„Байерн“ крачи уверено към титлата след 3:1 в Щутгарт

Отобрът на Байерн Мюнхен постигна трета поредна победа в първенството. Баварците надвиха Щутгарт с 3:1 като гост и уверено крачат към четвърта поредна титла в Бундеслигата. Това беше 15-та поредна победа на Байерн над Щутгарт във всички турнири.

В началото на мача домакините създаваха известни проблеми на лидерите в първенството, но поредния момент на брилянтност от страна на Франк Рибери принуди капитанът на Щутгарт – Георг Нидермайер, да си отбележи автогол в 31-та минута на мача. В 52-та минута Дейвид Алаба отбеляза първото си попадение за сезона в Бундеслигата и удвои преднината на отбора си.

В 63-та минута на мача след разбъркване в наказателното поле Даниел Дидави успя да се възползва и намали резултата. Но влезлият като смяна Дъглас Коща слощи точка на двубоя с невероятен гол две минути преди края на редовното време.

 

Това беше 24-та победа от 29 мача за баварците този сезон и те остават непокътнати на върха със 75 точки. Утре Борусия Дортмунд гостува на Шалке 04, а до тогава Байерн има 8 точки преднина на върха.

След реванша с Бенфика в Шампионска лига, баварците приемат борещия се за място в европейските футболни турнири отбор на Шалке 04.

Статистика

  • Мануел Нойер изигра своя мач номер 156 в Бундеслигата за Байерн – точно колкото има и с бившия си отбор Шалке.
  • Дейвид Алаба отбеляза за първи път от повече от година. Последното му попадение беше на 14 март 2015 г. срещу Вердер Бремен.
  • Даниел Дидави отбеляза своя 11-и гол в Бундеслигата през този сезон.

Bundesliga_Stuttgrat_Bayern_1_3

 

Comments

comments