Филип Лаам: Може да направим голяма крачка към титлата тази седмица

Трудно извоюваната победа с 2:0 над Волфсбург в съботния следобед е нищо повече от рутинна. Доволните реакции на играчите след последния съдийски сигнал са доказателство за това.

Капитанът на Байерн, Филип Лаам, анализира мача в зоната за интервюта, като даде своето мнение за формата, в която се намира Франк Рибери и коментира тежката седмица, която очаква отбора.

Въпрос: Филип Лаам, Томас Мюлер току що мина покрай нас и каза, че „това е голяма победа“. Колко важна беше тя за вас?

Лаам: Очевидно беше важна, особено, след като имахме мач за Шампионска лига през седмицата. След толкова труден мач не е лесно да се играе тук; има по лесни варианти за гостуване. Следващата седмица може да се окаже решаваща след мачовете с Майнц в сряда и дер Класикер в Дортмунд. Точно по тази причина победата днес е толкова важна.

Въпрос: Появата на Франк Рибери като смяна донесе страхотен импулс в двубоя. Колко важно е за Байерн, че той е готов за игра?

Лаам: За пореден път накарахме противника да тича повече и е нормално да се изморят в даден момент. Точно тогава трябва да се направят важните смени, които могат да повлияят решително на мача. А ние сме щастливи, че имаме толкова силна скамейка. Всеки, който влезе в игра ни помага, не само Франк. Важно е да се запомни, че той беше контузен дълго. Има нужда от повече време. Той игра страхотно като резерва в мача с Дармщат. През седмицата се появи за много кратко срещу Ювентус, но се справи добре. Много важно за него е да си върне ритъма в играта след толкова дълго отсъствие от терена.

BAY_WOB

Въпрос: Друг от крилата, Кингсли Коман, отбеляза днес. Всички атакуващи играчи ли са здрави в Байерн в момента?

Лаам: Да, и това е фантастично. Намираме се в така наречената „английска седмица“ и е важно всички да са здрави. Отпред имаме страхотни опции. Сега се нуждаем само защитата ни да оздравее. Меди Бенатиа се завърна и тренира с отбор от известно време. Предстоят ни решаващи седмици и се нуждаем от всеки играч, с който разполагаме.

Въпрос: Както споменахте, предстои междинен кръг. Може ли Байерн да вдигне титлата като спечели всички оставащи мачове?

Лаам: Мисля, че седмицата е решаваща за спечелването на титлата. Ако успеем да спечелим двата предстоящи мача със сигурност може да говорим Салатиерата, но все още ни предстои дълъг път. Предстоят ни няколко мача след тази седмица, но успеем ли да вземем тези два ще е много трудно някой да ни настигне. Но първо трябва да победим Майнц и Дортмунд, за да направим една голяма крачка напред.

Въпрос: Замисляли ли сте се с каква разлика може да спечелите титлата?

Лаам: Не, в момента целта ни е да гостуваме в Дортмунд с осем точки преднина. Искаме да спечелим там, което ще ни даде 11 точки аванс на върха. Това ще е важен момент в определянето на шампиона.

Въпрос: След последния съдийски сигнал настроението в Байерн изглеждаше доста емоционално. Пеп Гуардиола прегърна всичките си играчи и изглеждаше все едно Байерн са спечелили титлата. Защо тази победа беше толкова важна?

Лаам: Щасливи сме всеки път след победа. Бяхме доволни и от победата в Аугсбург. Тази година Волфсбург не са претенденти за титлата но са на осминафинал в Шампионска лига, добър отбор са. Изпитвахме трудности при гостувания, включително и тук, точно за това тази победа беше толкова важна.

Въпрос: Марио Гьотце е здрав отново, но и днес не взе участие в мача. Каква според вас е сегашната ситуация с него?

Лаам: Трудно е за всеки играч, който е отсъствал дълго време. Но не съм притеснен за Марио. Той е страхотен футболист и голям професионалист. Въпрос на време е да се завърне.

Източник: bundesliga.de

Comments

comments