Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 30-October 15
Ако се стигне до раздяла с Анчелоти, нужно ли е пак да търсим световноизвестен мениджър? Защо да не си "създадем" свое треньорско име?

Може да викнем Юп да ни довърши сезона... :spiteful:

Мнението беше редактирано от Лозанов: 11 September 2017 - 14:45

0

Потребителят е неактивен   Super_Super_Bayern 

• ПРОСТ СЪМ КАТО ГЪДУЛКА
  • Пип
  • Регистриран: 16-April 15
  • любим играч:Гнабри,Бастиан, Ариен и Йозуа :)
Дори и така да е, към този момент не може да се говори за уволнение на Анчелоти. Това може да стане евентуално ако останем на трето място в групата или отпаднем от Спартак Москва на осминафинал.
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Не, това беше в кръга на шегата, разбира се. Анчелоти има още цял сезон пред себе си да промени мнението на феновете за работата си. Съмнявам се ръководството да го разкара току-така, освен при някоя грандиозна издънка.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 11 September 2017 - 15:05

0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
И за предишния треньор съм го писал, ще го напиша и за сегашния - какво значи Анчелоти тренира Левандовски и той е виновен ако не играе добре? Ако Лева вкарва по 3 гола на мач, никой не сипе похвали по човека, който го тренира, а по самия Лева? Анчелоти ли е виновен, че Лева се опита да вкара "бижутериен" гол и нацели гредата в 7-мата минута? А ако беше вкарал, с оглед тоталната доминация на Байерн в игрово отношение, дали щяха да паднат? Ако беше - щеше...

Все пак футболът е игра на грешки, всеки прави грешки и това, че Мартинес (примерно) е направил грешка не означава, че е слаб футболист или че не е добър като централен защитник. Толисо също сбърка няколко топки - означава ли това, че не става? На колко години е, от кога тренира с Байерн, колко тренировки има същия този отбор в пълен състав след края на паузата за национални отбори?

Не разбирам и критиките по адрес на Кимих - стига се до там, че е обвиняван за първия гол, което беше тотално вина на Хумелс (първо, че толкова тъпо реши да си поведе топката към тъча; второ, че не успя да я запази в игра; и трето, че след като я изсели, тръгна да си тичка без изобщо да се интересува какво става около него. Вторият гол беше колективна грешка - първо, Мюлер загуби топката, после Кимих беше принуден да затвори човека с топката, а после цялата ни защитна линия тръгна към вратата и оставиха Марк Ут абсолютно сам пред малкия пеналт (на повторението Хумелс мисля се видя как изобщо не погледна какво става зад/около него, гледаше си топката и после се намусми след гола)... Но и Хумелс, и Нойер, и Руди се изказаха доста точно за мача и грешките и се зарекоха да променят ситуацията. Като цяло Байерн изигра слаб мач, често се случва след пауза за национални отбори, трети кръг е все още, а вече спрягаме имена за нови треньори :fun:

Иначе на 100% съм съгласен с Румениге за коментарите на Лева и Мюлер - много непрофесионално (за пореден път) изказване на Левандовски. Сигурно съжалява, че е отклонил офертата на Реал и си мисли, че ако не беше, щеше да има 3 ШЛ вече и сега го е шубе дали ще я спечели с Байерн до края на договора си. Ако беше - щеше. Жалко е, че гледа само цифрите на трансферите. Дори един Ренато единственото, която си позволи да каже, е че просто иска да играе, без да обвинява треньор, ръководство и т.н.

Човек трябва да си знае мястото - ако Лева иска да е медийна звезда - жив и здрав, да си намери "мечтан" клуб, който да извади 200 милиона за него и прав му път. Само да не вземе тогава да обърне палачинката, че Байерн му искали прекалено много пари :D Жалко е и за съотборниците му да чуят подобно нещо от свой колега, но в крайна сметка и Лева е в този кюп, защото беше привлечен за точно 0 евро и по неговата логика, това е лош трансфер :fun:
3

Потребителят е неактивен   Georgi 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-August 13
Байерн може да е само на печалба от евентуален трансфер на Робърт, нещо което обаче е малко вероятно за момента. Стане ли на 30 години обаче цената както и на всеки друг играч ще му падне.
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Накрая Лева ще вземе да избяга в Реал Мадрид, пък ние ще почнем да ги редим Ушатите една след друга. В това отношение му липсва усета на Кроос примерно. Иначе аз съм недоволен от играта на Байерн, почти откакто Анчелоти ни пое, а не от последните два-три мача. Време ни е да спечелим Шампионската лига и вече не виждам адекватни оправдания - контузии, късмет, греди, дузпи, рефери, и т.н. От Анчелоти се иска да сплоти колектива и да фокусира енергията на играчите единствено към заветния мач В Баку или Мадрид, в зависимост от това къде ще се играе финала.

https://www.youtube....h?v=ynm6rP4vDG4

Това се иска от нашите. :)

Мнението беше редактирано от Лозанов: 11 September 2017 - 19:04

0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
Коментарът на Ули Хьонес ми се струва най-удачен:

Ули Хьонес каза:

"Истинският проблем от изминалата седмица не беше интервюто на Роберт Левандовски пред "Мирър", а много, много слабото ни представяне и загубата от в Хофенхайм. Това е нещото, което ме тревожи. Бях много ядосан, но не виждам причина да вдигаме аларма. Едно нещо трябва да е ясно - в Мюнхен не желаем сценарий като в Дортмунд, където на всеки 6 месеца губят по един ключов играч. Смятам, че винаги е хубаво, когато играч се тревожи за клуба си. Това говори много за него. По-важното е, че той се тревожи и за най-важното - представянето си на терена. Ако то е на ниво, отборът ни има шанс да постигне целите си. [Агентът му Маик Бартел] би трябвало да се съсредоточи върху записаното в договора - Левандовски да играе футбол с нашия екип. Нищо друго."

:good:
1

Потребителят е неактивен   Mia san Bayern! 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 07-April 13
Доста пресметливо и изключително премерено изказване на Ули, балансира острите критики (пресилени, макар и заслужени) на Кале. Мисля, че всичко "в кухнята" е ок засега. Байерн не от днес е сплотен отбор с традиции и една-две дразги не са достатъчни да разбият отбора, рано или късно хармонията ще се завърне (с победите). Съгласен съм с критиките по играта, но доскоро имаше мачове на националите, а и да не забравяме факта, че Байерн гради един нов отбор, който още има нужда да се разиграе. Експериментите на Анчелоти са донякъде оправдани (макар и странни на моменти поне за мен), имаме Руди, Зюле, Кимих, Толисо, дори играчи, които доскоро бяха резерви като Коман, които имат амбициите за титуляри и вече им се дава шанс в стартовата единадесеторка. Машината още далеч не е смазана, но се надявам пъзелът да се сглоби още преди пролетта. Когато отборът не функционира като такъв (взаимното разбиране, двойните и скрити пасове, играта без топка, колко от тези елементи ни се получават добре напоследък?) няма смисъл да се търсят персонални виновници на този етап. Всичко друго е моментни проблясъци благодарение на индивидуалната класа на звездите,с които разполага отборът. Положителното е, че си подобрихме играта от статични, но ефективността в резлизирането е много ниска. Предните години (Гуардиола и Хайнкес) вкарвахме повече голове, това трябва да се подобри на първо време. До пролетта трябва да се сработи и защитата с халфовете.
0

Потребителят е неактивен   Neuer 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 17-May 11
  • живущ вПловдив
  • любим играч:SCHWEINSTEIGER 7/31
Тъжно е, но истината според мен е следната: Всеки голям отбор си има силни и слаби периоди.
Реал колко време не бяха печелили ШЛ, за да им дойде сега момента да са топ отборът последните няколко години, но и те ще започнат да отслабват.
Жалкото за нас е че не успяхме да се възползваме максимално, та дори и на половина през периода 2012 до миналата година. Спечелихме само една ШЛ, а имахме сили поне за още 2 трофея. Затова ни е толкова яд.

Вече трябва да си признаем, че нямаме почти нищо общо с отборът от 2013. Швайни и Лам ги няма, Робен и Рибери вече са поостарели. Новите попълнения не са достатъчни.

Показателен е самият факт, че не може да кажем, че сме фаворити срещу ПСЖ, които между другото си мисля, че ще ни пръснат.

Мнението беше редактирано от Neuer: 12 September 2017 - 23:26

0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Аз си мисля, че в този отбор има още доста хляб. Просто треньора трябва да сплоти играчите и да вземем още едно-две нови попълнения в атака. Разбира се, това е мое мнение.
0

Потребителят е неактивен   Georgi 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-August 13
За съжаление доста хора в форума говореха как Гуардиола само говори за Бундеслигата и нищо не казва за ШЛ, сега Карло постоянно говори за ШЛ но по нищо отбора не показва ,че може да я спечели.
0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер

Преглед на мнениеmoonweaver, на 11 September 2017 - 15:21, каза:

Не разбирам и критиките по адрес на Кимих - стига се до там, че е обвиняван за първия гол, което беше тотално вина на Хумелс (първо, че толкова тъпо реши да си поведе топката към тъча; второ, че не успя да я запази в игра; и трето, че след като я изсели, тръгна да си тичка без изобщо да се интересува какво става около него. Вторият гол беше колективна грешка - първо, Мюлер загуби топката, после Кимих беше принуден да затвори човека с топката, а после цялата ни защитна линия тръгна към вратата и оставиха Марк Ут абсолютно сам пред малкия пеналт (на повторението Хумелс мисля се видя как изобщо не погледна какво става зад/около него, гледаше си топката и после се намусми след гола)... Но и Хумелс, и Нойер, и Руди се изказаха доста точно за мача и грешките и се зарекоха да променят ситуацията. Като цяло Байерн изигра слаб мач, често се случва след пауза за национални отбори, трети кръг е все още, а вече спрягаме имена за нови треньори :fun:

При първия гол Кимих го нямаше в зоната му . Което не е проблем ... проблем е , че след като Байерн загуби топката в половината на противника . Кимих въобще не си дава зор да се върне бързо в зоната си . И срещу Хофе и срещу други отбори . И за Байерн и за Бундестима . Хумелс няма никаква вина за първия гол . Каквото трябваше - направи го . Ут тръгна от позиция , където трябваше да го посрещнат Кимих или Толисо . Позицията на Мартинес също беше грешна , защото той трябваше да покрие зоната зад гърба на Хумелс , ако десния бек не може да го направи .
Втория гол започна от неадекватно изчистена топка от Кимих в ничия зона и играч на Хофе стигна пръв до нея . Оше от детските фомации се учат играчите , че е по-добре в такъв случай топката да се изчисти в корнер или тъч ( в случая в корнер ) . В отиграването на Кимих нямаше нито сила , нито точност . Мюлер не загубил топката , защото не е била негово притежание . Той дори не трябваше да е там ( а Толисо ) . Друг е въпроса , че трябваше да извърши нарушение . След това имаше поредица от грешки при позициониране , едната от които на Кимих .
Критикувам го не защото е Кимих , щях да критикувам всеки който е на негово място .
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Нито клуба, нито играчите са 100% убедени, че Карло може да постигне нещо повече. Отиваш на тренировка, водена от Анчелоти, а тя прилича на онези, на които аз съм бил в понеделник вечер, където треньорите казват "Добре, потичайте малко и после 11на11". Повечето играчи си казват "Това е чудесно, това е забавно". След тригодишен престой на Гуардиола, когато играчите понякога си тръгваха с главоболие, защото не можеха да се справят с всички инструкции, те разбираха, че "хей, всъщност ставам по-добър играч, виждам неща, които не съм виждал преди, обясниха ми неща, които не съм забелязвал досега, показаха ми нови пространства, показаха ми нови позиции..". Играчите искат да се подобряват. Всеки един футболист се подобри под ръководството на Гуардиола. И нито един от тях не се подобри под ръководството на Карло Анчелоти - той е мениджър, който не прави особено много. Но за този отбор на Байерн това не е достатъчно.
След трите години на Гуардиола от Байерн искаха нещо различно, някой по-спокоен и отпуснат; който не довежда всички до лудост - защото Гуардиола правеше точно това. Но мисля, че бяха изненадани - независимо от предупрежденията на хора в Реал Мадрид и във Франция, които казваха, че Анчелоти не прави особено много неща - напротив, много малко прави(за да подобрява играчите си). Когато играчите сами идват при ръководството и казват "Мислим, че трябва да тренираме в неделя, но винаги ни пускат(Анчелоти) да почиваме тогава. Наистина ли смятате, че това е добра идея?" И тогава когато някой от ръководството се стряска, че трябва да се намеси и на Анчелоти му се казва "Напълно сигурен ли си, че в неделя тренировките трябва да бъдат премахнати напълно?" - тогава имаме лош знак. Има голямо недоволство към тренировъчните методи на Карло Анчелоти.

Това изказване е дословно преведено и е дело на баварския журналист Рафаел Хонигщайн. Очевидно е имал достъп до тренировките по времето на Гуардиола, както и по време на сегашните, ръководени от Анчелоти, защото си позволява да сравнява методите им.

Съгласен съм с мнението на Хонигщайн. Преди време беше модерно да не харесваш Гуардиола и да искаш оставката му при всяко по-несигурно представяне, а сега е модерно да харесваш Анчелоти и да защитаваш всяка негова издънка като някаква "временна" трудност, непричинена от него самия. Аз никога не съм споделял нито един от двата възгледа. Напротив, защитавах Гуардиола и нападам работата на Анчелоти още от миналата есен. Може би Анчелоти беше точния човек за Байерн непосредствено след напускането на Хайнкес, тъй като Карло щеше да остави отбора да практикува същия директен стил. Но който следи кариерата му от малко повече време, ще знае, че италианецът никога не е бил успешен в това да обиграва футболисти и да изгражда отбори - нещо, което се иска от треньора на Байерн точно в този момент.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 13 September 2017 - 18:57

0

Потребителят е неактивен   Росен 

• Легенда
  • ПипПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 14-October 10
  • живущ вБългария/Елена
  • любим играч:Щефан Ефенберг/Оливър Кан
Почти по едно и също време се появиха новините,че след Коледа Анчелоти ще поеме към китайските пачки,защото тогава се подновява шампионта им и,тази че Нагелсман се мести да живее в Мюнхен.Баслер изнася новината за Китай в пресата,която Анчелоти отрече,но за Нагелсман си остава достоверна.Дали има и грам истина за напускането на Анчелоти не зная,но е истина,че отборът се носи по течението и му е много трудно срещу бързеите.
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
http://bleacherrepor...s-bayern-munich

Не знам доколко е истина и кой е този "неназован източник".
0

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема