Факти и статистики преди „Айнтрахт“ – „Байерн“

Отборите на Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт ще се срещнат за 91-и път в Бундеслигата в събота. Шампионите са спечелили 48 от двубоите, 21 са завършили с победа за Айнтрахт а също 21 са и равенствата между двата отбора. Баварците са отбелязали 173 и са допуснали 110 попадения във вратата си. Като домакин обаче, отборът от Франкфурт има предимство – 17 победи, 13 поражения и 15 ремита. Головата разлика също е в тяхна полза – 67 отбелязани срещу 56 допуснати. Ето и някои интересни факти преди мача:

Чисти мрежи в последните 5 години

Байерн не е допускал поражение от Айнтрахт в последните 10 срещи помежду си. Последната загуба за мюнхенци датира от Март 2010-а, 1:2 като гост във Франкфурт. Те са спечелили 8 мача, а в 2 са завършили наравно. Последният гол за орлите е отбелязан от бившия играч на гостите – Себастиан Роде в мач, завършил 1:1 през април 2011-а.

Айнтрахт – силен домакин

Футболистите на Нико Ковач са повече от добър домакин. Те са спечелили 5 от последните си 7 мача като домакин, като имат 1 загуба и 1 равенство. Не са допускали поражение в последните си 5 мача на Комерцбанк-Арена.

Рекордът на Байерн като гост

Баварците са излезли печеливши в последните си 6 мача навън и са непобедени в последните 12, печелейки 10 от тях. Последната загуба е от Борусия Мьонхенгладбах – 1:3 през декември 2015-а.

Данкерт – главен съдия

Бастиан Данкерт ще бъде главният съдия в съботния сблъсък. 36 годишният учен от Рощок ще ръководи 10-ят си мач с участие на баварците, които все-още нямат загуба в мач, ръководен от него. Мюнхенци са спечелили всичките си 3 мача като гост, в които Данкерт е бил главният съдия. Последният от тях е победа с 3:1 в баварското дерби срещу Аугсбург. Негови помощници ще са Рене Роде и Ян Сайдел. Гуидо Винкман ще бъде четвъртият съдия.

Източник: fcbayern.de

Comments

comments