Байерн срази Волфсбург за рождения си ден

Отборът на Волфсбург излезе на терена в опит да вземе реванш за катастрофалната загуба с 1:5 в първия мач между двата отбора. Но Баварците взеха надмощие от самото начало и накараха отбора на Вълците да се отбранява дълбоко в собствената половина. Въпреки това отборът на Пеп Гуардиола изпитваше трудности да преодолее добре подредената защита на противника и не успяваше да застраши вратата на Коен Кастеелс. Най-добрата възможност за попадение се откри пред Марсел Шефер точно преди края на първото полувреме, но той опропасти положението изработено от Макс Крузе.

Домакините се разиграха в началото на второто полувреме, когато Мануел Нойер трябваше да се намесва решително след удар на Юлиан Дракслер. Все пак натискът, който гостите налагаха даде своя резултат, след като в 67-та минута Кингсли Коман завърши страхотна атака, започната от влезлия като резерва Франк Рибери. Само 7 минути по-късно Робърт Левандовски с деликатен удар с външен фалц сложи край на надеждите на домакините за нещо повече от почетна загуба.

Победата беше подходящ завършек на 116-годишнината на отбора. Байерн са вече с 62 точки на върха – двойно повече от Волфсбург, които се намират на осма позиция.

Играч на мача

Влизането като резерва на Рибери промени тотално облика на Байерн. Скоростта и техниката на французина разтрои отбраната на Волфсбург. Франк имаше участие и в двата гола на Баварците.

Статистика

  • Голът на Коман е първи за него през 2016 г. и четвърти в Бундеслигата
  • Левандовски е отбелязал вече 8 гола през вторите полувремена на мачовете този сезон и общо 23 в Бундеслигата
  • Последният играч, който има 23 гола в 23 мача за Байерн в Бундеслигата е легендата Герд Мюлер през сезон 1973/1974

Bundesliga_WOB_BAY_0_2

Източник: bundesliga.de

Comments

comments