Алаба има 6 месеца да избира . Дотогава ще обиколи всчики водещи отбори по 2 пъти . Сега наред е Ливърпул . Ако става въпрос само за пари , то само ПСЖ и Ман Сити са сериозни кандидати .
(27.) Давид Алаба
Публикувано: 19 January 2021 - 20:06
Излезе информация от Испания,че Алаба се е договорил с Реал за 4 годишен договор и заплата от чисти 11 млн. Ако това се потвърди, Алаба е разигравал цирк пред Байерн и проблемът не е сумата ,която му предлагаха нашите(10 млн.+ 6 млн. от възможни бонуси),а нежелание да продължи в Мюнхен.
Мнението беше редактирано от Росен: 19 January 2021 - 20:58
Публикувано: 19 January 2021 - 21:51
Алаба искаше 20 млн. от Байерн. При 45 % данъци в Германия това прави 11 млн. чисти - точно колкото Реал явно му предлага. Данъците в Испания за милионери са 48 % - значи Реал, за да му дават 11 млн. чисти, ще плащат близо 22 млн. бруто.
Няма никакви циркове - проста математика показва, че Реал са готови да плащат повече и да задоволят претенциите на Алаба, нещо, което Байерн не желае. Дали е грешка времето ще покаже.
Няма никакви циркове - проста математика показва, че Реал са готови да плащат повече и да задоволят претенциите на Алаба, нещо, което Байерн не желае. Дали е грешка времето ще покаже.
Мнението беше редактирано от Datty: 19 January 2021 - 21:53
Публикувано: 19 January 2021 - 21:57
е той Алаба и с тия 2-3 милиона и без тях...Бълха го ухапала....Негова работа.
А и като свободен няма как да гушне под 10 минимум такива при подписа ..Успех и тва е
А и като свободен няма как да гушне под 10 минимум такива при подписа ..Успех и тва е
Публикувано: 19 January 2021 - 23:40
Datty, дали от тези 6 млн.под формата на бонуси не би заработил поне 3?
Публикувано: 20 January 2021 - 11:59
Публикувано: 20 January 2021 - 13:25
За мен единственият минус е, че Байерн няма да вземе и 1 евро от трансфера на Алаба. Не че и да вземе, аз ще спечеля нещо от това. Обективно погледнато той е изцяло амортизиран за Байерн футболист (какъвто беше и Алкантара) и го казвам, не защото гроздето е кисело, а просто защото е такова представянето му. И това съвсем не означава, че след неговото напускане няма да се отвори казус за решаване в защита (както и трансферът на Тиаго ни остави без подавач), но на Байерн му трябват нови футболисти с нови цели и нова мотивация, особено след спечеления требъл през миналия сезон.
Публикувано: 20 January 2021 - 17:12
Жалко, избра парите на Перес пред това да бъде легенда на Байерн. Кроос има нов съотборник в отбора на предателите.
Публикувано: 20 January 2021 - 17:47
Няма да ме гони носталгията по Алаба,така беше и с Кроос.
Публикувано: 20 January 2021 - 19:51
Nacho, на 20 January 2021 - 13:25, каза:
За мен единственият минус е, че Байерн няма да вземе и 1 евро от трансфера на Алаба. Не че и да вземе, аз ще спечеля нещо от това. Обективно погледнато той е изцяло амортизиран за Байерн футболист (какъвто беше и Алкантара) и го казвам, не защото гроздето е кисело, а просто защото е такова представянето му. И това съвсем не означава, че след неговото напускане няма да се отвори казус за решаване в защита (както и трансферът на Тиаго ни остави без подавач), но на Байерн му трябват нови футболисти с нови цели и нова мотивация, особено след спечеления требъл през миналия сезон.
Kaк пък на Реал Мадрид не им падна мотивацията и за 5г. спечелиха 4 ШЛ с 90% един и същи състав :)
Естествено, че трябва обновяване, но загубата на топ футболист, на топ футболна възраст, е сериозен удар. Прав му път като иска промяна, но клубът трябва да реагира с топ име на неговата позиция, както и с разиграващ халф, от най-висока класа.
Публикувано: 20 January 2021 - 20:30
Поредната партенка ... "новината" първо излезе в Англия после я публикува и "Марка" . Дори имаше и включен и тъпизъм как Алаба дори бил преминал и медицински прегледи . Бащата на Алаба вече отрече официално дари да са водени разговори с Реал . Според мен Алаба няма да подпише с никой , докато не минат изборите за президент на Барса .
Публикувано: 20 January 2021 - 20:51
Росен, на 19 January 2021 - 23:40, каза:
Datty, дали от тези 6 млн.под формата на бонуси не би заработил поне 3?
Ами явно предпочита да ги има твърди, а не под формата на бонуси. Макар че ме съмнява да няма бонуси и в Реал.
Иначе не вярвам да чака Барса, които са в тежко финансово положение. Не мисля, че могат да си позволят заплатата на Алаба.
Публикувано: 20 January 2021 - 20:52
Всъщност медицински преглед е преминал тези дни. Захави казва:лични причини. Смях.
Публикувано: 21 January 2021 - 16:00
Semper Fidelis, на 20 January 2021 - 19:51, каза:
Kaк пък на Реал Мадрид не им падна мотивацията и за 5г. спечелиха 4 ШЛ с 90% един и същи състав :)
Това е разликата между нас и тях.Баварците са странни хора,специално ръководството винаги е държало само на салатиерата и затова се получават и такива сривове в Европа в следващите години.Дано сега се получи нещо различно....