Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   the Amazing Ralph 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 03-November 12
С играчите, с които разполагаме в момента, няма голямо значение кой ще дойде този сезон. Ако не развържат кесията малко, може и Гонзо да вземем - май е свободен!
0

Потребителят е неактивен   joalbrito 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 26-June 12
Какво им е на играчите? Нойер, Лева, Мюлер, Хумелс, Тиаго, Робен и тн. На всяка позиция имаме някои от най-добрите футболисти в света. Или не стават? С тях трудно се бие Хофе, ама с Съни Дяков може (как не са го взели в Барса още да наследи Иниеста).

Анчелоти мнението ми за него е много успешен, но много надценен треньор. Докато беше в Байерн съм го подкрепял от първия до последния ден без да го обиждам и въздържайки се от крайни оценки. Сега обаче го няма и нека си кажем нещата такива каквито са. Нека не се връзваме на феновете на Реал и Милан и обясненията им как виновно е всичко, но не и Анчелоти - бойкот имало, селекцията лоша, футболистите не ставали. Нека погледнем фактите.

Анчелоти пое Байерн когято бяхме навярно (на база на представяне през сезон 2015/2016 и на представянето на други топ отбори през този сезон) най-добрият отбор в света... или поне някъде там. И изнесохме страхотен сезон до голяма степен с Коман и Коща на крилата, Алаба и Кимих ЦБ в голяма част от мачовете, както и амортизирания и вечно оплюван Алонсо. През лятото се подсилихме с Матс Хумелс (което е много сериозно попълнение към вече сериозния състав с който разполагахме). Година и малко по-късно отборът е абсолютна развалина. Футболисти играят на позиции, на които трудно биха се справили добре. В много мачове нашите непрекъснато се обясняват кой къде и кога трябва да застане и в атака и в защита, което показва пълен тактически хаос ( нечуван от времето на Клинсман насам) и резултатите са трагични.

Коман и Коща, които излизаха срещу Арсенал, Юве, Дортмунд ( и то с силният им състав тогава) и правеха фурор, сега се оказа че не стават. Мюлер, който мачкаше наред, и той се оказа, че не става. Алаба и той много слаб. Добре, че е Анчелоти да ни отвори очите какви некадърници играят в този отбор!

Казах пролетта, че за мен Анчелоти носи голяма вина за отпадането от Реал (защото имахме класата да ги надиграем и да си затворим първия мач, ако не бяхме подходили страхливо). Но един такъв голям мач, колкото и да е неприятно аз лично съм готов да преглътна (каквато беше позицията ми и за онова отпадане от Реал 2014). Още повече, че имаше външни фактори - пропусната дузпа, съдийски грешки, червен картон - за това не е виновен треньора. Като гледам и ръководството не считаше този мач за фатален, защото остави Анчелоти на работа и не го махна лятото (а може би трябваше). Но той и преди този мач и след този мач в нито един момент не показа, че може да води отбора, да му помогне да запази силните игри от предните сезони, да вкара нови идеи и с това да има шансове за успех. Всичко, което слушах най-вече от него, беше: "нямаше баланс" и "важно е април месец". И това повече от година. А през цялото това време, той взимаше откровено тъпи решения (плеснал ми Мюлер и Коман в халф-спейса в 4-3-3 и се чуди защо играят слабо, или Хамес ляво крило защо играе зле). Всичко хубаво, което видях от Байерн в този период бяха някакви връщания към предишни сезони дали с Мюлер на 10ката (като през 2015/2016) или с 4-2-3-1 а-ла-Хайнкес с Тиаго (вместо Кроос) на 10ката. Като цяло гледахме един отбор по инерция като от време на време Анчелоти правеше някакви странни решения продиктувани от това, че е страхлив и не му е комфортно да има само 2ма халфа, или защитата да е изнесена толкова напред.

На кратко. Анчелоти се провали и за това той носи основната част от вината. Нека не скачаме на ръководството или на футболисти дали много на отбора, за да защитаваме един така или иначе много надценен човек.
2

Потребителят е неактивен   Georgi 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-August 13
В крайна сметка Коста може и да се върне в Байерн.

http://www.calciomer...s-signing-68419
0

Потребителят е неактивен   mika_fan 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 02-November 10
  • живущ вПловдив (Труд)
  • любим играч:Кан,Ефенберг,Рибери
ааа да си го държат,той няма бъдеще при нас
0

Потребителят е неактивен   MihailT 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 30-April 14
Как ще се върне, нали има задължителна клауза за откупуване в края на наема?
0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Тая пресконференция май няма да е тази вечер. Подвели са ме с тази информация. :)
0

Потребителят е неактивен   neuer_bmev 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 24-December 15
  • любим играч:Нойер,Мюлер,Румениге
Коя пресконференция..? Най Хайнкес ли?
0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Пирова победа в Хамбург - Мюлер изглежда е аут 4-6 седмици, Хумелс също под въпрос (чака се преглед)...

Дано се оправят бързо, но пред отбора идват важни предизвикателства и колкото и да е жалко, това е шанс за някои хора с претенции за титуляри да покажат могат ли да носят тежестта на екипа на Байерн.
2

Потребителят е неактивен   Nacho 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 23-February 11
Първо Рибери, а после Мюлер и Хумелс ... Дали не идва ред на Робен и Боатенг?! :unsure:
0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Сякаш неусетно минаха тези последни 7 мача, в които Байерн записа 7 победи. Огромен респект за това, което вършат треньор и (не просто играчи, а) отбор заедно. Изключително много се радвам да гледам как този Байерн превъзмогна една тежка ситуация и желанието, което показва една 72-годишна легенда в този спорт, както и ентусиазмът на играчите да намерят отново пътя помежду си на терена. Мога да напиша цял чаршаф с наблюдения и похвали за всички играчи в отбора, но за мен най-важното е, че си върнаха усмивката и желанието да работят един за друг на терена, което като че ли липсваше при Карло.

Единствено ще си позволя да отлича нашият капитан в последните мачове Ариен Робен - за съжаление контузии попречиха това на терена да сторят Нойер и Мюлер, но наистина се наслаждавам на начина, по който лентата даде криле на Робен. На терена, където върши страшно много работа в защита, но и в интервютата, в които абсолютно всеки път казва нещата такива, каквито са. Робен се намира наистина във върхова спортна форма и дава много сериозна заявка за удължаване на изтичащия в края на сезона договор. Много ми липсват контузените футболисти, дано паузата сега им помгне да навлязат полека в тренировъчен ритъм и да са готови за важните мачове до края на годината (с изключение на Нойер, разбира се, но и на него наслука). С нетърпение ще чакам всеки следващ мач, за да видя накъде ще се развие тази история, защото според мен този отбор и този треньор ще дадат всичко от себе си да постигнат всичко, а аз ще се радвам и тъгувам с тях. :bayerndrum:

Мнението беше редактирано от moonweaver: 06 November 2017 - 19:10

9

Потребителят е неактивен   the Amazing Ralph 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 03-November 12
Не предполагах, че разликата с Хайнкес като треньор ще е такава (по-нагоре писах, че с тези играчи няма значение). Радвам се, че Юп ме опроверга, а съм му и още по-благодарен, че се съгласи да се върне. Не вярвах това да стане, особено след като се отказа на върха. Много малко треньори биха се върнали, след като са постигнали вскичко. Това само показва какво означава Байерн за Хайнкес.

Въпреки това, ще е добре да се вземат още играчи, за можем да възнаградим Хайнкес с още успехи, нещо, което той абсолютно заслужава.
5

Потребителят е неактивен   Goshenko 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 13-October 10
  • живущ вСофия
  • любим играч:ОТБОРЪТ!!!
Бяхме забравили каква наслада е да наблюдаваш Байерн на Хайнкес, но много бързо си го припомнихме! Каквото и да се случи през този сезон - едно голямо благодаря на легендата Юп! И на мен ми се сториха тия 7 мача като миг!
1

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
Аз със тези 7 мача се върнах едно 4-5 години назад и си припомних какви ли не хубави спомени, чувството е неописуемо
1

Потребителят е неактивен   MihailT 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 30-April 14
Представям си еуфорията, ако отново отстраним испански отбор от ШЛ... :thumbsup: На първо време и една солидна победа над камиларите от Париж стига.
1

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Аз ви казах, че с назначаването на Хайнкес ще се разбере дали проблемите идват от играчите или от треньора. Е, явно са идвали от Анчелоти. Колективната работа и желанието за игра се завърнаха, но има да се оправят още някои чисто технически елементи в играта ни. Истинското изпитание за Юп Хайнкес ще бъде срещата с ПСЖ. Не знам за останалите, но на мен ми се иска Юп да преподпише за поне още един сезон. Някак си не виждам кой би могъл да го замести в Байерн.
3

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема