Данте: Байерн Мюнхен преобърна живота ми

Защитникът на Волфсбург признава, че времето прекарано в Бавария е ключов момент от кариерата му, преди мача срещу бившите си съотборници.

Данте не скрива привързаността си към Байерн Мюнхен, преди двубоя от Бундеслигата, но заявява, че не съжалява за напускането си на Алианц Арена.

Бразилският защитник премина в редиците на Волфсбург през август, след спечелените 9 трофея по време на трите му сезона в Бавария. Волфсбург са домакини на Байерн в събота, като се надяват да изтрият спомените от първата среща между двата отбора, когато Робърт Левандовски отбеляза 5 гола през второто полувреме, което беше причина за загубата на отбора на Дитер Хекинг с 1:5.

Попитан, какво значи за него да играе срещу Байерн, Данте обяви пред TZ: „Много! С Байерн постигнах всичко, за което съм мечтал. Точно за това винаги ще изпитвам голям респект към клуба. Изпитах само позитивни чувства в Бавария. Всички мачове, титли, приятелства – Байерн е отбор, който пребърна живота ми. Но в живота трябва да се гледа и напред. Каквото е станало е минало. Свършено е“.

Данте отговори и на коментарите, които беше направил в миналото, че иска да завърши кариерата си в Мюнхен: „Животът не винаги е какъвто си го представяш“, казва той. „Играх в Байерн много години, но от време на време човек трябва да взима трудни решения. Вземете за пример Бастиан Швайнщайгер (който премина от Байерн в Манчестър Юнайтед). Никой не би повярвал, че той може да напусне Байерн, но непредсказуеми неща често се случват. Много съм щастлив във Волфсбург и съм благодарен за доверието, което ми възлага клуба“.

Източник: goal.com

Comments

comments