Не знам коя е натуралната му позиция и коя не, но знам, че ние го взехме, заради изявите му като ляв бек. Той е всичко друго, но не и утвърден централен бранител, и това е самата истина.
Факт е, че Дидие Дешан предпочиташе Рафаел Варан и Самуел Умтити пред Ернандес като опция за централен защитник. Същото важи и за Диего Симеоне, чиито предпочитания отиваха към Диего Годин, Хосе Хименес и дори Стефан Савич.
Грешките в защита на Зюле ги отдавам със стила на игра на Байерн, водещ до тромавото прегрупиране от атака към защита. Спомням си при Хайнкес каква канара беше тоя пич и как изяде Роналдо с парцалите само преди година и половина.
Кимих, ако заиграе като халф(така бленувата 6ца), ще внесе много по-голяма стабилност в средната линия на отбора. На отбора отчаяно му трябва играч, който хем да умее да изгражда атаки от дълбочина, хем да умее да пресича контри и да руши играта на противника. Кюсанс не съм го гледал и не съм го и чувал, може и да стане голям играч, но той е трансфер за бъдещето. Сериозно ли някой си мисли, че от един 20 годишен талант ще се очаква да дирижира играта по такъв начин?! За тази позиция се изискват не само футболен интелект, но и малко по-сериозен опит, а и самочувствие. Аз предпочитам там Кимих - да, ще изгубим острота в нападение (асистенциите) но ще стабилизираме центъра.
Другият вариант е, който е много по-рисков, но приемлив, Павар да мине отдясно, а Люка да застане в центъра до Зюле. Алаба ще си играе вляво и така.