Боксът отживелица ?! Хо-хо.На улицата има много правила ,но всеки един "тарикат" - от джудист ,през самбист до ММА-ец и натам , трепват пред боксьора ,гарантирам ти го.Не гледай ,ъндиспютед , невър бек даун и други такива бози ;) Един точен удар и си аут (признавам ,че има недоразумения като Валуев ,който ако беше с 20 кг по-лек и 20 сантиметра надолу, щеше да бъде бит като куче) ,каквито и хватки да си учил и отработвал в залата ;)
ММА-я е дивашка история за мен ,подготвят ги за всичко на едно що-горе прилично ниво и ги пускат да се разкъсат като роби ,слагаш един добър боксьор срещу който и да е ММА-ец и никога няма да се стигне до схватка ,още първите секунди ще бъде нокаутиран като едното нищо ,защото е зле технически относно това и не може да нанесе качествен удар.Защото именно затова 90% от ударите са нокаутиращи ,но в крайна сметка ма само 20тина % нокаути.Тренирал съм джуджицу ,а баща ми се е занимавал като юноша с бокс ,така че имам представа относно нещата ,да не ме нападне някой спецалист ,моля :Д
Колкото до нашето момче Чука -единственото ,за което стана на пръв поглед е МУТРА!Технически е жалък дори ,мутра (което предполагам вече е ,безмозъчен бияч на оплашени предварително цели) или обикновена охрана на дискотека.
Поветкин - наистина страхотен представител на руската школа.Техничен за размерите си ,повратлив и си личи класа.Той е следващия номер 1 ;) Шагаев също е добър ,но не е на чак такова ниво потенциал.
Признавам ,че в последните години боксът дръпна назад ,но традициите си казват тежката дума и бойци като Мани Пакиао(като стана въпрос, по-леките категории са още по-интересни) ,Сезар Чавез,германецът Хук,Мигел Васкез, а и ветерани като Бернард Хопкинс ,доскоро и Холифийлд беше на топ ниво ,въпреки годините си подържат реномето и традициите на бокса.Да ,ММА-а е по зрелищен ,но засега поне Боксът остава все още най-популярния боен спорт.