Робен аут за мача с „Дортмунд“

Ариен Робен няма да може да вземе участие във финалния мач за Купата на Германия между отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, който ще се проведе на 21-и май в Берлин. Имаше лъч надежда, че холандецът ще се възстанови навреме, но слуховете бяха опровергани от треньора на баварците Пеп Гуардиола, който заяви, че няма шанс това да се случи. Крилото на Байерн тренира на облекчен режим, заради продължителните травми в областа на слабините. За последно той игра през март, по ирония на съдбата срещу жълто-черните.

Мачът за суперкупата – на 14-и август

Отборът на Байерн ще изиграе последния си мач за сезона срещу Борусия Дортмунд, но отбороте ще се срещнат отново, този път в мача за Суперкупата на Германия. Германската футболна федерация определи срещата да се състои на 14-и август на Сигнал Идуна Парк. В последните шест години Байерн и Дортмунд на три пъти си оспорваха суперкупата. Мюнхенци спечелиха през 2012 г. като домакини, а вестфалци отговориха с успехи на свой терен през 2013 и 2014 г.

Коман с повиквателна за Европейското

Кингсли Коман бе повикан в разширения състав на Франция за Европейското първенство, което ще се проведе това лято. Треньорът на петлите Дидие Дешан ще прибегне до услугите на младия талант на Байерн за предстоящият шампионат на Европа, който ще се проведе на родна земя. Французите откриват турнира в мач срещу Румъния, който ще се проведе на 10-и юни, а в следващите си мачове приема Албания и Швейцария, съответно на 15-и и 19-и юни.

Comments

comments