Подготовката за Майнц: „Не трябва да губим точки“

По отношение на климатичните условия, началото на седмицата можеше и да е по-благосклонно на Забернер Щрасе, а то беше студено и дъждовно. Но това не попречи на Пеп Гуардиола да направи една бърза тренировка. Докато титулярите от мача с Волфсбург извършваха възстановителни упражнение, треньорът на Байерн започна подготовка за мача в сряда срещу Майнц, с Артуро Видал, Марио Гьотце, Рафиня, Меди Бенатиа, Себастиан Роде, Сердар Тасчъ и още някои юноши.

„Тази седмица е доста трудна за нас и е една от най-важните през сезона“, коментира защитикът Рафиня, който отново ще е на разположение на баварците, след като изтърпя наказанието си от една среща. „Знаем, че не трябва да изпускаме точки в тази фаза на първенството”. Целта пред червените е да гостуват на главния конкурент за титлата, Дортмунд, в събота с поне осем точки преднина.

На пръв поглед двубоят срещу Майнц 05 изглежда като битката между Давид и Голиат. Но ако се вгледаме по-внимателно в класирането, ще забележим, че отборът на гостите се намира само на три точки от мястото, даващо им право на директно участие в Шампионска лига. Въпреки това баварците надали ще подценят съперника, като ще се опитат да вземат 12-та победа в 12-тото си домакинство през този сезон (37:4 г.р.).

Lewy 100th

Сатистиката сочи категорично превъзходството на Байерн над гостуващия отбор. Майнц 05 са успели да спечелят един единствен път в последните си 11 гостувания на Алианц Арена. Головата разлика е 30:11 в полза на баварците.

Въпреки това отборът на Майнц 05 в никакъв случай не трябва да бъде подценяван. Те все пак успяха да победят Борусия Мьонхенгладбах. Същата участ сполетя и отборите на Байер Леверкузен, Шалке 04 и Волфсбург. В последните си пет двубоя Майнц 05 успя да вземе четири победи.

Comments

comments