Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 30-October 15
Странно. Все пак са от най-висока световна класа. :)
-1

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн
На пръв поглед, да. Но като вземеш предвид представянето им през последните 1-2 сезона, моментната им форма, потенциалът им и всички други важни детайли вече не изглежда толкова странно. :)
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Оптималният състав за новия сезон към момента изглежда така: Нойер - Зюле, Хумелс, Кимих, Алаба, Хави, Тиаго, Рибери, Робен, Хамес, Левандовски. Разбира се, ако Ковач реши да използва схема с трима защитници, би било по-различно.

Всички знаем, че Ману беше близо година извън терените, а и претърпя сериозна операция. С много голямо напрежение ще гледам изявите му, защото допускам, че може да свали нивото си на представяне и да не видим стария Нойер. Положението с резервите също не е розово. Имаме Улрайх, който няма класата да бъде вратар на топ отбор, и го доказа през изминалия сезон.

В защита към момента най-стабилен изглежда Зюле, който показа сериозно израстване през последните две години. Хумелс притежава огромен опит, но е много по-тромав отпреди години, а на моменти изглежда неконцентриран. Боатенг стремглаво продължава своя път надолу и това се вижда най-добре в големите мачове, където или допуска много сериозни грешки, или е контузен. При него това вече е хроничен проблем. Кимих е персонаж в процес на развитие и от него се очаква много. Трябва да подобри играта си в дефанзивен план, защото десният ни фланг е много уязвим на контри, които тежкотоварните Хумелс и Боатенг не успяват да спрат. Това важи и за Алаба, който в последно време също започна да допуска грешки в защита. Аз отдавам това на факта, че Рибери вече не се връща назад да помага толкова, колкото го правеше преди, в малкото време, в което играе. Алаба е свикнал на подкрепа от партньора си по фланга и без подобна подкрепа качеството в играта му пада значително. Честите контузии също изиграха своята роля в неубедителното му представяне.

В халфовата линия присъствието на опитен дефанзивен халф като Хави Мартинес е задължително. И той не е в оптимална физическа форма, но е най-качественият на този пост. Най-креативният ни халф пък е Тиаго Алкантара. Моето скромно мнение, с което не ангажирам никого, е че Тиаго не отговаря на очакванията, които имахме към него. Още повече, че беше описван като "новият Шави". Не харесвам поведението на Тони Кроос, но продажбата му в посока Реал беше една от най-големите грешки на нашето ръководство. С него средната ни линия щеше да изглежда много по-солидно. Отново, лично мое мнение, но Руди и Толисо засега не ме впечатляват с нищо. Същото важи и за Леон Горецка и неговите изяви в Шалке през последния сезон. Нищо против тях, защото имат качества, имат голям потенциал, но ЗАСЕГА не го показват толкова много. Видал е другото име, което трябва да се доказва през новия сезон, защото и той е бледа сянка на онова, което беше, от пролетта на 2017 насам.

По крилата Робен и Рибери са най-доброто, с което разполагаме. Да, Коман и Гнабри са по-бързи и това е нормално с оглед годините. Но по отношение на футболен интелект, техника, пласиране, центриране, завършващ удар, взаимодействие със съотборници, психологическо влияние на терена и в съблекалнята, авторитет и т.н. са много, много далеч от Робери. Гнабри и Коман могат да бъдат много полезни резерви, които да влизат в последните минути и да раздвижват играта. Но стигне ли се до това да разчитаме те да ни решават мачовете и да повеждат отбора в трудни моменти, ще берем ядове. А вероятността това да се случи е огромна, предвид честите контузии на двете ни легенди. Като вариант остава Томас Мюлер, но по една или друга причина той загуби своята скорост, качеството на центриранията му падна, и се вижда, че когато Томас е крило, играта на отбора не върви толкова гладко.

На върха на атаката си остава Левандовски, въпреки странният си характер. Колкото и абсурдно да звучи, ще кажа, че засега Левандовски е по-скоро неуспешен трансфер. Да, вкара много голове и счупи много рекорди, факт. Но дори и без тези голове и рекорди, ние щяхме да спечелим същото количество трофеи, които имаме и сега. Затова казвам, че поляка играе за себе си и за личната си статистика. Приносът му за успехите на Байерн е прекалено малък. Един Бензема може да е всякакъв, но тази година вкара, както на полуфиналите, така и на финала в ШЛ. Миналата година на полуфинала срещу Атлетико М изработи невероятна асистенция. В никакъв случай не казвам, че е по-класен от Левандовски, но ако бях треньор на Реал М нямаше да съм навит за една евентуална размяна Лева-Бензема. Защото Бензема играе повече за отбора и колектива.

И остава да споменем Хамес, който направи ударен първи сезон при нас. В Реал Мадрид беше твърда резерва при Зидан и въпреки това отбора печелеше наред, а при нас е един от най-добрите на терена. Което е показателно. Бележи, подава, гради атаките на отбора. Най-добрият ни офанзивен играч за изминалия сезон. Мюлер е юноша и аз също изпитвам слабост към него. Затова и го критикувам толкова много, защото от него се очаква доста повече, от това което показва. Но Хамес си спечели титулярното място в отбора честно и почтено.

Разполагаме с добри футболисти, но формата им падна много, и затова вина трябва да се търси в ръководството. Гуардиола е велик и легендарен треньор, все ще е малко, каквото и да се каже за него. Но той носи ДНК-то на Барселона в себе си. Ван Гаал положи основните идеи на този Байерн, а Хайнкес ги избистри. Директен и атакуващ футбол с ударение, падащо върху бързите крила, а в центъра на терена физическа преса, много тичане и себераздаване. Гуардиола дойде и ударно промени всичко това. Да, той подобри играчите в индивидуален план, но като хармония и разбирателство на терена отбора беше по-слаб. И въпреки това играехме, защото Гуардиола натискаше педала на газта денонощно. Когато дойде Анчелоти, той ни вкара рязко в другата крайност. И формата на играчите се влоши, както и техният морал. Анчелоти нанесе такива щети на Байерн, че дори Хайнкес трябваше да рискува реномето си на треньор-требълист, за да спасява положението. Или по-скоро да закърпи пробойните. Знам, че се повтарям, но наистина нямам големи очаквания към Ковач, който иначе изглежда свестен човек.

Това е интересен случай. Като ръководители Ули, Кале и Бекенбауер превърнаха Байерн в една постоянна величина в европейския футбол. Но само Бекенбауер успя да усети в кой момент би било най-удачно да се откаже. Което го прави още по-велик. Трите финала в периода 2010-13 бяха плод именно на труда на тези тримата през годините. Но след 2013 именно Ули и Кале изиграха една немалка роля в това, което се случи впоследствие и продължава да се случва. А именно неумението да се задържи онова невероятно високо ниво, заради поредицата от грешни решения.

Мнението беше редактирано от La Bestia Negra: 05 July 2018 - 15:53

0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер

Преглед на мнениеLa Bestia Negra, на 05 July 2018 - 15:43, каза:

Имаме Улрайх, който няма класата да бъде вратар на топ отбор, и го доказа през изминалия сезон.

Според мен именно миналият сезон Улрайх показа, че има много повече класа, отколкото всички си мислеха. Да, вярно е че направи скъпо струващи грешни, но не бива да забравяме, че извади Байерн в някои много напечени мачове и реално изнесе целия сезон. Неслучайно именно Улрайх беше избран за Играч на годината от феновете, които по този начин му засвидетелстваха нужния респект.

С повечето неща съм съгласен, обаче това:

Преглед на мнениеLa Bestia Negra, на 05 July 2018 - 15:43, каза:

Колкото и абсурдно да звучи, ще кажа, че засега Левандовски е по-скоро неуспешен трансфер. Да, вкара много голове и счупи много рекорди, факт. Но дори и без тези голове и рекорди, ние щяхме да спечелим същото количество трофеи, които имаме и сега. ..Приносът му за успехите на Байерн е прекалено малък.

:surprise: :surprise: :surprise:
0

Потребителят е неактивен   niki87 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-October 10
Клубът е тотално неадекватен, както се казва във филмите- в наши дни. Ако искаш да си конкурентно способен вадиш 250млн., купуваш Мбапе и Бернардо Силва, примерно, и не се занимаваш с недоразумения тип Гнабри/Горецка. В противен случай идва Реал и всичко свършва. Съдията е виновен. Много контузени. Нямахме късмет. Ако не искаш да се приспособиш, просто ще бъдеш изяден и изплют. Това важи за всички отбори във федералната република.
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Гледах целия сезон, но такива напечени мачове, в които Улрайх да ни е "извадил" не мога да си спомня. Иначе наскоро видях една статистика, която сега не мога да намеря. Та там много ясно се виждаше, че дори и без головете на Левандовски Байерн пак щеше да спечели трофеите си в Бундеслигата. А в ШЛ със или без него няма особена разлика, за жалост.
0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Към този момент ме вълнуза само следното :
1.Предвид по-дългата почивка , която ще получат националите на Байерн , кои играчи от втория отбор и младежките формации ще получат шанса да вземат участие на турнето в САЩ .
2.Каква схема ще използва Ковач в контролите .
0

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн

Преглед на мнениеConan, на 13 July 2018 - 12:47, каза:

Към този момент ме вълнуза само следното :
1.Предвид по-дългата почивка , която ще получат националите на Байерн , кои играчи от втория отбор и младежките формации ще получат шанса да вземат участие на турнето в САЩ .
2.Каква схема ще използва Ковач в контролите .

По повод първа точка мога да ти кажа - почти всички или поне повечето играчи от втория отбор ще получат този шанс. Даже специално заради това турне и точно за да могат да се вземат играчи от дубъла отмениха мача им в Регионалната лига в седмицата на турнето.
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Отговор на мунуивър от темата за трансферни слухове:

Мисля, че доста добре разбирам гледната ти точка, мунуивър. Искаш да кажеш, че идентичността е по-важна от победата на всяка цена, нали така? Съгласен съм донякъде. Но също така смятам, че победите помагат на един човек/група от хора/ отбор да защити своята идентичност. Може и да бъркам, но обичам победите. :D Това също е част от духа на Байерн. Просто искам да печелим в Европа. Да покажем на останалите, че сме по-добри.

Това са философски въпроси. Все пак е интересен сблъсък на виждания. :)

Мнението беше редактирано от La Bestia Negra: 09 August 2018 - 22:19

2

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Абсолютно съм съгласен, ако видиш какво говорят всичките ни играчи, всички са гладни за трофеи. Не случайно Кимих говори за провал, защото и той, и всичките му съотборници имаха амбицията да направят нещо повече в "Специалния" турнир и бяха много близо, но останаха с празни ръце. Но за да стигнеш до там трябва да работиш цял сезон, във всеки един мач и за мен как точно го правиш като колектив (а не сбор индивидуалисти) и дали го правиш по-добре от своя съперник е магията на футбола, а не сляпото преследване на трофеи. Трофеите са черешката на тортата, които не винаги взима най-добрия отбор в спорт, в който има десетки фактори, които могат само за миг да ти отнемат мечтата.

Иначе ми хареса, че отговори тук, защото на мен в момента ми е много по-интересно какво се случва на тренировките и какво говорят играчите, отколкото трансферните слухове. В последните дни изчетох доста интервюта на Робен, Рибери, Горецка, Нойер, Кимих, Ковач и ми се струва, че отборът наистина прие с отворени обятия свежия полъх, който вкара Ковач (особено впечатление ми правят думите на Робен, струва си да се чуе/прочете). Мюлер също каза силни неща, но и Румениге за него. Изобщо си мисля, че условията с двата лагера и атмосферата в отбора, както и желанието на всеки играч да се докаже пред новия треньор (а доста и да изтрият горчивия вкус от изминалия сезон + световното по собствените си високи стандарти) са оптимални и нямам търпение да започнат важните мачове. Определено ще ми е интересно да наблюдавам как ще случват нещата, но имам хубаво предчувствие.

Мнението беше редактирано от moonweaver: 10 August 2018 - 02:10

1

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Ковач казал, че мисли да играе с четирима в защита, а не с трима, както правеше във Франкфурт.

Мнението беше редактирано от La Bestia Negra: 10 August 2018 - 15:41

0

Потребителят е неактивен   ars_moriendi 

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-October 10
Честно казано и аз имам добро предчувствие! Мисля, че тази година свободното падане на Бундеслига ще спре и отборите ще подобрят нивото си.
Смея да твърдя, че тук съм съгласен с едно мнение на Гуардиола, в което той каза, че нивото на ВЛ на Англия пада, защото там мениджърите се държат повече като такива, а не като тренъори и при всяка спънка, първата им реакция е да бръкнат в джоба и просто да закупят нов състезател, а не се опитват да вдигнат нивото на наличното.
По принцип всяка тренъорска смяна води и до нещо положително, защото новите идеи те учат на нови неща, стига да има атмосферата да искаш да се учиш. А за всеки футболист най-важното е да се чувсвта на място, желан и подкрепян от съотборниците и тренъорското ръководство! И в този ред на мисли в Бундеслигата подмениха няколко некомпетентни тренъори с такива, които имат знанията и качествата и вярвам, че работата в Германия от тази година ще даде резултати до 3-4 години и отново ще се конкурира нашият любим шампионат с Англия и Испания, а не с Франция, накъдето сме се запътили!
Убеден съм, че изчаквателната позиция на трансферният пазар беше умел ход и че това ще подейства като трамплин за хора като Гнабри, Коман и Санчес най-вече, както и за младите. Юноша на Левски съм и помня като бях старша възраст как на всеки трансферен прозорец гледах по 7-8 нови чужденци, осъзнавайки, че трябва да се науча да левитирам, за да мога получа шанс, а това за един млад футболист е много тежък бич!
0

Потребителят е неактивен   Datty 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
Основен играч от вицешампиона като Макс Майер едвам се уреди в Кристал Палас, защото никой друго не го желаеше. Това е разликата м/у двата шампионата в момента. Не знам какви играчи и треньори трябва да извади Бундеслигата, за да е конкурент на Висшата Лига, но дори и да се появят, те веднага ще бъдат привлечени в последната.

Испания по-може, защото там всичко извън топ 3 е в регрес и това тепърва ще се задълбочава, но все пак е топ 3. Германия има топ 1. На този етап нека Бундеслигата е конкурент на Серия А и да не падне под френското, всичко останало е wishful thinking.

П.С. Още нещо за специалистите - Англия може да привлече всеки, защото всеки говори английски. Испания и Италия почти всеки. Германия, с изисквания да се говори немски, няма как да навакса, защото специалистите немско-говорящи, способни да направят разлика с водещите лиги, са прекалено малко.

Мнението беше редактирано от Datty: 11 August 2018 - 12:22

0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Точно пък Гуардиола е крайно неуместно да говори такива неща ... "Пожарните" му трансфери въобще не са малко. Иначе съм съгласен с пасуването на пазара това лято . Финансовият феърплей се отнася и за Байерн . Към момента поне на книга другото лято трябва да платим едни около 80 млн ( Хамес и Павар ) . Ако това е последния сезон на Робери , ще трябва да вземем още едно крило ( ако остане тази схема на игра ) . И то при положение че Гнарби развие качества си . Хипотетично и нов нападател , ако поляка продължи да се държи като примадона .
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Гнабри и Коман имат качества, но да заместиш Робери не е нещо, което може да стане толкова лесно. Истината е, че това са най-добрите крила, които съм гледал изобщо. Можеше да ринем ушата след ушата, ако нещастно не бяхме случили ерата на двамата най-велики в историята на футбола Меси и Роналдо. Пропуснахме си и шансовете, които ни се отвориха. Визирам годините 2010, 2012, 2016, а защо не и тази година.
0

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема