Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   neuer_bmev 

• Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 24-December 15
  • любим играч:Нойер,Мюлер,Румениге
Аз пък си искам Хайнкес до лятото на 2019,за да изгради отбор,който да вземе ,,"ушатата"в рамките на следващите две години!
1

Потребителят е неактивен   Super_Super_Bayern 

• ПРОСТ СЪМ КАТО ГЪДУЛКА
  • Пип
  • Регистриран: 16-April 15
  • любим играч:Гнабри,Бастиан, Ариен и Йозуа :)

Преглед на мнениеthe Amazing Ralph, на 05 January 2018 - 17:54, каза:

Нищо нямам срещу Юп, даже напротив, но по-добре да си намерим постоянен треньор. Да оставим Хайнкес да си почива вече.

В момента "постоянен" треньор може да бъде или някой крайно надценен, или някой крайно неопитен, а Пеп и Карло ги пробвахме.
Никой не държи Юп насила и определено мнозинството биха одобрили това да остане. Ако той смята, че има още какво да даде на клуба, пък било то и през сезон 18/19, не виждам причина, поради която да не го направи.

Мнението беше редактирано от Super_Super_Bayern: 05 January 2018 - 18:25

1

Потребителят е неактивен   the Amazing Ralph 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 03-November 12
Ясно, че ръководството е доволно Хайнкес да е начело - легенда, никой не може да ги обвини в нищо, не им се налага да се потят да търсят треньор и после феновете да са недоволни. Чудя се по-скоро Хайнкес как се съгласява. Отделно да я караме така година за година не е работа според мен. Да му предложат тригодишен договор на Юп.
2

Потребителят е неактивен   Georgi 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-August 13
Съгласен съм , или трябва да се предложи на Юп три годишен контракт с определена цел и приоритети или да се търси нов треньор, това година за година много не ми допада.
2

Потребителят е неактивен   Росен 

• Легенда
  • ПипПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 14-October 10
  • живущ вБългария/Елена
  • любим играч:Щефан Ефенберг/Оливър Кан
Появи се информация за Конте.
0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Хайнкес е номер 1. Докато има желание да бъде треньор, неговото място е в Байерн. Силно се надявам да остане възможно най-дълго време начело. А да заменим Юп с Конте е като да заменим Левандовски с Балотели - стъпка назад. Льов е най-добрата опция към днешна дата, според мен. Идеалният вариант е Хайнкес до 2020 година, а след това поема Йоги Льов.
0

Потребителят е неактивен   Konrad 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 04-November 10
  • любим играч:Един бе той-Кайзер Франц
не знам докога ще е Юп,но да го сменим с Конте....от една страна си е ебало майката,но пък от друга си е майката ебало!!!
1

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Много ме радва настроението в отбора, нямам търпение да започнат отново мачовете. :to_become_senile:

https://fcbayern.com/binaries/content/gallery/fc-bayern/homepage/saison-17-18/profis/jubel/doha_don_070118.jpg
1

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Според мен, добрият треньор е преди всичко балансиран такъв. За да е балансиран, той трябва да притежава умения в следните области: Тактика, Стратегия, Авторитет в съблекалнята, Отношения с медиите и феновете.

1. Тактика - това е умението да нагаждаш играта си, според противника, така че да имаш максимални шансове да го победиш. Това изисква да познаваш силните и слабите страни на своите играчи. Умението в тактиката предполага и умението да променяш стила на игра на своя отбор в хода на срещата, когато виждаш, че първоначалния план не е ефективен.

2. Стратегия - предполага добре развита философия на съответния отбор. Това е умението да се придържаш към тази философия в продължение на целия сезон. Стратегията е визия за играта на отбора ти през целия сезон. Работата с младите футболисти влиза в тази графа.

3. Авторитет в съблекалнята - това няма нужда от коментар.

4. Отношение с медиите и феновете - добрите отношения с тях осигуряват по-голям комфорт и спокойствие за треньора. Обратното, постоянното напрежение върху треньора ще се отрази негативно на неговата работа.

Изхождайки от горните четири точки, считам, че Юп Хайнкес е един от най-балансираните треньори в момента. Той притежава умения във всяка една от тях - тактика, стратегия, авторитет, отношения с обществеността, и т.н. Затова трябва да търсим наследник, който да се доближава максимално до този балансиран профил.

Според мен, Анчелоти е среден тактик и среден стратег. Той няма отличаваща се философия, и неведнъж е доказвал(включително и при нас), че рядко има план "Б", когато отборите му изгубят контрол над срещата. За сметка на това компенсира с невероятен авторитет в съблекалнята, както и с перфектни взаимоотношения с обществеността. Нещо, което му вършеше работа в Байерн и Реал, но до един момент.

Гуардиола е среден тактик, защото много рядко успява да обърне мачове, които не вървят, според първоначалните му идеи(мача с Ювентус е изключение). Това е нещо, което забелязахме всички ние. От друга страна, обаче, е гениален стратег. Може би е най-добрият в това отношение. Има кристално ясна визия за това какъв футбол трябва да практикуват неговите отбори. Мисля, че днес няма по-разпознаваем футболен стил от този на Гуардиола. Взаимоотношенията му с играчите, както и с обществеността, са средна работа, което му се отразява негативно, когато покаже тактически слабости.

Алегри и Конте - ако искаш хора, които да ти спечелят шампионат със задоволителна игра и пестелив футбол, това са точните имена. Много добри тактици са, но когато им се наложи да играят на няколко фронта(въпрос на правилна стратегия), започват да буксуват. Това се отнася повече за Конте, както за времето му в Юве, така и сега в Челси. Алегри е с една идея по-добър стратег, но пък е по-слаб тактик. Отношенията им с играчите, както и с обществеността, не са особено задоволителни, това е голямата слабост и на двамата.

Моуриньо - той е първокласен тактик и стратег, или поне беше такъв преди години. Неведнъж е печелил мачове срещу по-силни съперници, когато беше треньор на Порто, Челси и Интер. Умее да играе на много фронтове и то доста успешно. Недостатък му е комуникацията с играчите. Има голямо его, не търпи други лидери в съблекалнята. Доста често изцежда до капка играчите си в първите си един-два сезона. Постоянно е в конфликт с медиите и около името му винаги витае едно напрежение.

Клоп - слаб тактик и средна работа стратег. За сметка на това притежава голям авторитет - както в съблекалнята, така и сред обществеността. Харизматичен човек е.

Зидан - за момента се показва като слаб тактик, но доста умел стратег. Умее да извади на показ най-доброто от своите играчи и то в най-решаващите моменти. Притежава голям авторитет в съблекалнята, а също така демонстрира и разбирателство с медиите и обществеността(най-вече с Перес). Ползва се с огромно доверие в Реал Мадрид.

Диего Симеоне - определено е много силен тактик и стратег. Неведнъж го е показвал през последните години. Пое един отбор, затънал в дългове и проблеми, и го превърна в европейски гранд, с който всеки се съобразява. Освен това притежава и голям авторитет в съблекалнята на Атлетико. За толкова години не съм чул един футболист да се изкаже с лоша дума за него. Въпреки, че на моменти демонстрира неспортсменско поведение по време на мачове, се ползва с доверие и сред обществеността. За феновете на Атлетико той е божество, а в неутралния зрител предизвиква симпатии(поне у повечето).

Йоаким Льов - тактик не мога да кажа, че е кой знае какъв, но определено е много класен стратег. Взаимоотношенията му с играчите са добри, а се ползва с много добро име и във футболната общественост.

Ако говорим за балансирани специалисти, в момента най-качествените в това отношение са Юп Хайнкес, Симеоне и Льов. Поне такова е моето мнение.

Нагелсман не мога да го коментирам. Има талант, но в момента е много назад от големите в бранша във всеки един аспект. Тухел е добър стратег(не отличен), но е много слаб тактик. Авторитетът му в съблекалнята на Борусия Д никога не е бил безспорен, а и в общественото пространство името му се свързваше с конфликтите между него и Вацке. Не че тези неща не могат да се променят след време, но смятам, че му е рано да бъде треньор на Байерн.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 15 February 2018 - 16:57

0

Потребителят е неактивен   Боби 

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 22-November 10
  • живущ вПловдив
  • любим играч:Кингсли Коман
Клюка:

Диего Симеоне е видян да обядва в ресторант в Мадрид! със следните сладури : Хуан Бернат, Артуро Видал и #Джеймс Родригес.
0

Потребителят е неактивен   Росен 

• Легенда
  • ПипПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 14-October 10
  • живущ вБългария/Елена
  • любим играч:Щефан Ефенберг/Оливър Кан
Обработват го да наследи Хайнкес.Аз лично бих бил доволен,ако това се случи.Ще гледаме много агресивен Байерн.
2

Потребителят е неактивен   Georgi 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-August 13
Всеки треньор видян да обядва в Мюнхен става треньор на Байерн :)
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Ако това стане, то значи Ули и Кале четат нашия форум и си взимат бележки от коментарите на феновете. :D

Мнението беше редактирано от Лозанов: 17 February 2018 - 19:45

1

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Моето мнение е , че Клоп е перфектен наследник на дедо Юп . И за разлика от Дортмунд и Ливърпул ( при вичкие ми уважения към тях ) Байерн е отбор от нивото на Клоп . И като организация , и като финанси , и като име и традиции . Досега той винаги е бил зависим в избора си на играчи ... или от ръководство и финанси , или от статута на клуба . И то винаги го е спъвало в работата му , и опитите да развие пълноценно философията си . Докато играчите които не биха искали да играят в Байерн са единици .
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Ако се паднем с Ливърпул на четвртфиналите, ще има пенсиониран треньор след това, но този треньор няма да е Хайнкес. :D Аз искам да се паднем или с Ливърпул, или с Реал.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 18 February 2018 - 02:34

0

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема