Артуро Видал – ключът на „Байерн” в борбата за требъл

В ранните етапи на сезон 2015/2016, Дъглас Коста беше Х-факторът за Байерн Мюнхен. По-късно, Томас Мюлер и Робърт Левандовски се оказаха ключовата сила за успехите на баварците. Но през пролетта, един необикновен играч се оказа на върха на битката за трофеи на Байерн – Артуро Видал.

Чилиецът продължава да твори на терена отново и отново, особено в големите мачове. Той беше абсолютно чудовище срещу бившия си отбор Ювентус в Шампионска Лига. Спечеленото му единоборство в края на реванша позволи на Кингсли Коман да центрира за изравнителния гол на Томас Мюлер.

В четвъртфиналите срещу Бенфика, Видал отбеляза единственото попадение в първия двубой и отбеляза важният изравнителен гол в реванша.Той беше и една от причините Борусия Дортмунд да не затрудни Байерн при нулевото равенство в Бундеслигата през март – мач, който сложи край на надеждите на вестфалци за титлата.

Видал се прояви като играч за големите мачове. В последните седмици, чилиецът започна да играе на друго ниво. Той е катализаторът нужен на атаката на баварците в последно време.

При победата над Шалке 04 на 16 април, той асистира на Левандовски за първия гол в срещата преди сам да отбележи третия през второто полувреме. Във вторник, той изигра страхотен мач срещу Вердер Бремен като спечели и дузпа през второто полувреме. Колкото и да беше спорна, остава фактът, че Артуро повлия сериозно на мача, което е поредното доказателство за ключовата му роля.

В събота, Байерн не беше на върха на възможностите си. Те изиграха резервиран мач срещу Херта. Въпреки, че Левандовски и Мюлер не успяха да се разпишат, Видал го направи за пореден път, като откри резултата малко след началото на второто полувреме.

Топката рикушира неприятно, но добрите играчи бързо се възползват от тези положения. Видал стреля и топката влетя в мрежата. Още едно решително отиграване от страна на чилиеца.

Впечатляващо е да се види как човекът, който бута Байерн към трофеите е същият като този от октомври, който според Румениге „не е във форма“ и отборът „не се нуждае от него“.

В интерес на истината за Бекенбауер, Видал не се справяше през по-голямата част от есента, поради умора натрупана след Копа Америка. Той беше заобиколен от скандали по време на турнира и след това.

Arturo Vidal 1

През февруари, според Gazzetta World, той е домакинствал на голямо домашно парти с няколко от съотборниците си и звездите на Ювентус. А Sport Bild написа, че се е появявал на няколко пъти пиян на тренировъчния лагер на отбора в Катар. Тези слухове бяха отхвърлени, но въпреки това Видал трудно се измъкваше от скандалите.

Но, въпреки всички заглавия е слабата си фарма, Видал преобърна нещата. Той постоянно се доказва в големите мачове за Байерн и с наближаване на края на сезона, чилиецът става все по-добър.

Той се доказва като решителен атакуващ футболист, дори и като играе на позицията на дефанзивен полузащитник. Ако Видал продължи да поддържа формата си, това би било страхотно за амбициите за требъл на Байерн.

Източник: bleacherreport.com

Comments

comments