Артуро Видал: „Искам да се пенсионирам в Байерн“

Според Артуро Видал Байерн Мюнхен е „най-добрият отбор в света“ и се надява да прекара остатъка от кариерата си в клуба.

Чилийският национал стана ключов играч за баварците след преминаването си от Ювентус преди по-малко от година. Отборът на Байерн, който е напът да спечели четвърта поредна титла на Германия, се изправят срещу Атлетико Мадрид утре вечер в борба за финала на Шампионска Лига.

Видал смята, че те са в борбата за всички турнири и няма намерение да напуска клуба преди да се пенсионира.

„Благодарение на усърдната си работа през кариерата си сега съм част от най-добрия отбор в света“, каза той пред ESPN FC. „Надявам се да остана тук докато окача бутонките. Сега познавам съотборниците си. Ние сме повече от една група, ние сме като семейство и даваме голяма увереност един на друг.

„Отначало ми беше трудно, защото идвам от друг тип първенство, трябваше ми време да свикна и да се адаптирам към новия отбор и съотборници. Но бях сигурен, че в даден момент ще се почувствам комфортно и ще мога да покажа на всички какъв играч съм, както го направих и в Ювентус. Този момент дойде“.

Полузащитникът вече е печелил титли с Чили и Ювентус, а към тях ще прибави и Бундеслигата. Шампионска Лига е голямата цел за него и той смята, че отборът му е способен да се справи с Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и Реал Мадрид за нея.

„Според мен това е най-важната титла за един футболист и се надявам тази година да я спечеля и да продължа развитието си“, каза Видал.

„Според мен Байерн е фаворит, заради играчите, с които разполага, треньорът, който има и нещата, които правим, защото Байерн винаги създава проблеми на съперниците си в Шампионска Лига.

„За всеки отбор е трудно да победи Байерн

Източник: goal.com

Comments

comments