Най-накрая Артуро Видал показа истинското си лице в Байерн

През последния месец, водещите заглавия около Байерн Мюнхен се въртят около формата на Йосуа Кимих. Много по-малко се пише за действията на Артуро Видал, който заедно с Кимих се превърна в гръбнака на този отбор.

Това се надявахме да видим от самото начало. Преди около един месец, се пишеше за съмнителното бъдеще на Артуро Видал в Байерн. След пет месеца слаба форма, невъзможност да влезе в ритъм със съотборниците си и слаба игра в атака, доведоха до това той да бъде бледа сянка на формата, която доведе Ювентус до финал в Шампионска лига през май 2015 г.

Но сега се появи истинският Артуро Видал.

Съботното равенство с Борусия Дортмунд подчерта колко е ефективен Видал за баварците през последните седмици. Докато защитата на Байерн е осакатена, халфовата линия на отбора е силно стимулирана от играта на възродения чилиец. Въпреки някои грешни стъпки по пътя, като загубата от Майнц, Видал допринася за здравата структура в дефанзивната част от средата на терена, която изглежда липсваше откакто Пеп Гуардиола раздели двойката централни полузащитници – Бастиан Швайнщайгер и Хави Мартинез.

Включванията в наказателното поле от втора линия, агресивните единоборства и безкомпромисната игра в защита бяха на лице срещу Дортмунд. Пет спечелени единоборства, пет пресечени паса и четири удара към вратата, един от които избит от Бюрки в напречната греда, показаха типичния характер в играта на Видал. Той успя да спре набезите на Марко Ройс и Хенрик Михтарян през центъра и да ги отдалечи от Илкай Гюндоган. По-този начин той успя да разруши връзката между центъра и атакуващата линия на Дортмунд.

Съботната вечер беше официалното „изявление“ на Артуро Видал, че най-накрая той е част от този отбор. Това се случи заедно с добрата игра на Шаби Алонсо и Йосуа Кимих, които изнасянето на топката от дълбочина, въпреки липсата на едни от най-динамичните централни защитници в света. В момента офанзивният стимул на отбора е изграден от бързите пробиви на фланговите футболисти и динамиката в играта на Артуро Видал.

Източник: bavarianfootballworks.com

Comments

comments