Чудотворното завръщане на Франк Рибери

Според transfermarkt.de актуалната стойност на Рибери е 10 милиона евро. Цената му спрямо миналата година е паднала с 12 милиона евро. Анализатори на трансферния пазар смятат, че тази тенденцията ще се задържи и в бъдеще, и той ще се обезценява все повече. Въпреки това след едногодишно отсъствие, любимецът на публиката успя да се завърне изненадващо силно на терена.

През април французинът чества своя 33-ти рожден ден. Много малко вероятно бе склонният към контузии виртуоз с топката да достигне своята върхова форма. Въпреки че все още не е „съвсем стария“ Рибери – неговите вкючвания веднага показаха класа.

След мача с Волфсбург, Матиас Замер заяви: „Франк реши играта в наша полза. След като излезе на терена в 56-тата минута, той игра така, като че ли никога не бе отсъствал от терена. Той бе в основата и на двете попадения“.
Благодарение на завърщането му в решителната фаза на сезона, пред баварците се очертава още една алтернатива в предни позиции. А след едногодишното си отсъствие, Рибери е гладен за изяви и изпитва отново удоволствието от играта.

Гуардиола си взе поука

Дори и Пеп Гуардиола е наясно с факта, че в своите последни месеци начело на баварския клуб, спечелването на титли значително се повишава с участието на Рибери. Този път той ще бъде доста по-внимателен и ще въведе Риери постепенно в играта, а не както през декември в Загреб. Тогава испанецът направо заложи на току-що излекувалия се от контузия Рибери в стартовата единадесеторка. Това обаче бе грешка, която го извади за дълго от терена. За това си решение Гуардиола бе обвинен, че „прегрява“ своите звезди. Това обаче няма да се случи отново и Рибери ще изживее своя ренесанс.

Източник: t-online.de

Comments

comments