Гостуването на Волфсбург е съпроводено с редица спомени

Волфсбург са следващият отбор на опашката, който ще се опита да спре маршъ на Байерн Мюнхен към титлата. Срещата ще се проведе на Фолксваген Арена тази събота от 16:30 ч.

Въпреки натрупаната умора след мача с Гент в Шампионска лига, отборът на Волфсбург успя да стигне до равенството над третия в Бундеслигата – отборът на Херта. Вълците не се справят добре в защита след като Коен Кастеелс замени Диего Беналио на вратата. И точно в този момент те ще се изправят срещу Баварците, които са с 28 точки пред тях в класирането.
Отборът на Пеп Гуардиола има четири дни за подготовка след сблъсъка с Ювентус във вторник. За мача отпадат Холгер Бадщубер, Жером Боатенг и Хави Мартинез, а Франк Рибери може да започне първия си мач като титуляр в Бундеслигата през 2016 г.

Назад към 6-ти кръг: Байерн 5:1 Волфсбург

Wolf_Bayern_ Preview2

Голмайстори: 0:1 Калиджури (51‘), 1:1 Левандовски (51), 2:1 Левандовски (52), 3:1 Левандовски (55), 4:1 Левандовски (57), 5:1 Левандовски (60)

Робърт Левандовски пренаписа историята на Бундеслигата след незабравимата вечер на Алианц Арена, като успя да вкара 5 гола в рамките на 9 минуги. Полският нападател влезе като смяна на полувремето, докато Байерн губиха в резултата с 0:1. Но той удспя да подобри редица рекорди и да изработи внушителната победа с 5:1.

22-ри кръг – статистика:

  • Байерн имат 8 точки преднина пред втория отбор в класирането – Борусия Дортмунд. Нито един водач в първенството не е изпускал такава преднина в тази фаза на сезона.
  • Волфсбург печели повече национални титли (купа и суперкупа на Германия) от Байерн (Бундеслига) през 2015 г.
  • Левандовски и Мюлер за отбелязали общо 39 гола в Бундеслигата – това е рекорд за нападателно дуо след 22 кръга от сезона.
  • Байерн печелят последните 50 мача, в които Мюлер се разписва, което е рекорд, който продължава и до момента.
  • Седем футболиста от двата състава са част на шампионския отбор на Германия на Световното първенство: Мануел Нойер, Жером Боатенг, Филип Лаам, Марио Гьотце, Томас Мюлер (Байерн), Юлиан Дракслер и Андре Шюрле (Волфсбург).

Статистика на досегашните срещи в Бундеслигата:

Wolf_Bayern_ Preview_Stats

Възможни състави

Волфсбург: Кастеелс – Виериня, Налдо, Данте, Родригез – Треш, Луиз Густаво – Дракслер, Арнолд, Шюрле – Крузе

Липсващи: Дост, Аскуес, Юнг (контузени)

Байерн: Нойер – Кимих, Тасчъ, Алаба, Бернат – Видал, Тиаго – Робен, Мюлер, Коста – Левандовски

Липсващи: Боатенг, Мартинез, Бадщубер (контузени), Рафиня (наказан)

Източник: bundesliga.de

Comments

comments