Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   joalbrito 

• Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 26-June 12

Преглед на мнениеЛозанов, на 11 May 2018 - 19:08, каза:

Като попреминаха по-силните емоции след отпадането ни от Реал, стигнах до извода, че най-големият фактор за това да не спечелим Ушатата този сезон е трансферната ни политика. Разбира се, не изключвам и другото. Но нашите проспаха миналото лято, според мен. Имаме класни играчи на повечето постове, но е наистина несериозно да се мисли, че можем да триумфираме в най-силният клубен турнир с вратар като Улрайх и крила на по 35 години, колкото и велики да са Робери. Защото се видя, че Улрайх има някакви качества, но няма класата, самочувствието и психиката за подобни мачове, а физическата форма на Робери не е тази, която беше преди няколко години. Неслучайно споменавам вратаря и крилата, защото смятам, че това са най-важните постове в Байерн през последните 10 години, заедно с десния бек, разбира се.

Всъщност присъствието на Хайнкес в съблекалнята успя да неутрализира пробойните, които имаме. Същите пробойни, които лъснаха по времето на Анчелоти. И причината за тези пробойни, не е че нямаме достатъчно средства, а защото сме стиснати. Не ми харесва какво се случва с футбола, но реалностите на пазара са такива, че класните играчи струват много пари. В Бундеслигата цените по традиция са по-ниски, но погледнете националния отбор на Германия през последните два мондиала - 80-90% от играчите играят в Бундеслигата. Погледнете го сега - по-голямата част играят извън Германия. Което иде да покаже, че класните германски футболисти в Бундеслигата лека-полека свършиха. Ако се вярва на слуховете, изглежда сме се ориентирали към Франция - Толисо, Товен, Малком. Пак със същата цел - да спестим някой "лев". Точно заради този манталитет германският футбол от потенциален най-силен(2012-14) пак слезе до четвъртото място. Явно този начин на мислене е заразен.

Аз пък мисля, че точно след като минаха емоциите от отпадането, трябва да погледнем реално на нещата и да оценим това, което имаме. А то е (и го казвах още, когато Анчелоти правеше странни неща с отбора началото на сезона) - един от най-добрите отбори в Европа (и като индивидуална класа, и като отбор). Като индивидуална класа отстъпваме само на Сити и Барселона ( и то с известни условности - например защитата на Сити, както и вътрешните халфове, които трябва да партнират на Бускетс в Барса).

И точно това се видя в мачовете с Реал - отстъпвахме им само на позицията вратар ( а е несериозно да се мисли, че трябва да имаме равностойна смяна на Нойер). И това въпреки половин отбор контузени. В средата на терена ги смазахме 180 минути (втория мач Кроос и Модрич ОБЩО имат значително по-малко пасове от Тиаго, Толисо направи най-силния си мач за Байерн, а Хамес 2 мача не спираше да намира пространства между линиите им в изключително опасни зони. Рибери направи Карвахал Каземиро и ко да изглеждат като ученици ( а честно казано при тази тактика и тази игра в халфовата линия мисля, че един качествен млад играч като Гнабри въпреки липсата си на опит, също би бил много опасен за Реал). Всичко това отиде по дяволите заради куп пропуски и 2-3 момента на липса на концентрация. Това е футбола - в директна елиминация всичко става.

Но много ми се иска да няма големи промени това лято - и като състав и като тактически подход. Имаме доста класа, дълбочина и (на места) опит в защитата. Имаме най-добрия вратар в света. В средата на терена има креативност (Хамес, Тиаго), има и още трима халфа поне, които са на много високо ниво и носят агресия, работоспособност и способността да се включват от втора позиция и да бележат (Видал, Толисо, Горецка). Като цяло не мисля, че има и 5 вътрешни халфа в света, които да са improvement на халфовата линия, с която излязохме в Мадрид. Даже си мисля, че трябва да продаваме а не да се подсилваме там. Левандовски се издъни срещу Реал, но не виждам кой централен нападател в света е по-добър от него. Да, ако някой извади 150 милиона за него, не е лоша идея да го продадем, но не виждам как това ще стане. Мюлер не игра добре срещу Реал, но като цяло след като си тръгна Анчелоти, направи много силни мачове Мюлер. Проблемът с него е, че е сложен футболист и след като на Пеп и Юп им трябваше по 1 сезон да се научат да го ползват, не знам как ще се справи Ковач. Но намериш ли как да извлечеш най-доброто от Мюлер, той е наистина безценен. За Коман много ме е яд, че се контузи, защото наистина стана страхотно крило и много ще ни помага за напред.

Всичко това по мое мнение ни оставя с 1 потенциална позиция да се подсилим - флангови футболист, като може да е млад, може и да е някой евтин ненужен с опит (Ди Мария например). И двата варианта не са лоши, а предвид оставането на Робери и идването на Гнабри, не са и спешни. Имаме много класа в състава и мен притеснението ми е свързано с треньора и с тактиката, за да не се разруши това, което имаме в момента.

Няма нищо лошо да се вземе футболист от ранга на Азар, Дракслер, Дибала и т.н., но ако цената е 1/3 от оборота на клуба, то това е безмислено на фона на състава, който имаме. А и е неоправдан риск при това назначение за треньор, поне според мен. Челси като имат Азар, като хвърлиха 70 милиона за 9-ка, как са сега? Или Арсенал и техните "гранати"?
0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Заради доминацията ни в слабата Бундеслига се създава подобна илюзия. През последните 2-3 години съдя отбора и играчите единствено по мачовете им в Европа. И истината е, че тази година извадихме късмет с по-лек жребии, иначе си занимавахме много по-рано. Другият фактор беше гениалният Юп Хайнкес. Без тези два фактора отпадахме срещу първия по-сериозен отбор - ПСЖ, Ювентус, Сити, Ливърпул, Реал, Барселона, дори Севиля.

Смятам, че имаме спешна нужда от нови попълнения. Пак ще се повторя, Робери вече не могат да ти изнесат цял сезон без да се контузят. Коман и Гнабри още не са ме впечатлили с нещо, макар да имат потенциал. Тепърва ще ги видим как ще се представят. Нойер не е играл редовно от миналата пролет, има и голяма вероятност да пропусне груповата фаза в Русия. На 32 години е и изобщо не знам дали ще може да върне старатата си феноменална форма. Има я и тази вероятност. За Улрайх няма какво да каже. Георги Петков ще не свърши същата работа в бундеслигата. Тия изказвания за това как ни бил изнесъл сезона са ми крайно смешни и нелепи. Сезона в първенството го изнесоха Зюле, Кимих, Хави, Хамес, Рибери, Робен и Левандовски. Ако бяхме върнали Кан под рамката, по-добре щеше да се справи на тия години.

Но е интересно как гледаме едни и същи мачове и си вадим крайно противоположни изводи.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 12 May 2018 - 17:58

0

Потребителят е неактивен   Datty 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
За мен дясно крило е задължително, наистина класен играч, който да влезе титуляр и да направи разлика. Иначе съм съгласен - по-добър десен бек от Кимих няма да намерим, по-добър от Алаба също. Централен защитник е необходим само ако Боатенг се махне. В халфовата линия хора като Санчес и Руди даже ще са излишни. Има разнообразие и класа.
3

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Рибери бил направил Карвахал ученик , а че 2 от 4-те гола на Реал дойдоха през зоната на Кимих , никой не коментира . И още 3 положения . За един сезон Комих придоби увереност и самочувстие , подбори играта си в доста аспекти . НО слабостите му като бек са същите и дори рецидивират . Най-доброто което може да се случи на Байерн , е при Ковач да не доминираме игрово и защитниците да имат повече работа .
-6

Потребителят е неактивен   Боби 

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 22-November 10
  • живущ вПловдив
  • любим играч:Кингсли Коман
За Конан ,ако центрират отдясно - бекът е виновен http://bayern-bulgaria.net/forum//public/style_emoticons/default/good.gif

Мнението беше редактирано от Боби: 13 May 2018 - 19:16

1

Потребителят е неактивен   TakingLives 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • живущ вСофия/Пазарджик
  • любим играч:Томас Мюлер

Преглед на мнениеConan, на 12 May 2018 - 19:19, каза:

Рибери бил направил Карвахал ученик , а че 2 от 4-те гола на Реал дойдоха през зоната на Кимих , никой не коментира .

Не пич, ако ти вкарат гол от малкото наказателно след центриране от дясно, то от петимата души в защита, вината е най-вече на 4та зрители в това малко наказателно поле, а не на бека, че отсавил да центрират! Защото ако трябва да следваме твоята логика, ще се окаже че вината всъщност е на централните ни халфове, че изначално изгубиха топката... и накрая ще се окаже, че то чеп за зеле не става от тоя отбор. Ама то и Реал са гола вода, щото и те ни оставяха чат-пат да си подаваме...

Ако този гол е вина на Кимих, то първия гол на Арената е вина на Алаба, щото от там се изсипа топката...?!?

Мнението беше редактирано от TakingLives: 16 May 2018 - 01:55

0

• Потребител
  • ПипПип
2 от 4... май броиш втория гол на Бензема за дошъл от зоната на Кимих
0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер

Най-доброто което може да се случи на Байерн , е при Ковач да не доминираме игрово и защитниците да имат повече работа .

:rolleyes: Ако защитниците имат повече работа, това автоматично означава повече положения - наистина ли характеризираш това като "най-доброто" за Байерн? И наистина ли мислиш, че този отбор на Байерн (с тези футболисти) може да НЕ доминира срещу всички отбори в Европа без 2-3?

Иначе си мисля за Ковач - като че ли очакванията са с този отбор на Байерн (с тези футболисти) той да играе както във Франкфурт - мисля, че Ковач ще ви изненада приятно, което ще е хубаво. :beer2:

Мнението беше редактирано от moonweaver: 16 May 2018 - 00:33

3

Потребителят е неактивен   ars_moriendi 

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-October 10

Рибери бил направил Карвахал ученик , а че 2 от 4-те гола на Реал дойдоха през зоната на Кимих , никой не коментира . И още 3 положения . За един сезон Комих придоби увереност и самочувстие , подбори играта си в доста аспекти . НО слабостите му като бек са същите и дори рецидивират . Най-доброто което може да се случи на Байерн , е при Ковач да не доминираме игрово и защитниците да имат повече работа .

Не знам дали си наясно каква щуротия всъщност си написал? Няма проблем, всеки се е изхвърлял в един или друг момент. Кимих няма вина за нито един гол във вратата на Байерн срещу Реал. Даже ще бъда малко по-смел в прогнозите си - твърде вероятно е Джошуа да бъде избран за номер 1 на позицията си в кампанията в ШЛ. Скоро четох статистика някъде, че във водещите европейски първенства е безспорният номер 1 на десния бек като цифри! Не говоря тук само за асистенции и голове...
0

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
По дискусията на Жоалбрито и Лозанов - аз не съм убеден, че в Бундеслигата няма качество, напротив! Пред десетина години бях се замислил кои футболисти от Германия могат дабъдат позлени на тогавашният Байерн и бях преброил двама - Мертезакер и Сахин! Сега е съвсем различно - само от участниците в евротурнирите мога веднага да сглобя отбор, който ще се бори за ШЛ в Англия и то без да използвам нито един футболист на Байерн!
-------------------------Лено----------------------------
-----------------------------------------------------------
Клостерман----Та-----Упомекано----------Гереро
------------------------Вайгъл--------------------------
--------------Майер--------------Кейта----------------
Пулишич----------------------------------------Ройс-
-------------------------Вернер-------------------------

Фарман и Бурки не са по-слаби вратари от Кариус. Настасич, Хъоведес, Сократис (спряга се за Арсенал), Бичакчич, младият Гайгер от Хофе, Брандт, Байли, Аугустин, Брума, Форсберг, Амири.... Сега Лайпциг лятото ще вземат Хайдара от Залцбург, който да замести Кейта.
Повечето хора наистина не си дават реална представа, но ако Англия имаше подобно качество на такива години, щяхме да четем за тези момчета по цял ден!
1

Потребителят е неактивен   Datty 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Това вече са доста хипотетични твърдения и няма в/у какво да ги базираме. За мен този състав няма да завърши пред Арсенал, но и аз няма как да го докажа.

Бундеслигата вече изостава от Серия А, където играят на порутените стадиона а ла Овча Купел, несериозно е да я коментираме наравно с Премиършип на този етап. То ти наскоро го каза, германските отбори трябва да се сравняват с френските по-скоро, защото и аз не мисля, че Дортмунд и Лайпциг са по-силни от Лион и Марсилия.
2

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
Дати, аз не твърдя, че Бундеслигата е близо като ниво до ВЛ, а твърдя, че в Германия има достатъчно материал, с който да се работи. Лено е вратар, който половин свят иска и вероятно лятото ще напусне Бундеслигата (Ливърпул, Реал). Не случайно аспирините взеха вратаря на Айнтрахт, който едва ли е луд на 28 години да отиде резерва от титуляр във Франкфурт. Гереро беше най-добрият ляв бранител на последното европейско първенство, в Дортмунд просто го ползват като халф, което е грешка според мен. Та и Упамекано ще играят до 2 години в далеч по-силни отбори. Вайгъл го искаше половин Европа, Майер вероятно ще отиде в Англия (Арсенал), а Кейта отива в Ливърпул. Ройс няма какво да го коментирам, ако е във форма е световна класа и би играл почти навсякъде. Пулишич има огромен потенциал, както и Вернер.
Да, смятам, че тази селекция не е по-слаба от дъртия Чех, Монреал, Мустафи, Чеймбърс, Шака, Уилшър, Ивоби и Мхитарян... Важно е естествено кой ще ги тренира, но ще видиш (времето ще покаже), че тези момчета до един ще играят в отбори от ранга на Арсенал МИНИМУМ! Иначе си прав, че моето си е чиста хипотеза, но по никакъв начин не е лишена от логика. След като най-малкото Майер е пред траснфер там, то значи Майер е футболист на ниво Арсенал! След като Кейта отива в Ливърпул, значи има ниво топ 4 на Англия! И т.н.
0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Тер Стеген, Трап, Рюдигер, Хьоведес, Кедира, Кроос, Йозил, Гюндоган, Зане, Дракслер, Де Бройне, Обамеянг, Джеко, Манджукич, Дембеле... Ако не беше Байерн, към този списък щеше да прибавим Нойер, Боатенг, Хумелс, Кимих, Робен, Рибери, Левандовски. Всички те станаха футболисти в Бундеслигата и в един късен етап напуснаха, защото няма накъде да се развиват. Бундеслигата се превърна в донор на големите първенства. Мениджмънта куца здраво - хора със закостеняло мислене и никакви амбиции.
0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер

Преглед на мнениеБоби, на 13 May 2018 - 19:16, каза:

За Конан ,ако центрират отдясно - бекът е виновен http://bayern-bulgaria.net/forum//public/style_emoticons/default/good.gif

Бекът е виновен, когато не прави нищо за да попречи на центрирането .

Преглед на мнениеTakingLives, на 15 May 2018 - 11:10, каза:

Не пич, ако ти вкарат гол от малкото наказателно след центриране от дясно, то от петимата души в защита, вината е най-вече на 4та зрители в това малко наказателно поле, а не на бека, че отсавил да центрират! Защото ако трябва да следваме твоята логика, ще се окаже че вината всъщност е на централните ни халфове, че изначално изгубиха топката... и накрая ще се окаже, че то чеп за зеле не става от тоя отбор. Ама то и Реал са гола вода, щото и те ни оставяха чат-пат да си подаваме...

Ако този гол е вина на Кимих, то първия гол на Арената е вина на Алаба, щото от там се изсипа топката...?!?

Постепенна атака на Реал , 40 метров пас към Марсело , който в този момент е на 15-20 метра от аутлинията . За разлика от Кимих , който за пореден път беше направилно позициониран . Позволи на Марсело да овладее топката спокойно , да си я поведе спокойно и да центрира спокойно . Всичко което направи Кимих ситуацията е да повдигне плахо левия си крак . Хумелс и Зюле си покриваха хората . Алаба може да бъде винен само за това че в ситуацията се предовери на съотборника си , който трябваше да покрие Бензема ( Алкантара в случая ) .
Явно за мача на Арената само си чел , защото нито ситуациите имат нещо общо , нито Алаба беше на терена ;)

Преглед на мнениеars_moriendi, на 17 May 2018 - 08:32, каза:

Не знам дали си наясно каква щуротия всъщност си написал? Няма проблем, всеки се е изхвърлял в един или друг момент. Кимих няма вина за нито един гол във вратата на Байерн срещу Реал. Даже ще бъда малко по-смел в прогнозите си - твърде вероятно е Джошуа да бъде избран за номер 1 на позицията си в кампанията в ШЛ. Скоро четох статистика някъде, че във водещите европейски първенства е безспорният номер 1 на десния бек като цифри! Не говоря тук само за асистенции и голове...

Скоро коментирахме относно статистиките - много зависи кой я прави и какви показатели е задал . Дори бях дал пример . Според показателите му в офанзивен план Кимих е най-добрия десен бек в света . А според показателите му в дефанзивен , дори не влиза в топ 3 в Бундеслигата . Всички зависи от това колко и какви показатели ще вземеш за сравнение . Кимин няма пряка вина за нито един гол . Но беше замесен в ситуациите за 3 от головете . Мога детайлно да ти обясня в какво се състоят грешките му , но вече няма никакво значение . Сезона приключи .
0

• Потребител
  • ПипПип
Пич, не знам дали нарочно тролиш, защото нямам друго обяснение как за толкова малко изречения успяваш да напишеш толкова много глупости.

Най-силното оръжие на Реал е това (което в последните 6-7 години често правят и Барса и Байерн) - топката да се задържи на единия фланг, да се насити с играчи, след което да се обърне фронта на атаката и там да има ситуации 1 на 1. Нормално е Кимих да остави много място на Марсело - отборът се придвижва заедно и не може топката да се разиграва от наше ляво, а Кимих да пази Марсело на десния тъч (в последния сезон на Гуардиола, иначе компактния и грамотния отбор на Бенфика имаше същите проблеми с нас, това е и най-слабото място в защитната игра на Атлетико сигурно - но това е тактически отборен проблем, а не индивидуална грешка).

Кимих можеше да се придвижи по-бързо. Това ми е критиката към него... но по никакъв начин не мога да го виня за гола, защото направи достатъчно, за да затрудни доста Марсело - центрирането трябваше да е много добро и да се сбърка в защита, за да стане гол. Виж Алаба как предпочита да центрира - там, ако защитника го затвори, както Кимих направи, обикновено следва корнер. Просто Марсело има страхотно центриране.

Следващата глупост. Тиаго (6-цата ни) трябва да покрива далечната греда. Как го реши това? Май беше казал, че си тренирал бек (защитник). Интересно ми е кой треньор те е учил, че зоната на далечната греда при центриране се покрива от 6-цата. Не ме разбирай погрешно - в футбола и най-вече в тактическата игра неписани правила почти няма. Абсолютно възможно е по някаква причина един треньор да реши и да подреди отбора си точно така при центрирания. Но няма такова нещо - неписано правило, което се подразбира - 6-цата покрива зоната на далечната греда.

И честно казано, предвид габаритите на нападателите на Реал и тези на Тиаго ми се вижда крайно нелогично да го пратим да пази далечната греда (където топката е по-балонна, лети по-дълго и габаритите играят много по-голяма роля отколкото при едно остро центриране на близка греда. Всичко е възможно, но докато не видя доказателство, че Байерн са решили да играят така в този мач в защита, твърдението ти е в най-добрият случай необосновано.
2

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема