Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   ars_moriendi 

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 11-October 10
Конан, въпрос на усещане е да знаеш кога да спреш! Когато топката е на единият фланг отборът, който атакува, трябва да има ШИРИНА НА АТАКАТА СИ, за това отваря настрани. Но отборът, който защитава, затваря и играчите стоят по-близо един до друг. Докато топката прелети от десният до левият фланг, целият отбор, повтарям целият отбор, който се брани, може да се ПРЕНЕСЕ на другият фланг, без да разваля постройката си!
Алкантара трябвало да покрие Бензема...!????? А може би трябваше Хамес да е на голлинията? Това е форма на някакво абсолютно безумие, най-малкото, ако 6-та трябва да играе с 9-та т.е. ако Тиаго вземе високата топка и я върне към границата на наказателното, кой тогава трябва да бие атакуващият халф на Реал, който неизменно ще чака там? Може би Алаба? Или Кимих от десният бек? Или Левандовски?
Не знам какво си тренирал, но от това, което говориш, заключвам, че или нищо не си разбрал, или не са ти обяснили правилно! И в двата случая твърденията ти са нищо повече от хумореска и нямат нищо общо с играта футбол, а с махленската и версия, където всеки тича като свободен електрон!
2

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер

Преглед на мнениеjoalbrito, на 21 May 2018 - 10:44, каза:

Пич, не знам дали нарочно тролиш, защото нямам друго обяснение как за толкова малко изречения успяваш да напишеш толкова много глупости.

Най-силното оръжие на Реал е това (което в последните 6-7 години често правят и Барса и Байерн) - топката да се задържи на единия фланг, да се насити с играчи, след което да се обърне фронта на атаката и там да има ситуации 1 на 1. Нормално е Кимих да остави много място на Марсело - отборът се придвижва заедно и не може топката да се разиграва от наше ляво, а Кимих да пази Марсело на десния тъч (в последния сезон на Гуардиола, иначе компактния и грамотния отбор на Бенфика имаше същите проблеми с нас, това е и най-слабото място в защитната игра на Атлетико сигурно - но това е тактически отборен проблем, а не индивидуална грешка).

Кимих можеше да се придвижи по-бързо. Това ми е критиката към него... но по никакъв начин не мога да го виня за гола, защото направи достатъчно, за да затрудни доста Марсело - центрирането трябваше да е много добро и да се сбърка в защита, за да стане гол. Виж Алаба как предпочита да центрира - там, ако защитника го затвори, както Кимих направи, обикновено следва корнер. Просто Марсело има страхотно центриране.

Следващата глупост. Тиаго (6-цата ни) трябва да покрива далечната греда. Как го реши това? Май беше казал, че си тренирал бек (защитник). Интересно ми е кой треньор те е учил, че зоната на далечната греда при центриране се покрива от 6-цата. Не ме разбирай погрешно - в футбола и най-вече в тактическата игра неписани правила почти няма. Абсолютно възможно е по някаква причина един треньор да реши и да подреди отбора си точно така при центрирания. Но няма такова нещо - неписано правило, което се подразбира - 6-цата покрива зоната на далечната греда.

И честно казано, предвид габаритите на нападателите на Реал и тези на Тиаго ми се вижда крайно нелогично да го пратим да пази далечната греда (където топката е по-балонна, лети по-дълго и габаритите играят много по-голяма роля отколкото при едно остро центриране на близка греда. Всичко е възможно, но докато не видя доказателство, че Байерн са решили да играят така в този мач в защита, твърдението ти е в най-добрият случай необосновано.

Преглед на мнениеars_moriendi, на 21 May 2018 - 11:09, каза:

Конан, въпрос на усещане е да знаеш кога да спреш! Когато топката е на единият фланг отборът, който атакува, трябва да има ШИРИНА НА АТАКАТА СИ, за това отваря настрани. Но отборът, който защитава, затваря и играчите стоят по-близо един до друг. Докато топката прелети от десният до левият фланг, целият отбор, повтарям целият отбор, който се брани, може да се ПРЕНЕСЕ на другият фланг, без да разваля постройката си!
Алкантара трябвало да покрие Бензема...!????? А може би трябваше Хамес да е на голлинията? Това е форма на някакво абсолютно безумие, най-малкото, ако 6-та трябва да играе с 9-та т.е. ако Тиаго вземе високата топка и я върне към границата на наказателното, кой тогава трябва да бие атакуващият халф на Реал, който неизменно ще чака там? Може би Алаба? Или Кимих от десният бек? Или Левандовски?
Не знам какво си тренирал, но от това, което говориш, заключвам, че или нищо не си разбрал, или не са ти обяснили правилно! И в двата случая твърденията ти са нищо повече от хумореска и нямат нищо общо с играта футбол, а с махленската и версия, където всеки тича като свободен електрон!

Пичове - не знам колко са познанията ви по тактчески постройки и персонални задачи на играчи , затова ще опитам да ви обясня простичко .
1. Почти всички отбори в защита използват зоново покритие . В това число и Байерн . Най-общо казано , всеки един от защитниците на Байерн отговаря за своята 1/4 от пространството пред аутлинията . Пакетното придвижване на играчите при смяна на фланга на атаката е нещо нормално . Също толкова нормално е бековете да се прибират към централните защитници . С едно единствено условия - играчите не трабва да напускат зоната си . С много малки изключения , когато се преследва човек с топка . Когато говоря за оголената зона на Кимих нямам предвид случаите когато се е включил в атака и закъснее да се върне . Имам предвид това , че Кимих не е в неговата си четвърт , а е отишъл в зоната на централния защитник . Нещо което въощбе , ама въобще не трябва да прави при постепенна атака на противника . При гола той беше прекалено навътре в зоната на Зюле , без да има нужда . Това му е основната грешка . Другата е , че практически не направи опит да блокира центрирането . При центрирането Зюле пази Ковачич който е в неговата зона , Хумелс - Роналдо . В зоната на Алаба няма никой и той прави точно това , за което говорите - поддържа дистанцията между себе си и Хумелс . Това и трябва да направи .
Алкантара - зоната на 6-цата е пред двамата централни защитници . Задачата му е да посреща играча на противника влязал в неовата зона при фронтална атака и да следи за играча в зоната му , когато атаката е по фланга . Няма абсолютно никакво значение , дали човека в зоната му е централния нападател или централния защитник на противника . Щом е в неговата зона , е негова отговорност . Втората основна задача на 6-та е да подпомага централните защитници , когато противника се опита да създаде числено превъзходство в зоната им . Тогава следващия халф поема зоната на 6-та .
При гола - Бензема е изтеглен назад , пред наказателното поле . Най-близо до него е Алкантара . В момента в който Марсело овладя топката , Бензема тръгна да навлиза в зоната на Хумелс . При нормални обстоятелства , Тиаго си остава в зоната , а Хумелс поема французина . Но Хумелс вече е ангажиран с Роналдо ... Това което Алкантара трябваше да направи е да продължи да се движи с Бензема . Първо защото бензема беше в неговата зона , второ защото няма централен защитник който да го поеме . А Хамес ( понеже беше споменат ) да заеме мястото му . В това е смисъла на зоновата игра . Това че Алаба остави Бензема зад гърба си , също е грешка ... но по никакъв начин не омаловажава неправилните действия на Кимих и Алкантара .

Мнението беше редактирано от Conan: 22 May 2018 - 08:21

0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Тук малко се измества същността на проблема, според мен. Байерн е атакуващ отбор и не е свикнал да играе продължително време в защита. Първата мисъл винаги е насочена към това как да се отбележи гол. През последните години Реал доказаха, че могат да отбележат и от половин положение, защото имат голяма индивидуална класа в редиците си. Аз бях сигурен, че те ще стигнат до попадение по един или друг начин. Ние не сме италианци да играем катеначо 90 минути, не ни е в ДНК-то това. Идеята беше да имаме с един гол повече.

1. Тук идва най-големият фактор за отпадането ни. Атаката ни, която иначе цял сезон наказваше в Бундеслигата, просто засече и блокира. Левандовски и Мюлер, които са голмайсторите на тима, по една или друга причина бяха сенки и не показаха нищо стойностно и в двата сблъсъка. А положения имаше. Рибери, Кимих, Алаба, Хамес, дори Тиаго и Толисо до определена степен, всички те създадоха доста положения, но те не бяха реализирани. Ето това е същността на проблема, според мен.

2. Дори и с бледото представяне на Левандовски и Мюлер, и с контузията на Робен, отново можеше да отстраним противника, ако не бяха безумните грешки в защита на Улрайх и Рафиня. Ето това бяха наистина шокиращи грешки, които не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.

Това са за мен двата фактора, които бяха в наша власт да избегнем, и за които можем да се сърдим само на себе си. И основните отговорници тук са Рафиня, Улрайх, Мюлер и Левандовски. Това са най-големите виновници от наша страна за отпадането. И това е нещо, което лично аз не мога да им простя. Във всеки друг мач - да, но не и тук. Имаше и други, които не играха на най-високо ниво, но в добрия случай просто бяха посредствени, а тези четирима си бяха направо трагедия. Останалите фактори като контузии и съдийство не са нещо срещу, което можем да се борим.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 21 May 2018 - 23:42

0

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
Конан, пич, пак ще повторя - важно е да ЗНАЕШ кога да спреш! Зюле играе с Ковачич, Хумелс с Роналдо, а Алаба с Бензема! Тиаго преди самото центриране е там, където трябва да бъде - на линията на дузпата на първа греда! При 3-ма нападатели и трима защитници, които са в линия на малкия пенал, Тиаго пази върната топка на дузпата, а същевременно е готов да подсигури Кимих, ако бъде надигран! Престани да говориш глупости, моля те! Вина за този гол носи единствено и само Алаба! Това не е 1960-та година, всеки играе с човек... Как така Алкантара ще гони човек в зоната на Алаба, където е Алаба и по този начин ще оголи друга зона? Футбола затова е игра на зони, за да не се събират по двама души в една зона! И в един човек! А Алаба не прецени центрирането, прибра се много навътре и знаем какво стана! Точка, индивидуална грешка на Давид, приключихме с този гол!
2

Потребителят е неактивен   joalbrito 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 26-June 12
Така, Конан:
1. Относно Кимих - да, Байерн играе с зоново покритие, но при защита на постепенна атака точно, се стреми да бъде максимално компактен - и вертикално и хоризонтално (както правят почти всички отбори). Съответно Кимих трябва да прибере навътре, а не да остане на тъча. При смяната на фронта на атаката, отбора трябва бързо да се прегрупира, и Кимих възможно най-бързо да се премести към Марсело. Това можеше да стане и по-бързо - тук съм съгласен. Но така или иначе Кимих срешна Марсело на границата на наказателното и направи така, че Марсело да трябва да даде страхотно центриране, за да има шанс. Кимих щях да го виня, ако беше оставил Марсело да центрира свободно, но това не беше така (за това ти дадох примера с центриранията на Алаба).

2. Относно Тиаго - 2 изречения по-рано си казал, че Байерн играе зонова защита... а от това което казваш за Тиаго, се разбира, че зоновата защита значи да си пазиш зоната до един абсолютно произволно избран от теб момент (когато Марсело овладява) и тогава пазиш, човека, който е най-близо до теб. Това не е зонова защита, а пълно безумие. Не ме интересува къде са били Ковачич или Бензема, когато топката се овладява. Марсело тръгва да центрира и тогава Байерн трябва да покрие няколко зони пред своята врата. Една от тях е далечната греда и тя не беше покрита добре от Алаба, защото се загледа по топката, вместо да следи движението на Бензема. И докато не получа доказателство, че Тиаго е трябвало да покрива далечната греда според тактиката на Юп, това за мен просто не е така, защото няма логика. Честно казано не си спомням скоро 6-цата на Байерн (без значение дали е Хави, Тиаго или Руди или Алонсо) да чисти топката при центриране на далечната греда.
0

• Напреднал
  • ПипПипПип

Преглед на мнениеars_moriendi, на 22 May 2018 - 10:57, каза:

Конан, пич, пак ще повторя - важно е да ЗНАЕШ кога да спреш! Зюле играе с Ковачич, Хумелс с Роналдо, а Алаба с Бензема! Тиаго преди самото центриране е там, където трябва да бъде - на линията на дузпата на първа греда! При 3-ма нападатели и трима защитници, които са в линия на малкия пенал, Тиаго пази върната топка на дузпата, а същевременно е готов да подсигури Кимих, ако бъде надигран! Престани да говориш глупости, моля те! Вина за този гол носи единствено и само Алаба! Това не е 1960-та година, всеки играе с човек... Как така Алкантара ще гони човек в зоната на Алаба, където е Алаба и по този начин ще оголи друга зона? Футбола затова е игра на зони, за да не се събират по двама души в една зона! И в един човек! А Алаба не прецени центрирането, прибра се много навътре и знаем какво стана! Точка, индивидуална грешка на Давид, приключихме с този гол!

Умишлено ли се правиш , че не разбираш ... или наистина не разбираш ?
1. Алаба влезе прекалено навътре - факт . Негова грешка - въобще не споря . Кимих също е влязъл прекалено навътре ( почти до Зюле ) в зоната на централния защитник ... обаче това не било грешка . Защо ? Сигурно защото е Кимих . Ако вместо него беше Рафиня щяхте да го залеете с помия . Само че ако беше Рафиня , това центриране въобще нямаше да мине .
2. Бензема в нито един момент не влиза в зоната на Алаба . Първо е в зоната на пред дъгата на наказателното , после в зоната на Хумелс .
3. Работата на 6-та не е да подсигурява десния бек , когато го разминат по фланга . Това е работа на централния защитник ( в случая Зюле ) . Работата на 6-та е да подсигурява централните защитници . При положение , че двама от играчите на Байерн се движат към зоната на Кимих ( и Зюле ) , то движението на Алкантара е лишено както от полза , така и от смисъл .
4. Поредността в хипотетичната ситуация , ако Марсело беше преодолял Кимих е следната ... Зюле посреща Марсело , Хумелс отива при Ковачич , Алаба поема Роналдо . А 6-та заиграва като трети централен защитник .
5. Няма треньор със съвременно мислене , който да постави задача на Алаба в случая да следи какво прави Бензема , защото това означава да го извади от зоната му и да го натовари с персонално покритие на играч . Бензема е 9-ка , но в случая имаме играчи с разменени позиции . Ковачич е в ролята на 9-ка , Бензема в ролята на атакуващ халф влизащ от задна позиция . И в ролята му на такъв , отговорността за опазването му се пада на някой от халфовете на Байерн ( Алкантара или Хамес в случая ) .

Преглед на мнениеjoalbrito, на 22 May 2018 - 11:10, каза:

Така, Конан:
1. Относно Кимих - да, Байерн играе с зоново покритие, но при защита на постепенна атака точно, се стреми да бъде максимално компактен - и вертикално и хоризонтално (както правят почти всички отбори). Съответно Кимих трябва да прибере навътре, а не да остане на тъча. При смяната на фронта на атаката, отбора трябва бързо да се прегрупира, и Кимих възможно най-бързо да се премести към Марсело. Това можеше да стане и по-бързо - тук съм съгласен. Но така или иначе Кимих срешна Марсело на границата на наказателното и направи така, че Марсело да трябва да даде страхотно центриране, за да има шанс. Кимих щях да го виня, ако беше оставил Марсело да центрира свободно, но това не беше така (за това ти дадох примера с центриранията на Алаба).

Приятелю - Марсело центрира с левия крак . Кимих прави опит за пресичане на центрирането ( ако въобще може да се нарече така ) , също с левия крак . Не знам дали разбираш , колко нелепо е това . А дали центриранията на Алаба не минава , просто защото срещу него са играчи които защитници от началото на карерата си . ;)

П. П - както и да е приключвам темата . Сезона свършич , а индикациите са че май ръководството ще остави Ковач да пробва схемата с 3-а в защита .
0

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
Конан, изобщо май не знаеш кога да спреш! В точка 3/ казваш - " Работата на 6-та е да подсигурява централните защитници .". До тук добре (макар и невярно, но твърдиш нещо). Но в точка 4/ казваш..." ... Зюле посреща Марсело , Хумелс отива при Ковачич , Алаба поема Роналдо . А 6-та заиграва като трети централен защитник ."
Сега отново - в точка 3/ Тиаго да подсигури централните защитници, а в точка 4/ обясняваш как Алаба трябва да поеме Роналдо т.е. да подсигури централните защитници!!!!!

Във футбола имаш линии! Едната линия е защитната! Когато имаш 3-ма защитници (Зюле, ХУмелс и Алаба) и трима атакуващи футболиста (Ковачич, Роналдо и Бензема), то тримата защитници играят с 3-та атакуващи, без значение дали са от втора, трета, пета позиция или са слезли от трибуните! При центрирането на Марсело тези тримцата мадридисти бяха в една линия!
Няма човек със съвременно мислене, който да ти забие 4 човека да пазят трима! Защото човек в повече в тази зона, означава човек по-малко в друга! Да ти го обясня по друг начин - аз съм крило, десният халф на другият отбор се прибира да изнесе топката, бекът го дублира и се включва. Аз не трябва да гоня бека, защото е бек! Думата препредаване чувал ли си я? Аз играя с халфа вече в текущия момент, а бекът от моя отбор играе с другия! И понеже футбола е игра на зони, то няма как и бекът и крилото да са в една зона за дълго време, защото си намаляват опциите във фаза атака.
Сега асимилираш ли защо е абсолютен абсурд Тиаго или който и да е друг да гони Бензема към зоната, която трябва да защитава Алаба?
1

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Понеже Ковач обича да играе с трима защитници в Айнтрахт, дали е възможно да наложи същото нещо и в Байерн? Примерно тройката отзад ще е Хумелс, Зюле и Боатенг, а Кимих и Алаба ще са халф-бекове. И двамата могат да се справят с тази задача повече от добре. Робери пък ще са резерви. Особено за Кимих това би било чудесно. Играе отлично като бек, но се вижда, че има страхотен усет към атаката. Ако бъде изнесен по-напред, съм сигурен, че може да отбележи много голове.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 23 May 2018 - 18:00

0

• Напреднал
  • ПипПипПип

Преглед на мнениеЛозанов, на 23 May 2018 - 18:00, каза:

Понеже Ковач обича да играе с трима защитници в Айнтрахт, дали е възможно да наложи същото нещо и в Байерн? Примерно тройката отзад ще е Хумелс, Зюле и Боатенг, а Кимих и Алаба ще са халф-бекове. И двамата могат да се справят с тази задача повече от добре. Робери пък ще са резерви. Особено за Кимих това би било чудесно. Играе отлично като бек, но се вижда, че има страхотен усет към атаката. Ако бъде изнесен по-напред, съм сигурен, че може да отбележи много голове.

Играта с трима в защита има много вариации . В единия случай Алаба и Кимих може да са халф-бекове , в другия въобще да не са на терена .
0

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
Агентът на Левандовски официално е информирал клуба, че той иска да напусне през лятото, успех в бъдещия му отбор и дано се вложат парите в нещо, а не само да ги трупаме..
1

Потребителят е активен   Боби 

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 22-November 10
  • живущ вПловдив
  • любим играч:Кингсли Коман
Уау,Захави излиза и говори в прав текст.Чета ,че би се наел да договори и нападател за нас , хах.Лева за Кавани и Дракслер от парижани и бива...Бива.

0

Потребителят е неактивен   Datty 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
Майко мила, размяна с Челси за Мората би било ужасяващо, дано не се стигне до такъв трансфер. Кавани е по-добре, но отборът пак ще бъде отслабен, защото Лева е по-класен от уругваеца.

Може би отборът трябва да рискува и да се пробва с Вернер, Байерн пак ще бъде по-слаб, но поне германецът е млад и талантлив и след време може да замести Левандовски подобаващо. В крайна сметка трансфер може и да няма, ако ръководството удари на масата. Все пак една такава продажба, евентуално и Боатенг, ще изпрати лошо послание и като нищо и Алаба и други ще пищят да се махат.
0

• Шам фъстък
  • ПипПипПипПипПип
При всички положения трябва мнооооооого да се мисли! От Челси има какво да вземеме, от Реал и П.С.Ж. също. Аз лично бих се пазарил, парите не са всичко - бартер за Азар, пари и Вилиан, бартер за Бейл, пари и някой озмежду Иско, Асенсио, Ковачич, пари и Дракслер!

Мнението беше редактирано от ars_moriendi: 30 May 2018 - 11:59

2

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип

Преглед на мнениеGötze19, на 30 May 2018 - 08:39, каза:

Агентът на Левандовски официално е информирал клуба, че той иска да напусне през лятото, успех в бъдещия му отбор и дано се вложат парите в нещо, а не само да ги трупаме..

Чудесна новина!
4

Потребителят е неактивен   Super_Super_Bayern 

• ПРОСТ СЪМ КАТО ГЪДУЛКА
  • Пип
  • Регистриран: 16-April 15
  • любим играч:Гнабри,Бастиан, Ариен и Йозуа :)
Трябваше някой да се хване на бас с Румениге, когато предлагаше. Да видим сега колко струват обещанията му, че Левандовски няма да мърда никъде. Голям залък лапни, голяма дума не казвай.
1

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема