Левандовски призова Гьотце да се докаже в „Байерн“

Полският национал Робърт Левандовски призова съотборника си Марио Гьотце да докаже качествата си на Алианц Арена.

Робърт Левандовски смята, че Марио Гьотце все още може да успее в Байерн и иска немският национал да подобри играта си до края на сезона.

Гьотце изпитва проблеми откакто се присъедини към баварците през 2013 г. и постоянно е свързван с трансфери, като най-често свързваните отбори са Ливърпул и Борусия Дортмунд.

Въпреки това, Левандовски посъветва съотборника си да продължи да се бори и да обори критиците си.

„Марио доказа по време на мачовете с националния отбор, че може да покаже качествата си на страхотен играч”, казва Робърт пред Focus.

Той не трябва да чете какво пишат хората за него в пресата. Марио знае как да се справи със ситуацията, защото е свикнал. Несериозно е колко много се пише за него.

„Той е играч на Байерн и остават много мачове до края на сезона, в които може да докаже, че е достатъчно добър за отбора. Има достатъчно време да опровергае критиците си. Той трябва да остане в Байерн за дълго, защото е страхотен играч.

„Най-голямата му сила е начинът, по който са движи с топка в краката. Напълно нормално е, че даден играч се нуждае от повече време след продължителна контузия. Той може бавно да върне добрата си форма. Тогава хората няма да помнят, че не е играл през голяма част от първата половина на сезона“, завърши Робърт Левандовски.

Източник: goal.com

Comments

comments