Ханси Флик (56) обяви в интервюто на Sky след 3: 2 срещу Волфсбург, че е помолил шефовете на рекордни шампиони да прекратят договора. Тройният треньор също вече е информирал отбора.
"Казах на отбора, че информирах клуба през седмицата, че искам да изляза от договора си в края на сезона", каза той на микрофона на Sky след мача . Рекордните шампиони все още трябва да се съгласят с това желание.
Flick: "Разбира се, DFB е опция"
Флик продължава: "Реших, че ще кажа на отбора за това след тази важна победа. За мен беше важно екипът да разбере първо от мен."
56-годишният мъж продължи, че е абсолютно възхитен от екипа си и че са работили много добре заедно почти две години. "Радвам се, че имаше възможността да тренирам такъв отбор. Това е моето решение, което взех след много размисли."
Флик не пожела да разкрие причините за желанието си: "Това са неща, които съм обсъждал вътрешно с отговорните. Засега те ще останат вътрешни."
Но бъдещето му все още не е сигурно. "Бъдещето изобщо не е ясно. Не е имало дискусия за това. Имахме важна фаза. Разбира се, DFB е опция, която всеки треньор трябва да обмисли. Но сега първо трябва да го усвоим. Последните няколко седмиците не бяха лесни за мен. Беше процес да кажа на клуба, а след това и на отбора днес. Няма какво повече да се каже за това. "
Мнението беше редактирано от Росен: 17 April 2021 - 19:37