Сампаоли: Байерн е единственият тим, който може да ме развълнува

Бившият селекцинер на Чили Хорхе Сампаоли обсипа с похвали играта на Байерн и работата на треньора Пеп Гуардиола. 55-годишният специалист, спряган за едни от най-добрите отбори в света, заяви в интервю за сайта Goal.com, че Байерн е единственият тим, чиято игра може да го развълнува.

„Гуардиола е треньорът с най-голямо въображение във футбола“, смята Сампаоли. „И успява да го реализира, като кара играчите си да изпитват удоволствие в мачовете. Удоволствието е свързано с креативност. Креативността да накараш Робен и Дъглас Коста да играят на крилото в един мач и в атака в следващия, и да направиш така, че да разберат причината. Пеп разменя крила и нападатели, използва Лам като халф или централен защитник, и играчите нямат проблем с това да излязат и да играят успешно там, където им каже. Гуардиола има ясна концепция, която футболистите разбират и не я смятат за вманиаченост.

На мен лично футболът рядко ми носи удоволствие и когато искам да се отпусна, гледам филм. Единственият отбор, който може да ме развълнува, е може би Байерн. Индивидуален талант виждам в много мачове, но няма тимове, които да ме заинтригуват. Не гледам много футбол, гледам мачове, но не и футбол. Глобализацията дава възможност да гледаш по 7 часа мачове, в които почти няма футбол. По-вероятно е докато гледам филм да ми хрумне идея, която да използвам в тима си.“

Аржентинецът, който миналата година спечели Копа Америка с Чили, не за първи път споделя публично възхищението си от Байерн. „Между Байерн и останалите отбори има една съществена разлика. Другите играят, за да си подават, а в Байерн си подават, за да играят“, каза Сампаоли преди няколко месеца в тв интервю.

Сампаоли и Гуардиола бяха в тройката за наградата на ФИФА за треньор на 2015 г., спечелена от Луис Енрике (Барселона).

 

Източник: Goal.com

Comments

comments