„Байерн” – 26, Левандовски – 29, четвърта поредна титла в Бундеслигата!

Отборът на Байерн Мюнхен успя да разбие поредния рекорд в историята си. Баварците станаха единственият отбор, който печели титлата на Германия четири поредни пъти.

Байерн успя да победи Инголщат в регионалното дерби на кръга с 2:1. По този начин баварците си осигуриха титлата кръг преди края на шампионата като вече имат актив от 85 точки и са на 8 пред Борусия Дортмунд, които загубиха от Айнтрахт Франкфурт с 0:1.

Пеп Гуардиола започна мача с Мануел Нойер на вратата. Пред него в защита се завърна Йошуа Кимих, който си партнираше с Хави Мартинез в центъра на отбраната, а Филип Лаам и Дейвид Алаба бяха на двата бека. В халфовата линия мачът започнаха Чаби Алонсо, Томас Мюлер и Тиалго Алкантара, а напред бяха Франк Рибери, Дъглас Коста и Роберт Левандовски.

Първото полувреме на двубоя започна силно за баварците, които получиха право да изпълнят дузпа още в 15-та минута. Робърт Левандовски не сбърка и отбеляза 28-мия си гол в първенството. Домакините от Инголщат също имаха своите възможности, но не успяха да се възползват от тях. След около половин час игра Чаби Алонсо намери по страхотен начин Левандовски с извеждащ пас зад отбраната и поляка успя да вкара гол номер 29, което го изравни с Клаас Ян Хунтелаар като най-резултатен чужденец в рамките на един сезон в Бундеслигата. В 42-та минута Хартман намали резултата, след като реализира отсъдена дузпа за нарушение на Чаби Алонсо в наказателното поле.

В края на първото полувреме Алонсо получи контузия и бе заменен от Меди Бенатия след почивката, който си изкара жълт картон след само 20 секунди игра. В 58-та минута Дъглас Коста беше много близо до попадение, след страхотен удар от воле, който мина на по-малко от метър встрани от вратата. В последвалите минути Байерн напълно контролира събитията на терена като Томас Мюлер също беше близо до попадения, но Йозкан успя да спаси удара му от два метра. Байерн доиграха спокойно срещата и вече гледат напред към местния дубъл и финала срещу Борусия Дортмунд за купата на Германия на 21-ви май.

Последният двубой за Байерн в Бундеслигата за сезона е у дома срещу последния отбор в класирането – Хановер 96, на 14-ти май.

Bundesliga_Ingolstadt_Bayern_1-2

Comments

comments