приходи на клуба и са си значима част от стойността на компанията, поне според Forbes. Дори една проста (подчертавам проста) бакалска сметка показава, че при 150 евро средна цена на билет и 70 000 места по трибуните, от билети на мач на Байерн се формират над 10 милиона евро приходи от билети. При 50 мача в годината - това са 500 милиона евро. Да, има и разходи. Но сега, когато се играе без публика, се генерират постоянни разходи по организирането на срещите, а приходи от "match day" (почти) няма.

Но не това е най-важното. По-важно е, че в момент на криза и тотална липса на информация, няма кой далновиден финансов мениджър да инвестира пари, които не е ясно дали и кога ще му се възвърнат. Ами ако пак спрат футбола за няколко месеца?! В тази ситуация няма прав - Алаба е прав да иска каквото си иска, клубът има право да не се съгласи с неговото искане. Точка. Но вече всички разбраха, че тук не става въпрос за пари, Алаба просто не иска да играе в Байерн. Не бих се учудил и ако вече се е договорил предварително с друг отбор.

Ще го обясня бавно , като на малки деца , та дано разберете . Съмнително , предвид факта , че трудно асимилирате написаното , на смея да твърдя , правилен български език ... НО ще пробвам .
1. Приходите от "match day" на Байерн формират между 15-20% от оборота на клуба . Билети , консумация и други приходи свързани с домакинството . Това което казах е - Байерн от топклубовете , най-малко разчита на това перо . Не са малко , но и не са жизнено важни . Да уточня все пак , че има разходи , които отпадат . Като охрана , обслужващ персонал , почистване на трибуните .
2. Къде съм писал "загуби" . Посочил съм 2-3 милиона годишно , което е разликата между даваната от клуба и исканата от Алаба заплата . По слухове разбира се . И добавих , че ако финансовата стабилност на клуба зависи от тези 2-3 милиона годишно , то имаме генерален проблем в клуба от финансово естество .
Иначе да - всеки е прав за себе си . Клуба да предложи условия които счита за " добри и справедливи" . Както и Алаба да приеме предложението за обидно на фона на това което е давал за клуба през всичките години .
Това , че Алаба иска да си ходи е толкова вярна хипотеза , колкото и другата - че клуба искаше да го продаде лятото , но нямаше желаещи.

Мнението беше редактирано от Conan: 03 November 2020 - 23:24

-3

Потребителят е неактивен   Nacho 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 23-February 11
За едни 15-20% са много, за други - малко. За едни 2-3 милиона са много, за други - малко. Оттам идва и разликата в резултатите...

В тази връзка се сещам и за един виц:

Интервю за работа:
- Каква заплата ще искате?
- 5000.
- А имате ли опит на подобна позиция?
- Не, но имам огромно желание да се уча.
- Добре, давайте ги и да започваме.
1

• Потребител
  • ПипПип
Цялата работа тука е в меренето на пи*ки и най-вече неразбирателството между агента и клуба, което датира от години. Ясно е, че 2-3 млн. Няма да ни съборят, но не мисля, че Алаба е човека за когото трябва да се дадат и да се прави компромис. Като цяло предложената оферта за футболист на неговия пост и наближаващ 30-те е повече от адекватна, защото хем е конкуретна, хем мотивираща заради добрите бонуси, с които вече нещата отиват на поне 15 млн. Годишно. Тука вече си играем на гатанки, кой кого лъже. Ясно е че всеки ще иска да излезе чист от ситуацията, но това няма как да стане, просто защото вина ще имат и двете страни. Аз поне заемам страната на клуба, защото виждам рационалност в действията им, което пък оказва влияние и в резултатите на терена.
2

Споделете тази тема чрез:

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема